Glade kvinder
© iStock

Undersøgelse afslører, hvorfor dine veninder faktisk er vigtigere end din familie

Det er ikke bare en floskel, at venner er guld værd!

12. juli 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Forskning har tidligere vist, at gode venner forlænger livet, fordi nære relationer kan dæmpe kroppens stress

Nu afslører en undersøgelse endnu flere fordele ved dine veninder, for faktisk er stærke venskaber en større indikator for velvære end at have et stærkt familiebånd. 

Stærke relationer = velvære

Over 270.000 personer fra 100 lande deltog i undersøgelsen, som er offentliggjort i Personal Relationships

Resultaterne viser, at det både er vigtigt at have nære familierelationer og stærke venskaber, for begge forhold bidrager til bedre sundhed og velvære. Det gælder om at holde fast i dine gode veninder (og bruge kvalitetstid sammen med dem), for forskningen viser også, at venskaber ofte har en lige så stor effekt på dit humør og velvære som dine familiemedlemmer har – og nogle gange overgår venskaber faktisk familiebåndet.

Gode venner giver dig et bedre liv

Holdet bag undersøgelsen foretog efterfølgende endnu en undersøgelse, hvor 7.481 ældre personer deltog. De personer, som mente, at deres venner støttede dem, var generelt glade. Omvendt havde de personer, som mente, at vennerne var en belastning, i højere grad kroniske sygdomme. 

William Chopik, som er forfatter af de to undersøgelser, fortæller til TIME, at stærke venskaber for ældre mennesker er en kæmpe fordel. Ofte nyder vi tiden med vores venner mere, end vi nyder tiden med vores familie, for vi vælger selv vores venskaber, hvilket ikke er tilfældet med familiemedlemmer. 

For ældre mennesker har vennerne især en stor betydning, da de har holdt disse venner tæt på dem gennem lang tid, fordi vennerne har været støttende eller gjort dem glade. Det er vist en lille huskeregel for os alle om, at barndomsvenner altid vil være de allerbedste venner!

Du vil (garanteret) også kunne lide