Martin Brygmann: “Kvinder er sjove, når de prutter!”

Martin Brygmann elsker, når kvinder gør noget uventet, men er træt af, at vi voksne kvinder kan alting selv – endda lyne kjolen i ryggen

17. maj 2017 af Isabel Fluxá Rosado

Vil du stadig i seng med de fleste – og hvorfor?

“Ja da! Jeg forstår ikke det andet spørgsmål!”

Hvordan kan en kvinde få dig til at grine?

“Ved at gøre noget uventet. Engang startede min daværende hustru en længerevarende prut ude i køkkenet. Hun slog videre på den i mellemgangen og fik færdiggjort den med bravour i døråbningen, hvorefter hun vredt sagde: “Det er efterhånden den eneste måde, jeg kan kommunikere på i det her forhold.” Dét var skægt!” 

Det siges, vi bliver klogere med tiden. På hvilket område er du blevet klogere?

“Jeg ved ikke, om det er rigtigt. Jeg ved godt, at jeg måske ikke just bliver dummere med tiden, selv om følelsen en gang imellem er der, men til gengæld får jeg det bedre og bedre med, at uanset hvad, så betyder det egentlig ikke så meget.

For mig er det gode ved at få nogle år på bagen, at jeg slapper mere af, at jeg ikke skal bevise så meget mere. Jeg er blevet klogere på at lave spejlæg! Olivenolie på panden, høj varme, på med ægget, efter et kort stykke tid skrues der ned på lavt blus, og det simrer til blommen er ‘snotfri’. Voila! Et knasende sprødt spejlæg med perfekt, ‘flydefast’ blomme.”

Hvilken kvinde har haft afgørende betydning for dit liv og hvordan?

“For 13 år siden kurerede vidunderlige Irmgard Spangsdorf min araknofobi (frygten for edderkopper, red.), og jeg er hende evigt taknemmelig. Nu tager jeg rask væk i sommerhus og til Thailand uden nævneværdig frygt. Kun syv sessions skulle der til. Jeg startede med at være ude af stand til at nærme mig en sort/hvid tegning af en edderdreng og sluttede af med at ae en spillevende fugleedderkop på ryggen i Zoologisk Have.”

Hvornår har du sidst grædt og hvorfor?

“Sidst, jeg græd, var da jeg for nylig genså Terms of Endearment (Tid til kærtegn) med Debra Winger og Shirley MacLaine. Den slår aldrig fejl. Selv efter alle disse år. Når de to sønner kommer hen til hospitalssengen for at sige farvel til deres mor ... Nej, nu begynder jeg igen!”

Hvis du skulle give alle kvinder over 40 år et godt råd, hvad skulle det så være?

“Kvinder over 40 kan jo alting selv. I har endda lært, hvordan I selv lyner jeres kjole i ryggen. Og det er jo smart. Men jeg vil så gerne gøre det for jer.”

Interviewet er bragt første gang i Magasinet Liv nummer 4.

Du vil (garanteret) også kunne lide