Forælder og barn med smartphone
© iStock

Så mange billeder ligger der på nettet af dine børn, inden de fylder 5 år

Deler du (også) billeder af dit barn på Facebook, så familien og vennerne kan følge med i, hvad I laver? Så er du ikke den eneste...

30. januar 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Facebook er en platform, hvor billeder i den grad kan gå viralt, som eksempelvis denne kvindes billede, som giver viden om brystkræft. Du kan også dele private fotos på internettet, og du kender helt sikkert en, som deler billeder af ungerne på Facebook – hele tiden. Eller også gør du det måske selv? 

Facebook er netop et sted, hvor du kan dele minderne fra dine børns liv med resten af familien og vise dine bekendtskaber, hvad I har fået dagen til at gå med. 

Selvom du som forælder selvfølgelig deler billederne, fordi du er stolt af dine børn, kan det dog nogle gange godt blive liiidt for meget, ikke?

1.000 billeder af dit barn

I hvert fald viser en undersøgelse, at der, inden dit barn er fem år gammel, ligger næsten – og hold nu fast – 1.000 billeder af barnet online.

Forældre deler nemlig omkring 200 billeder af deres børn hvert eneste år, og i gennemsnit ligger der altså 973 online fotos af barnet inden dets femte fødselsdag.

Undersøgelsen er lavet af Parent Zone, og de spurgte 2.000 forældre, hvor mange billeder de delte af deres børn online. Det viste sig, at Facebook er den absolut mest populære platform at dele billeder af ungerne, eftersom 53 procent af forældrene delte billeder på dette sociale medie. Herefter kom Instagram med 14 procent og Twitter med 12 procent.

Der er mange ting, vi gjorde, før vi fik smartphone – eksempelvis havde vi et fotografiapparat, hvor billederne skulle fremkaldes og ikke kunne uploades på sociale medier i det sekund, vi tager et billede med vores kamera på telefonen. Den digitale teknologi gør det altså utrolig nemt for os at dele minderne af vores børn på Facebook, og undersøgelsen viser også, at 70 procent af forældrene bruger deres smartphone til at tage de billeder af ungerne, de deler online.

Seneste

Måske er du interesseret i...