© iStock

Par fejrer atombryllup: Læs hvordan de holdt gnisten i 75 år

Det er ikke golf eller børnebørn, der har holdt Fred og Marjorie sammen i en menneskealder. Svaret er mildest talt overraskende!

4. april 2017 af Rikke Hellerup Madsen

I sidste uge bragte det engelske nyhedsmedie The Mirror nyheden om det britiske par, Fred og Marjorie Mawby, som har været uadskillelige lige siden deres første blind date for næsten 80 år siden. I dag er de gift på 75. år.

I lyset af deres 75-års bryllupsdag den 29. marts, blev parret bedt om at dele deres hemmelighed – nøglen til det langvarige ægteskab. Og parrets svar var mildest talt overraskende.

For dem har vejen til det gode ægteskab ikke været alenetid, fælles hobbyer, gyldne kompromiser eller interne jokes – nej – Fred og Marjorie mener helhjertet, at årsagen til deres lange ægteskab, skal findes et helt andet sted; nemlig i deres konstante skænderier over penge.

Skændes om penge mindst én gang om ugen

Parret fortæller, at de har haft skænderier om penge mindst én gang om ugen, lige siden de mødte hinanden. Og at de til dato stadigvæk er enige om, at være ragende uenige om pengesager: 

“Pengeproblemerne har først til rigtig mange skænderier. Vi har haft vores problemer med leveomkostningerne, især da vi havde små børn. Bare det at få mad på bordet kunne være svært", forklarer Marjorie.

Et godt skænderi renser luften

Trods nøjagtigt det samme skænderi i 75 år, mener både Fred og Marjorie, at deres ugentlige skænderier er sunde, fordi de giver dem mulighed for at rense luften, og som de siger, er det nøglen til alt:

"Vi er stadig sammen efter 75 års ægteskab, og selvom vi har haft vores op og nedture om penge og om hvordan Marjorie bruger dem, har vi arbejdet os igennem det" fortæller Fred.

Og Marjorie er enig: “Selvom det er som at ramme hovedet mod en mur når vi diskuterer økonomisager, så finder vi jo altid ud af det. Og jeg ville ikke have ønsket ham på nogen anden måde, virkelig.”

Se billeder, og læs hele artiklen om elskelige Fred & Marjorie her

Seneste

Måske er du interesseret i...