Sådan rengør og tørrer du vinkaraflen

Sådan rengør – og tørrer – du vinkaraflen

Det kan godt være en umulig opgave at rengøre en vinkaraffel, men med dette tip kan du være sikker på at komme helt i bund – uden kalkpletter og grums.

13. december 2017 af Jane Hansen

Vinkarafler har også brug for at blive rengjort efter brug. Men da karaflen ofte har så tynd en hals, at det er helt umuligt at få opvaskebørsten eller hænderne ned i, opstår problemet. For hvordan i alverden skal vi vaske og tørre noget, vi ikke engang kan få hånden ned i?

Faktisk findes der to metoder, som du kan tage i brug, når du skal rengøre vinkaraflen efter brug. Få svaret nedenfor:

Effektive tips til rengøring af vinkaraflen

1. Brug bagepulver. Det er egentligt et gammelt hudråd til rengøring af termokander, der også har den tynde hals, der forhindrer os i at rengøre og tørre. Men tricket virker altså også i en karaffel, hvor der for eksempel har været rødvin i. Nu til tricket: Fyld karaflen op med varmt vand og to teskeer bagepulver. Lad det stå ganske kort tid, og bagepulvereret går ind og opløser farvestofferne  og eventuelt grums.

2. Ris, vand og opvaskemiddel. Det andet trick er intet mindre vand, sulfo og ris. Se videoen nedenfor, hvor de renser bunden af karaflen med en blanding af vand, sulfo og ris, som du blot ryster sammen.

Sådan tørrer du vinkaraflen

Det er altid en god ide at skylle karaflen, efter du har rengjort den. Hvis du er en vaskeægte vinentusiast, har du måske et karaffel-tørrestativ, men ellers findes der alternativer:

1. Brug en hårtørrer. Du kan føntørre karaflen, hvis du gør det lige efter, du har skyllet den. Vær opmærksom på ikke at blæse for fuld styker, da vandet tørrer for hurtigt, og du får kalkpletter på karaflen.

2. Brug køkkenrulle. Lav et kræmmerhus af køkkenrulle, og stik spidsen ned i karaflen. Papiret suger fugtigheden ud af karaflen uden at efterlade pletter.

Du vil (garanteret) også kunne lide