Timm Vladimir

Timm Vladimir: “Jeg elsker, når min kone siger, jeg er lækker”

Timm Vladimir er vild med kvinder, der både kan rejse med rygsæk og sove i telt i ugevis, og som også kan gøre byen usikker med lækre stiletter og en fiks kjole

8. marts 2017 af Isabel Fluxá Rosado

Timm Vladimir

  • er gift med koreograf Katrine Engberg. Sammen har de sønnen Cassius.
  • er skuespiller, stand-up-komiker, radiovært, fotograf og tv-vært.

Hvem og hvad kan få dig til at grine?

“Min søn. At opleve verden på ny gennem hans øjne og mærke den der barnlige glæde, som første gang han fik sand mellem tæerne, og første gang han var i vandet. Og min kone med hendes ironiske bemærkninger. Og helt ude i periferien komikeren Daniel Kitson. Han er helt nørdet, selvironisk og fantastisk.”

Hvem har du sidst givet et kompliment – og hvad var det?

“Min kone og jeg er gode til at sige, at vi elsker hinanden. Men det skal komme af sig selv, og ikke fordi vi skal sige det. Det kan også være, jeg lige kaster et blik på hendes røv, og så kommer det bare. Hun er selv rigtig god til at rose. Hvis jeg for eksempel har taget pænt tøj på, så siger hun, at jeg er superlækker. Det er altså dejligt at få at vide.”

Du og din kone har rejst sammen alene et helt år. Hvordan ‘overlevede’ i det?

“Det gjorde vi bare. Det har været den bedste investering i vores forhold. Der var flere, som sagde: ‘Hvordan tør I?’. Men det ville vi. Og vi lærte hinanden sindssygt godt at kende på den rejse. Vi er også heldige, for vi fandt ud af, at vi er meget ens, og at vi vil mange af de samme ting. For eksempel fik vi talt alt igennem om vores syn på børn og opdragelse, inden vi blev forældre. Det, tror jeg, er sundt.”

Hvilke kvinder beundrer du mest – og hvorfor?

“Min mor, fordi hun altid har været der og stadig er der – nu som bedstemor. Og min kone, fordi hun er en fantastisk kæreste, som virkelig forstår, hvad der skal til for at have et godt parforhold. Hun har overblik nok til at se, at der er to menneskers behov, som skal opfyldes. Og hvis den ene har en dårlig dag og ikke kan trække det store læs, så gør den anden det bare, uden at vi behøver at diskutere det.”

Er der noget, alle kvinder burde vide om mænd?

“Mænd er ikke så komplicerede, som kvinder nogle gange vil gøre os til! Vi tænker ikke i så mange lag eller med så mange bagtanker, som kvinder kan mene, at vi gør. Det betyder ikke, at vi er overfladiske eller mindre begavede. Men hvis vi siger eller gør noget, så er der ofte ikke mere i det. Der behøver ikke at ligge noget dybere bag.”

Hvornår er kvinder mest fantastiske?

“Kombinationen af, at I kan være outdoor-naturmennesker den ene dag og så totalt storby-fikse i en smart kjole og stiletter den næste, er fantastisk! Hvis en kvinde ikke kan begge ting, så er hun ikke noget for mig. Når en kvinde som min kone, Katrine, tager jorden rundt med rygsæk, sover otte måneder i telt, går flere dage uden at komme i bad, og vi kæmper os op på toppen af et bjerg sammen uden piv, nyder en fantastisk udsigt og kæmper os ned sammen igen, selv om vi er helt smadrede – det gør hende bare endnu mere tiltrækkende.”

Hvornår er kvinder mest irriterende?

“Hvis de prøver at styre en mand og tilsidesætter hans behov, fordi de føler, de skal bevare kontrollen. Du kan godt komme ind i et hus, se på indretningen og tænke: ‘Hold da kæft, bor der en mand her?’. En mand skal altså have lov til at have sin lille vognhjulsbar i hjørnet af stuen, ellers er det totalt mangel på respekt.”

Du vil (garanteret) også kunne lide