Mads Steffensen

Mads Steffensen: “Kvinder bliver klogere med alderen”

Mads Steffensen synes, at kvinderne har fat i den lange ende, og at den danske mand er ved at blive lidt af et skvat

9. juli 2017 af Isabel Fluxá Rosado

Mads Steffensen (47)

  • er journalist, vært på DR's Mads & Monopolet, tidligere vært på Aftenshowet og Aktuel vært på programmet Kender du typen?

Hvad er det største dilemma, du har (haft) med kvinder?

“Efter mange år som vært på Mads & Monopolet er jeg selv efterhånden blevet ret god til at løse mine egne dilemmaer – jeg hører jo efter! Min hustru er langt mere begavet end jeg. Hun er jurist, og når vi diskuterer, argumenterer hun med logik og fakta, mens jeg er journalist og har det med at argumentere med følelser og mavefornemmelse. Og følelser taber altså ofte i kampen mod fakta. Mit største dilemma med min hustru er, at jeg ikke lige kan huske, hvornår jeg sidst ‘vandt’ en diskussion.” 

Hvordan aflæser du en kvindes tanker?

“Jeg kigger hende dybt i øjnene. Hvis hun blinker, inden der er gået fem sekunder, så er det, fordi hun lyver!”

Hvad er den største fordel, din kone har ved at have dig som mand?

“Jeg har tit forklaret hende, at hun virkelig vandt den store gevinst i livets lotteri, da hun scorede mig. Tror ikke altid, hun for alvor har taget det ind. Men hun har i hvert fald fået en mand, der ikke bare er et fysisk pragteksemplar, en god far og en fabelagtig danser – hun har også fået en mand, som altid er en udfordring, og som aldrig går af vejen for en god debat.”

Hvordan bliver kvinder bedre med alderen?

“Jeg synes, kvinder bliver klogere og klogere med alderen, hvorimod det nogle gange virker, som om den danske mand står lidt i stampe. Lørdag efter lørdag får jeg mails fra konfliktsky mænd, som ikke hakker til, når de får chancen. Mange mænd er efterhånden blevet så håndsky, at de ikke tør sige ja eller nej til noget, medmindre de har fået lov af deres kæreste først. Hvis jeg skal være lidt firkantet, så er den danske mand blevet lidt af et skvat, mens kvinderne har fat i den lange ende. Jeg selv er selvfølgelig undtagelsen, det er klart ... ik’, skat?” 

Hvilken kvinde beundrer du og hvorfor?

Mads & Monopolet er fyldt med kvinder, jeg beundrer. Jeg kunne i teorien vælge dem alle, men hvis jeg skal pille en ud, så kunne det være panelets uofficielle dronning, Suzanne Bjerrehuus. Hun er det, jeg kalder en 100 %-kvinde: 100 % fræk, 100 % sød, 100 % begavet, 100 % naiv, 100 % sjov og 100 % upassende. Jeg kan blive 100 % overrasket over hende, fordi jeg godt ved, at en bombe vil springe, når hun har kørt sig selv op, jeg ved bare ikke helt hvorhenne. Suzanne er yderst populær blandt lytterne, og det, tror jeg, er, fordi hun er helt sin egen.”

Hvad burde alle kvinder vide om mænd?

“At vi mænd bliver langt mere medgørlige, hvis vi kan få lov til at se Champions League-fodbold tirsdag og onsdag uden brok og måske får serveret en kop kaffe med varm mælk undervejs, og hvis vi kan gå til fest lørdag og på stadion søndag og måske lige klemme en koncert ind torsdag aften. At vi også vil være dybt taknemmelige, hvis I frivilligt tager morgenturen med hunden og smører madpakker til ungerne hver dag.”

Hvad kan kvinder, som ingen andre kan?

“Kvinder er langt bedre til at analysere et problem end mænd, og I er også mere nuancerede. Jeg svarer altid meget firkantet og lander ofte på en konklusion, der ikke er til at misforstå. Men der er kvinder lidt bedre til at lytte og hjælpe spørgeren, så vedkommende selv finder frem til sit svar.”

Hvornår er kvinder mest sexede?

“Når de har en rød kjole på.”

Interviewet blev bragt første gang i Magasinet Liv nummer 5.

Du vil (garanteret) også kunne lide