To kloge piger
© iStock

Ny undersøgelse afslører, hvad små piger tænker om kvinders intelligens

Resultaterne giver især os mødre noget at tænke over

27. januar 2017 af Amalie Blixt

En ny undersøgelse forsøger at identificere, hvorfor kvinder er underrepræsenterede i erhvervslivets ‘hårde’ hjørner som videnskab, teknologi, ingeniørarbejde og matematik, og i den forbindelse har man undersøgt sammenhængen mellem mandlige og kvindelige stereotyper og kønnenes karrierevalg.

Det har vist sig, at stereotype opfattelser bliver udviklet tidligt, fordi børn er meget modtagelige over for deres omgivelser. Derfor er børn i alderen fem til syv år blevet spurgt, om de synes, at deres eget køn er kloge mennesker.

Er kvinder kloge?

En interessant tendens blandt børnene i undersøgelsen er, at piger er betydeligt mindre tilbøjelige til at sige, at kvinder er kloge, i forhold til drenge, som absolut ikke er bange for at sige, at mænd er kloge.

Børnene blev i undersøgelsen også sat til at vælge mellem to spil. Det ene spil havde beskrivelsen “for super-kloge børn”, mens det andet var “for børn, der virkelig prøver”. Også her var pigerne mindre tilbøjelige til at gå efter spillet, der var rettet mod super-kloge børn, mens kønnene var lige interesserede i det andet spil.

Du kan måske bruge denne viden som (endnu) en grund til at fortælle din datter, hvor klog og dygtig hun er i dag.

Du vil (garanteret) også kunne lide