Morten Løkkegaard: “Min hustru har reddet mig fra mig selv”

Engang var han din faste date søndag aften, når han tonede frem i Søndagsavisen. Men så skulle der ske noget nyt, og som 40+ skiftede Morten Løkkegaard spor. I dag er han folketingsmedlem for Venstre – men konen, hende holder han godt fast i

16. januar 2017 af Christina Fabrin Larsen

Morten Løkkegaard (51)

  • er tv-vært og politiker.

Du er fyldt 50 – hvad ved du nu om dig selv, som du ikke vidste, da du var yngre?

“At du kun lever én gang og derfor skal bruge tiden til at lære alt det, du overhovedet kan komme til. Da jeg var yngre, brugte jeg utrolige mængder af tid på at fjumre rundt og give den gas. I dag fortryder jeg, at jeg ikke studerede noget mere. Men jeg prøver at indhente det forsømte via jobbet i dag.”

Og om kvinder?

“Tja, jeg tror til gengæld ikke, at jeg er blevet meget klogere på kvinder. De vedbliver at være et mysterium, men det er måske også det bedste og det sjoveste, selv om det ofte giver sammenstød.”

Hvilken kvinde har haft størst betydning for den, du er blevet?

“Det må blive Connie – min hustru. Hun kom ind i mit liv, da det kunne have udviklet sig i en helt anden – og potentielt meget uheldig – retning. Hun har reddet mig fra mig selv. Det er vel lidt af en klassiker: Jeg kan forsvinde ind i mig selv, når jeg fordyber mig i noget. Være ret asocial, for at sige det ligeud. Connie insisterer på at ville det udadvendte liv, være noget for andre, og denne vedholdenhed har været et fantastisk aktiv for mig.”

Hvad har du sidst været sur på dig selv over?

“Jeg er dagligt sur på mig selv over mit yderst distræte væsen. Jeg glemmer alting. Overalt. Her til morgen opdagede jeg, at jeg har efterladt flere skjorter på det hotel, jeg forlod i Washington – i sidste uge … Jeg tør ikke begynde at regne på, hvor meget min distraktion har kostet mig i årenes løb. Men det er ikke småpenge …”

Og stolt af dig selv?

“Da jeg forleden løb 10 kilometer efter næsten to måneders pause med løbetræningen. Jeg har det med at æde mig selv, når jeg skal.”

Du vil (garanteret) også kunne lide