Rasmus Tantholdt
© Youtube: "JJ Arbejderen"

Rasmus Tantholdt: “Alle de kvinder, jeg har delt mit liv med, har været ældre end mig”

Det har tvunget journalist og korrespondent, Rasmus Tantholdt, til at være mere moden. Men det er også rart at tilbringe dage på et hotel, der bringer maden og henter de sure underbukser.

5. marts 2016 af Louise Thorsted

Rasmus Tantholdt

  • er gift med nyhedsvært Cecilie Beck. Far til Emil og bonusfar til Astrid og Frida.
  • er journalist og korrespondent på TV2. 

Du er lige fyldt 40, hvad betyder det for dig?

“Jeg er ikke i krise, men det er da et skarpt hjørne, for mens jeg stadig i mine 30’ere kunne bilde mig ind, at jeg var ung, så er jeg det ikke mere. Nu. Tal og mærkedage har ikke stor betydning for mig, men når du er 40 år, så er du voksen, uanset hvor ung du føler dig indeni. 

Jeg kan godt lide at kunne se tilbage på mit liv, og at jeg har levet så længe, at jeg har begået en masse fejl, men også lært af dem og måske kan bruge de næste 40 år på at undgå at gentage dem. Jeg føler mig erfaren i livet nu. Både arbejdsmæssigt, privat og personligt.”

Hvad er du god til i dit og Cecilie Becks forhold?

“Jeg er handlekraftig. Ikke når det gælder om at få banket det der søm i, men i forhold til at tage initiativ til, at vi gør ting sammen. Os som familie. Og Cecilie og mig som par. Hvor Cecilie er god til at finde på de små impulsive hverdagsoplevelser, så står jeg for rejserne. Der er så mange ting, jeg gerne vil prøve og se i mit liv, og oplevelser, jeg gerne vil give de mennesker, jeg holder af, at jeg nærmest har stress i forhold til at nå det hele.

Jeg rejser meget med mit arbejde, men alligevel ved jeg ikke noget bedre, når jeg har fri, end at rejse med min familie og gerne derud, hvor jeg arbejder, så de kan få en fornemmelse af, hvad jeg laver. Møde de mennesker, jeg arbejder med, når jeg er væk hjemmefra. Jeg tænker tit: Gud, hvor kunne det være fantastisk, hvis de var her – lige nu, hvor jeg står i Jordans varme foran en swimmingpool. Det er bare en pause i mit arbejde, men jeg ville ønske, jeg kunne dele den med dem.”

Hvordan bliver kvinder bedre med alderen?

“Hvis du kigger på min track record, havde jeg nær sagt – altså de kvinder, jeg har delt mit liv med – så har de alle sammen været ældre end mig selv. Jeg kan godt lide kvinder med erfaring og intellekt. Yngre kvinder interesserer mig slet ikke på samme måde. Jeg vil gerne have en kvinde, som jeg kan dele livsanskuelser med, og som har erfaring at dele ud af.”

Har det krævet lidt ekstra af dig at være den unge i forholdet?

“Ja, jeg har skullet oppe mig, også når vi har været sammen med deres venner, som er ældre end mig. Det har tvunget mig til at være mere moden i nogle situationer, og det har jeg haft godt af. Jeg gør mig også umage med at skabe den ligevægt, jeg mener, der er vigtig i et forhold. De gode råd og livserfaringer skal gerne gå begge veje. Lige så vigtigt, som det er for mig at lytte og lære og tage imod, er det, at jeg kan byde ind med noget og give igen. Den balance har jeg for længe siden opdaget, at jeg bedst finder med de lidt ældre kvinder.”

Du rejser 10 dage om måneden, hvordan bevarer du nærværet?

“Jamen, det er jeg ikke så sikker på, at jeg gør. Når jeg kommer hjem fra sådan en rejse, så kan der godt gå et par dage, før jeg er ordentligt nærværende. Uanset hvor meget jeg arbejder på, at det ikke skal være sådan. Når jeg er ude i verden på arbejde, er det med skyklapper på, men derfor kan jeg godt savne at have masser af kontakt. Det er, når jeg kommer hjem og føler, at jeg skal være nærværende, at det er svært.

