Glad kvinde
© iStock

Undersøgelse viser, at danske kvinder føler sig yngre, end de er

Synes du heller ikke, at det, der står på fødselsattesten, passer med din alder? Så er du absolut ikke den eneste. Her kan du læse, hvorfor vi føler os yngre, end vi egentlig er

26. oktober 2016 af Rie Louise Kirkebjerg

Ligesom Søs Fenger frygter vi danske kvinder ikke at blive ældre. Vi føler nemlig, at vi har færre år på bagen, end vi rent faktisk har. Vi er gennem årene blevet mere bevidste om at passe på os selv og skrue ned for de usunde vaner, mens vi i højere grad fokuserer på en sund og aktiv livsstil. Derfor føler 59 procent af alle danske kvinder sig yngre, end de er, viser en ny undersøgelse. 

Sådan holder vi os unge

Det er blevet moderne at pleje sig selv, og derfor er der 54 procent af alle os kvinder, der bruger skønhedsprodukter for at undgå aldring af huden. Derudover holder danske kvinder sig unge ved:

Øget fokus på velvære og pleje af os selv

Sociolog og forskningsleder i sundshedsfremme ved Syddansk Universitet, Pernille Tanggard Andersen, fortæller, at det er blevet moderne at gøre noget godt for sig selv, at passe på sig selv og at pleje sig selv, og undersøgelsen viser, at 61 procent af alle kvinder synes, det er et vigtigt at være attraktive. Derfor træner 50 procent af de spurgte kvinder også én gang om ugen, og 69 procent spiser sundt. 

Med tendensen, hvor vi prioriterer at passe godt på os selv, har vi fået et mere afslappet forhold til alder, og derfor føler vi danske kvinder os yngre, end vi egentlig er.

Undersøgelsen er foretaget af YouGov for Imedeen i foråret blandt 505 danske kvinder i alderen 30-60 år. 

Du vil (garanteret) også kunne lide