Nyd dit eget selskab
© iStock

Sådan lærer du at nyde dit eget selskab

Har du det lidt svært med alenetid? Læs med her, og lær, hvordan du påskønner den tid, du har for dig selv

10. oktober 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

Nogle elsker at være alene, mens andre foretrækker selskab. Alenetid kan dog være svært at undgå, og det er uanset, om du er i et forhold eller single, om du har hjemmeboende børn eller ej. 

Det er dog heldigvis en god ting – alenetid giver ro i sindet, og det er en oplagt mulighed for at gøre lige præcis det, du har lyst til. 

Hvis du har det lidt svært med alenetid, kan det være en fordel at lære at nyde det, da alenetid som nævnt til tider er uundgåeligt – så hvorfor ikke udnytte tiden til noget positivt i stedet for at begræde den? 

Her har vi samlet 3 gode råd til, hvordan du lærer at nyde dit eget selskab.

Spørg dig selv: “Hvad kan jeg virkelig lide at lave?”

Dagen kan hurtigt gå med arbejde, praktiske gøremål og andre udmattende aktiviteter, der lander os direkte foran fjernsynet, når dagen er gået. Hygge foran tv'et, om det er med dig selv eller andre, skal ikke nedrakkes: Det er bare det, vi har brug for en gang imellem. 

Men andre gange er det bare der, vi ender (foran tv'et, altså), fordi vi ikke ved, hvad vi ellers skal lave. Hvis det er tilfældet, så brug i stedet lidt tid på at tænke over, hvad du faktisk kan lide at lave. 

Det kunne være at læse bøger, gå ture, pusle i haven, køre ture ud til steder i omegnen, du aldrig har fået set (eller som du vil gense)... Hvad som helst, som du ikke får gjort, når du er sammen med andre, som du måske savner i din hverdag. 

Gør noget ud af dine omgivelser

Det er lettere at hygge sig, hvis det faktisk er hyggeligt. Tænd eksempelvis stearinlys, hav en buket blomster stående, og sørg for, at der er ryddet op omkring dig. Du skal ikke nødvendigvis kaste dig ud i den store oprydning af huset – denne artikel handler jo om, at du skal nyde dit eget selskab, ikke bruge (den til tider kostbare) alenetid på at lave huslige aktiviteter. Men der må gerne være pænt omkring dig, så du kan rigtig kan nyde rummet og stemningen. 

Dette gælder også, når du eksempelvis skal spise: Dæk bordet pænt, og lav noget mad, du elsker. Med tiden begynder du måske ligefrem at se frem til de aftener, hvor det er dig, og kun dig, der bestemmer dagsordenen såvel som menuen.  

Lav ting med dig selv – og planlæg det, så det bliver hyggeligt, selvom det kun er dig.

Det kræver måske lidt mod at overskride denne grænse: Det kan være svært at gøre ting alene, som vi normalt anser for noget, vi kun laver sammen med andre.

Men hvem siger, at du skal have en anden med dig på restaurant, i biografen eller endda ferier? Hvis der er noget, du godt kunne tænke dig at lave, så gør det! Og hvis du er bange for at føle dig alene, så sørg for at forberede dig: Medbring et blad, en bog, dit strikketøj, eller hvad du nu kan finde på. Så har du noget at underholde sig selv med, samtidig med at du for eksempel får prøvet den restaurant, som du har drømt om at spise på. 

Kilder: Mindbodygreen.comTelegraph.co.uk

Du vil (garanteret) også kunne lide