Saboterer du dit kærlighedsliv?

Uanset om du er single eller ej, så kan det være din egen frygt, der forhindrer dig i at opnå det ultimative parforhold. Få ekspertens råd til at spotte, hvad der holder dig tilbage.

5. februar 2018 af Benjamin Native Studio for RecreateYou

Har du ledt efter den eneste ene uden held? Eller er du i et forhold, hvor du føler, at noget er forkert? At du måske er forkert? Så er der meget, der taler for, at du er fanget i frygten.

”Frygt er en af de følelser, der blokerer allermest for, at du kan tiltrække dig den kærlighed, som du længes efter. Det er nemlig frygten, der forhindrer dig i at være den bedste version af dig selv,” forklarer indehaver af RecreateYou, Marie-Louise Bregendahl.

Hun arbejder til dagligt med især singlekvinder, som ønsker hjælp til at ændre på et uhensigtsmæssigt kærlighedsmønster – eksempelvis at komme ud af frygten og videre med deres kærlighedsliv.

Her deler hun tre af de mest typiske eksempler på ødelæggende kærlighedsmønstre, du kan blive fanget i (og hvad du kan gøre ved dem):

  • Du overanalyserer ALT

Hvis du vender og drejer selv de mindste ting, som din date eller kæreste siger og gør, så har du et problem. Grublerier har sjældent rod i virkeligheden og kan sabotere din evne til at tiltrække en ligeværdig partner og at have et sundt forhold. Dette kærlighedsmønster afslører en dyb frygt for ikke at blive set som den, du er.  

Tip: Øv dig i at tage mere ansvar for dig selv og dine egne følelser og handlinger – i stedet for at fokusere så meget på andres.  

Eksperten: Marie-Louise Bregendahl er Mindjuice Mastercoach og ejer af RecreateYou, som tilbyder online forløb, gruppeforløb og personlige mentorforløb, der hjælper med at fjerne de livsforhindringer, som gør det svært for dig at finde en partner – eller at rydde op i dit parforhold for at opnå et stærkere fælles grundlag. 

  • Du fortæller dig selv, at ”de gode er taget”

Husk at dine tanker præger dig, så hvis du lever efter udsagnet; ”det kommer aldrig til at ske for mig”, bliver det nok en selvopfyldende profeti. Og måske er du tilbøjelig til at lade stå til eller at indgå i usunde relationer, fordi du dybest set frygter, at den helt store kærlighed er uopnåelig (for dig).

Tip: Fortæl dig selv en ny og bedre historie igen og igen, så du helt naturligt begynder at tro på, at ”der er nok til alle”. OGSÅ DIG.

  • Du er en pleaser

Er du typen, der plejer at sige ”jeg synes det samme som dig”, så skal du vide, at de fleste mennesker hurtigt bliver ret trætte af den slags, da det ikke bidrager til autentisk samvær. Opførslen tyder på, at du frygter, at din date eller kæreste ikke kan lide dig – at du tror, at du skal være på én bestemt måde for at kunne modtage kærlighed.

Tip: Undersøg, hvor din følelse af værdiløshed stammer fra, så du kan bearbejde den én gang for alle.

Psssst! Få mere inspiration til dit kærlighedsliv på finddenrettemand.dk.

Du vil (garanteret) også kunne lide