Allan Olsen

Allan Olsen: “Jeg hader at shoppe”

Allan Olsen elsker modne kvinder med livsvisdom og furer, men hader at blive slæbt med i tøjbutikker.

5. december 2016 af Trine Pio

Allan Olsen (55)

  • er gift med Charlotte Breum, som han har adoptivsønnen Jacob med. Far til Malou fra et tidligere ægteskab.
  • er skuespiller og foredragsholder. Forfatter til bogen Midt i livet, hvor han fortæller om sit ‘nye’ liv som ædru alkoholiker.

Hvorfor skriver du om dit liv?

“Fordi jeg selv bliver inspireret, når jeg læser bøger, hvor folk fortæller om deres liv. I min bog fortæller jeg om far-søn-forhold, om at være i Afrika og om min begejstring for boksning. Det giver et billede af mig. Jeg kvittede alkoholen for 17 år siden og er rigtig glad for, hvor jeg er i dag. Men der ligger ikke nogen terapi i at skrive. Jeg var fuldstændig afklaret, da jeg gik i gang.”

Du har været gift i 11 år – hvad er jeres opskrift?

“Det er vigtigt at give hinanden frihed og vise hinanden tillid. Og så er det vigtigt at bøje af og tage ved lære af hinanden. Jeg har aldrig haft et lån i banken, for hvis du er et kreativt og friheds­elskende menneske, skal du ikke slæbe rundt på gæld. Den indstilling har jeg givet videre til min kone. Omvendt har hun lært mig en masse, når det gælder sund fornuft, madlavning og rengøring. Vi forlader aldrig vores hjem uden at have luftet ud og ryddet op. Min kone kan ikke fungere, hvis det hele flyder, og jeg synes jo også, det er rart, at der ikke står opvask fra fire dage.”

Hvis du havde en fjernbetjening til kvinder, hvornår ville du så trykke på stop?

“Når vi lige har et par timer for os selv og har besluttet at gå ud og drikke en kop kaffe sammen, og min kone så siger: ‘Jeg skal lige ind i Company Store og se på en bluse’. Så står jeg der ved tøjstativet og blomstrer sammen med alle de andre mænd, der er under tøflen. Der er jo aldrig nogen sofa eller stole i de der dametøjs­butikker. Eller et Euroman, man kan læse i.”

Hvilken kvinde har haft en afgørende betydning i dit liv?

“Min mor har haft en kæmpe indflydelse på mit mit liv, selv om jeg gjorde alt for at frigøre mig tidligt og var et svært barn og en svær teenager. Helt generelt synes jeg, at kvinder er en kæmpe berigelse, og som skuespiller nyder jeg at arbejde sammen med dem.

Mange kvinder er afsindigt dygtige og har samtidig den der blødhed og elegance. Kvinder rykker mere end mænd. Bare se på Helle Thorning, Stine Bosse, Hillary Clinton og Angela Merkel. De har så meget power, men har samtidig også en blød side. Mange mænd virker meget barske og Putin-agtige i deres fremtoning. Kvinder kan være lige så barske, men på en mere raffineret måde.”

Hvornår er kvinder mest sexede?

“Når de er modne og har født nogle børn. Kvinder, som har livsvisdom, karakter og nogle furer. Jeg synes klart, at kvinder mellem 45 og 65 år er de mest attraktive. Jeg forstår simpelthen ikke de mænd, der tager til Thailand og finder sig en kone på 22 år. Min kone er sexet hele tiden. Jeg er vild med hendes glimt i øjnene, hendes smil, hendes krop og hænder.”

Hvad kan kvinder, som mænd ikke kan?

“De er et skridt foran på hjemmefronten. De er også mere æstetiske. Når jeg skal hænge et billede op, ender det som regel med, at min kone siger: ‘Det billede skal hænge her’, og når det så er kommet op, kan jeg godt se, at det ser pænest ud dér.

Men vi har nu også en masse maskulint i hjemmet, som jeg har bragt ind. Jeg synes, det er forfærdeligt, når du kommer ind i et hjem, hvor der bor en far, en mor og tre børn. Og når du så kigger rundt, virker det, som om der bor en mor med fire børn, fordi der er blomstrede puder og romantiske duge og pynteting overalt, og manden er sat uden for indflydelse.”


Hvad tænker du om kvinders forhold til deres krop?

“Kvinder gør meget ud af at pleje deres krop med en masse cremer, hvor vi mænd bedre kan tillade os at være lidt langskæggede. Men min kones forfængelighed smitter også af på mig. For nylig skulle jeg i Tivoli og havde taget et par lyse jeans på, men da min kone så mig, sagde hun, at jeg skulle tage nogle andre bukser på. Lidt efter fik jeg at vide at: ‘Nej, den jakke kan du ikke tage på til bukserne’. Og pludselig havde jeg været igennem et længere pigeritual!”

Du vil (garanteret) også kunne lide