Mille Dinesen guider os til sundhed
© Ditte Capion

Mille Dinesen guider dig til god sundhed lige her

For 15 år siden blev skuespillerinden Mille Dinesen konfronteret med en alvorlig sygdom, som bragte hende vidt omkring i sundhedsjunglen. Og alle de tips, hun fik og fandt, kan du nu få i både ny bog og på nyt website

12. november 2016 af Louise Thorsted

Mille Dinesen skulle pludselig tage sin sundhed meget seriøst, da hun fik konstateret en alvorlig sygdom. 

Hun prøvede meget, lærte endnu mere, fik vakt en passion og skrev heldigvis ned undervejs. Og nu kan du ikke blot få hendes tips i hendes nye sundhedsbog Min egen vej, men du kan også få dem løbende på hendes helt nye website Balance by Mille Dinesen.

Hvad er sundhed lig med for dig?

“Det er en balance, hvor det fysiske og mentale følges ad, og det har været stort for mig at opdage. Tidligere var jeg så kost-fanatisk, at det asocial- iserede mig. Jeg gik ikke til middage eller ud, fordi jeg ikke kunne spise de samme ting som andre mennesker. Det gjorde mig ikke glad.” 

Du har for første gang skrevet en bog – en sundhedsbog. Hvorfor det?

“Det startede egentlig som en opfordring: ‘Kan du ikke skrive de der ting ned, du gør? Det vil vi gerne høre om’. Men jeg skulle være parat til det – også til at fortælle min historie om at blive konfronteret med en alvorlig sygdom, som jeg dog ikke har mærket noget til siden for 15 år siden. Men det betød, at jeg begyndte at tage min sundhed alvorligt, og kan jeg inspirere og motivere andre til at ændre bare en lille ting i deres liv eller til at se, at det alternative også kan noget, så giver det mening for mig at dele.”

Hvad skal jeg bruge den til?

“Det er en inspirationsbog. Jeg er ikke ekspert, men jeg har gjort mig mange erfaringer. Jeg deler mine favorit-opskrifter og simple øvelser med stor effekt, og så lader jeg eksperter forklare fakta. Når det gælder sundhed, findes der ikke quick-fixes. Men hos mig heller ingen løftede pegefingre. Der er både brød og mælk i mine opskrifter. Og en hel masse tanker om, hvad der er det gode liv, for det er det sunde liv ikke nødvendigvis. Hvis du træner dig selv halvt ihjel, er det jo ikke et godt liv.”

Hvordan holder du dig selv sund?

“Efter at have prøvet alverdens ting og sager har jeg fundet frem til det, der virker for mig: Body-sds-behandlinger og -træning, meditation, at gå hos min psykolog, min kost og kosttilskud. Det er også de fem emner, min bog er bygget på og op omkring.”

Hvordan mærker du, at din krop er blevet 40+?

“Jeg har lige fået en hundehvalp, som kræver fuldt firspring ned ad trappen, når den skal luftes, og der brokker knæene sig lidt. Og får jeg mindre end syv-otte timers søvn, er jeg ikke meget værd.”

Hvornår sundhedspjækker du?

“En gang om ugen knalder jeg den af med en kæmpeburger med hele svineriet og is til dessert. Det nyder jeg i fulde drag. Jeg er ikke fanatisk. Det ved jeg efterhånden, at jeg ikke bliver lykkeligere af. Og derfor heller ikke sundere.”

Mit bedste sundhedstip!

“Selv om det nærmest lyder som en fornærmelse, så er det: Træk vejret. Ikke skørt oppe i halsen, men ned i maven. Så vil du føle velbehag og mere ro.”


Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 68

Du vil (garanteret) også kunne lide