Kåre Quist: “Tag imod den drink - og nyd den!”

Kåre Quist er tv’s hårde hund, men privat er han en romantiker, der insisterer på at holde døren uden at blive kaldt for italiensk flødebolle

14. maj 2017 af Trine Pio

Kåre Quist (44)

  • er studievært på forbrugermagasinet Kontant og TV Avisen på DR1.
  • er gift med Tine Røgind, har et barn.

Hvad burde alle kvinder vide om mænd?

“At vi ikke går op i, om I vejer tre kilo for lidt eller for meget, eller om jeres frisurer er i uorden. Vi er uhyre simpelt monteret. Hvis de helt basale ting fungerer, hvis vi har det rart i jeres selskab, så er vægten ikke så afgørende. Træk vejret, slap af, og spis gerne den ekstra portion. Det gør jer i virkeligheden kun mere sexede og attraktive. Det er fint, I går til fashion week, men vi går ikke op i, om de højhælede er fra Louboutin. Det er en del af et internt kvindehierarki.”

Hvad kan mænd lære af kvinder?

“Hvad der er de vigtigste ting her i livet. Vi bevæger os i stereotyperne, men for mange mænd er job, bil og løncheck centrale ingredienser i et lykkeligt liv. Der er nok noget machoagtigt i det. I har derimod for længst fattet, at det vigtigste ikke er firehjulstrækkeren, men om knægten har det godt. Jeg tror, flere mænd end kvinder mister deres forhold på grund af arbejde. Fordi den tid, de var hjemme, blev brugt til at oplade og regenerere ligesom en iPhone, og det gennemskuer kvinden hurtigt. Det går galt, når manden ikke er til stede, når han er hjemme. Og her taler jeg af egen erfaring.”

Hvornår ville du trykke på stop, hvis du havde en fjernbetjening til din kæreste?

“Når jeg kan se det der stressede blik i hendes øjne, som typisk kommer, når vores hjem roder, vasketøjsbunkerne har vokset sig store, og det er mine sportstasker, der flyder i entreen. Når jeg først ser det blik, så er det for sent. Der ville jeg gerne kunne trykke på en frys-knap, så jeg lige kunne få et par timers ro, inden jeg gik i gang med at rydde op. Så vi undgår diskussionerne om, hvem der gjorde hvad hvornår, der nemt melder sig torsdag klokken meget træt.”

Er der noget ved kvinder, du aldrig lærer at forstå?

“Ligestilling mellem kønnene er en fantastisk opfindelse, men det er millimeterdemokrati ikke. Her taler jeg ikke om løn, men om spillet mellem kønnene. Jeg forstår ikke de kvinder, der stempler mænd som en dårlig kliché af en italiensk playboy, blot fordi vi trækker stolen ud for dem eller holder døren. Eller som mistænkeliggør dig, fordi du er galant. Jeg synes, det er skønt, at der er de spil. Og ja, selvfølgelig skal manden betale på de første dates. Tag imod den drink – og nyd det!”

Hvornår er en kvinde smukkest?

“Når hun er forelsket. Det der indforståede blik, du pludselig kan få midt i tv-avisen eller madlavningen, eller når I er taget væk en weekend. Så bliver tingene ikke meget bedre. Det blik kan hverken designertøj eller makeup matche.”

Hvad får du på puklen for af din kæreste?

“At jeg kommer for sent, og at jeg er et rodehoved. Faktisk er hun meget lidt tilbøjelig til at give mig på puklen. Men når hun gør det, har hun næsten altid ret. Jeg er meget optimistisk omkring mit eget tidsforbrug, og det er ikke blevet bedre af, at jeg har valgt et arbejde med indbygget kaos. Jeg ved aldrig, hvor jeg skal lave tv i overmorgen. Derfor har jeg vænnet mig til situationer, hvor jeg tænker: ‘Vi når det aldrig’, og så når vi det alligevel i sidste øjeblik. Men det er selvfølgelig ikke sikkert, at resten af verden kører efter samme kalender.”

Du friede til Tine i december, hvor romantisk er du?

“Jeg er både til ring, kæresteweekender og Venedig. Jeg kan godt lide overraskelser. Blandt andet fik jeg engang Tines kolleger til at fortælle hende, at hun skulle på seminar i Stockholm. Men da hun stod ude i lufthavnen, skulle hun på ferie med mig. Jeg tror, at den slags oplevelser er med til at gøre en mere slidstærk over for stress.”

Er det lige så hårdt for mænd at blive 40, som det er for kvinder?

“Det tror jeg ikke. Det er temmelig uretfærdigt og til dels jeres egen skyld, men jeg tror, mænd kan lukrere mere på patina og paneret erfaring end kvinder. Jeg tror, at I kvinder i jeres egen selvopfattelse er mere afhængig af det ydre, selv om I for længst har bevist, at I er så meget andet. Hvis du ser på cougar-kvinder som Demi Moore og Madonna, så ligner de jo ikke deres alder. Der er først for alvor ligestilling, når en kvinde på 75 år kan ligne en på 75 år og samtidig have en ung kæreste. Ligesom Jack Nicholson, der jo både har vom og måne og samtidig vælter sig i unge kvinder.”

Artiklen er bragt første gang i Magasinet Liv nummer 15.

Du vil (garanteret) også kunne lide