Kvinde beslutter sig
© iStock

På dette tidspunkt af dagen skal du IKKE tage vigtige beslutninger

Det rigtige valg er altid svært at tage, men nu viser en undersøgelse, hvornår på dagen du helst skal tage en beslutning og hvorfor

5. januar 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Du kender nok scenariet: Du skal handle ind efter arbejde, men du kan på ingen måde beslutte dig for, hvad aftensmaden skal være, og hvad der skal ned i indkøbsvognen. Derfor ender det oftest med, at du tager det nemme (og usunde) valg.

Det er dog slet ikke så mærkeligt, hvis du ikke får taget den bedste beslutning. En ny undersøgelse viser nemlig, hvornår på dagen det er bedst at tage beslutninger, og det er absolut ikke sidst på eftermiddagen eller om aftenen. 

Mindre omhyggelige valg senere på dagen

Det er en argentinsk gruppe forskere fra Association for Psychological Science’s Minds for Business blog, som har lavet undersøgelsen. Forskerne fandt ud af, at når vi skal vælge eller beslutte os for noget om morgenen, er vi langsomme til det, men meget omhyggelige, mens valg senere på dagen bliver mere impulsive og mindre omhyggelige. 

Når du har rundet de 40 år, har du prøvet lidt af hvert, som styrker dig i dine valg. Det skader dog ikke med gode råd fra videnskaben, og noget tyder altså på, at hvis du skal tage et vigtigt valg, er det en fordel at sove på det til morgenen efter i stedet for at beslutte dig om eftermiddagen eller aftenen. 

Hvis du har brug for mere viden om valg og beslutninger, kan du også få hjælp til at tage rigtige valg med personlig clairvoyance.

Du vil (garanteret) også kunne lide