Selv når jeg har fri, skal jeg følge med i nyhedsudviklingen. Jeg kan ikke bare lægge en verdensbegivenhed fra mig, som jeg lige har stået midt i og været med til at dække. Helt praktisk så vænner jeg mig også til et andet, mere simpelt liv, når jeg er ude at rejse, hvor jeg løfter røret, når jeg vil have mad, og ved, at nogen kommer og henter mine sure underbukser. Sådan er det ikke derhjemme.”

Har du et godt råd til kvinder 40+?

“Sig, hvad I mener, i stedet for at gå ud fra, at vi kan gætte det. Jeg ved, det er en klassiker, men den service ville jeg virkelig sætte stor pris på. Ofte har jeg svært ved at gennemskue, hvad I vil og ønsker. Først bagefter og for sent kan jeg se, at jeg nok burde have regnet det ud.”

Er du en komplimenternes mand?

“Ja, det tror jeg. Det er især Cecilie, der får dem. Og hun får mange. Hvis du mener et eller andet positivt, og du oven i købet ved, at det vil gøre en anden glad, hvorfor så ikke sige det?”

Med Cecilie fik du to piger ind i dit liv. Har det gjort dig klogere på eller mere for­virret over kønnet?

“Klogere – også på forskellene. Støjniveauet for eksempel. Og interesserne. De går op i andre ting end Emil. Det er neglelak og Justin Bieber og dans foran spejlet. Emil går mere op i fodbold og at finde regnorme ude i haven. Det er skønt at få den anden verden med, selv om jeg ikke helt forstår universet. Og jeg ikke kan se forskel på de hundrede forskellige neglelakker.”

Hvad burde kvinder vide om mænd?

“At I ikke bør vide alt om mænd. Vi har nogle globale hemmeligheder, som vi kan udveksle bare med et blik. Dem behøver I ikke kende.”

Hvad ville mænd så have godt af at vide om kvinder?

“Hvilke handlinger, der udløser hvilke reaktioner. Det kunne være et studie værd at finde ud af, hvordan vores til tider idiotiske handlinger, mine egne inklusive, virker. Hvis jeg vidste det på forhånd, er det ikke sikkert, jeg ville gøre det. Tror jeg.”

Cecilie Beck har sagt, at du får hende til at grine. Hvad gør hun?

“Hun får også mig til at grine. Af mig selv. Det er jeg glad for. Selvhøjtidelighed og mangel på selvironi bryder jeg mig ikke om. Cecilie driller mig i situationer, som er typisk mig. Jeg smider ofte ting væk, og når jeg ikke kan finde dem, overdramatiserer jeg og er lige ved at ringe til politiet. Så finder hun det og kommer med det grinende. Når jeg er ude at rejse, kan jeg sjovt nok godt bruge min hjerne og finde mine ting. Det er kun derhjemme, jeg slår hjernen fra.”

Græder du også?

“Jeg har nemt til tårer og er ikke bange for at vise det. Sådan er det i mange af de lande, jeg kommer i. I modsætning til i Danmark, hvor vi tager solbriller på, når vi skal til begravelse. Når jeg er på reportagerejse, har jeg brug for at få afløb, græde og komme ud med mine følelser på stedet, så oplevelserne ikke hober sig op, til når jeg kommer hjem og skal være sammen med min familie.”

Top 3-kvinder, jeg godt ville lytte mere til

Anne Linnet
“Hun måtte gerne synge godnatsang for mig hver aften. Hendes stemme minder mig om min opvækst i Aarhus, og den giver mig tryghed i kroppen.”

Nigara Ghulan Nabi
“Verdenskendt som den øverst rangerede kvindelige politibetjent i Afghanistan. Dræbt af Taleban for nylig. Modigere kvinde skal man lede længe efter. Hun var under konstant trussel fra de middelalderlige mænd fra Taleban, som med hendes død fik slukket lidt af deres blodtørst. Men de er stadig tørstige.”

Mette og Trine
“Klasselærerne i min dreng Emils 28 elever-store klasse. Skolelærerne var under heftig beskydning i lærerkonflikten. Jeg mener, deres indsats for vores børn og deres fremtid er stærkt underkendt. Respekt til lærerne – ikke bare Mette og Trine.”

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nummer 34.

Du vil (garanteret) også kunne lide