Modent par ved julemarked
© Getty Images

Magasinet Livs liste til dig: 4 fede 40+ oplevelser op til jul

I disse måneder skal der hygges og jules igennem – i by, på land og i kloster. Læs bare med her og bliv inspireret!

21. november 2018 af Louise Thorsted

Som da Christian 4. var barn 

Fra d. 30. november til 2. december + 7.-9. december.

Julen er fuld af traditioner, og vil du inspireres af de kongelige af slagsen, så tag på Kronborg i Helsingør, hvor de tidligere royale gemakker lægger bonede gulve til årets store julemarked med over 100 udstillere. Hør jazz, gospel og nissekor, og send ungerne ned på workshop, hvor de kan lave årets julepynt eller -gave. Så ved du også, at det bliver jul i år. 

Kongeligeslotte.dk


Måske møder du jomfru Maria? 

I weekenden 8.-9. december.

Julen er da en oplagt anledning til lige at gå i kloster. For en weekend altså. Gør du det i Aalborg, diskes der op med gløgg og æbleskiver og lækkert kunsthåndværk kreeret af 25 nordjyske kunstnere og designere på Klostermarked på Aalborg Kloster. Julehygge og julegaver med ét smæk. Smart! 

Aalborgkloster.dk

Gennem nåleøjet-julemarked 

I weekenden 1.-2. december.

Flids markeder på Københavns Nørrebro er meget populære. Sikkert fordi kvaliteten og æstetikken er virkeligt høj. Her skal de omkring 100 udstillere af blandt andet keramik-, tekstil- og lædervarer nemlig godkendes, før de får en stand. Bæredygtighed og originalitet vægtes højt, og derfor kan du også være sikker på, at du løser billet til cremen af design og kunsthåndværk i Nørrebrohallens højloftede smukke rum. 

Flidmarked.com


Lige der, hvor (jule) hjertet slår 

I weekenden 24.-25. november

Mellem veteranbiler og flyvemaskiner, legeskov og labyrint folder Egeskov Julemarked sig ud. Fra de mere end 100 boder falbydes nyt og gammelt, surt og sødt, rødt og blødt. Alt til dit julehjerte, som bare skal lade sig guide af den over en kilometer lange guirlande, der viser vej. Til julen. 

Egeskov.dk

Månedens digitale!

Har I også 10 forskellige hæfter at synge efter juleaften, og har du svært ved at se i skæret fra lysene på juletræet? Så hent teksterne – ganske gratis – til julens 20 mest populære sange på JULEAPPEN, og få dem på oplyst baggrund på din telefon! Til både iPhone og Android. “Julen har bragt ...”. 

Seneste

Måske er du interesseret i...