Lars Christiansen: “Behold gløden i øjnene – den må aldrig forsvinde”

Lars Christiansen er i gang med at definere Lars, der ikke spiller håndbold. Og har fundet ud af, at kærlighed kræver tid og nærvær. Så det får den igen

22. august 2017 af Johanne Luise Boesdal

Lars Christiansen (43)

  • er gift med tidligere professionel håndboldspiller Christina Roslyng, far til Frederik.
  • er tidligere professionel håndboldspiller, i dag foredragsholder, håndboldekspert på DR og ambassadør for en række virksomheder som for eksempel Hummel og Velux. 

Hvad er en stærk kvinde for dig?

“Det er en kvinde, som kan stå på egne ben og ikke lever sit liv igennem andre. En kvinde med holdninger, der tør leve sine drømme ud – uden at gå på kompromis med sin kvindelighed og feminine sider.”

Hvilke kvinder har haft størst betydning for dit liv?

“Det har min klasselærer Rita Johansen, som fastholdt mig i, at det var vigtigt at følge med i skolen – og samtidig jagte sine drømme! Jeg har stadig kontakt til Rita i dag, til trods for at det er over 20 år siden, jeg forlod skolebænken.

Så er der min mor, som har været en stor støtte altid, og som jeg kan snakke om livets både lyse og mørke sider med. Og min kone, Chris­tina, der er min store modsætning på mange områder. Jeg kaster mig ofte bare ud i ting, hvor Christina gennemtænker dem for ikke at gøre noget forhastet. Det ser jeg i dag som en fordel for vores forhold. To af samme slags … det duer bare ikke i min verden.”

Hvad betyder mandefællesskaber for dig?

“Rigtig meget. Jeg har jo stort set levet på et håndboldhold i 35 år. Mænd har en fantastisk evne til at kunne sige tingene ligeud – uden at miste respekten for hinanden. Mandefællesskaber er ofte totalt ukomplicerede og lette at være i. Vi er gode til at tale lige ud af posen, tage ved lære af situationen og aldrig stille os helt tilfredse. Hvis du først stiller dig tilfreds, så slutter livet.”

Har du også kvindelige venner?

“Ja, det har jeg i et mindre omfang. Jeg mødte Paprika Steen i forbindelse med optagelserne til tv-programmet Stjernerne på slottet, og vi snakker en del sammen om alt imellem himmel og jord. Både hverdagsting og mere private emner.

Det er ret fantastisk at have fået en ny veninde her senere i livet. Vi snakker helt naturligt om kriser og følelser. Jeg er også meget tæt på begge mine lillesøstre, Lene og Lisa, og ser dem i dag som veninder, jeg kan tale om alt med. Kvinder har generelt mere tålmodighed, er bedre til at lytte og tit en mere rund løsning på tingene end mænd. Jeg snakker følelser med begge køn, men det opfattes ofte enklere af kvinder.”

Hvad burde alle kvinder vide om mænd?

2At vi ikke skal bindes på hænder og fødder. Vi har brug for vores frihed til at være drenge med vennerne! Dertil kommer, at vi faktisk godt kan finde ud af tingene selv. Vi behøver ikke en ekstra mor.”

Hvad kan kvinder lære af mænd – og omvendt?

“Kvinder kan lære af mænd, at de ikke skal gå med problemerne så længe, men derimod få dem ud af systemet med det samme. Kvinder kan også lære at blive bedre til at tage nogle chancer i livet, selv om det kan gå galt.

Vi mænd kan lære en hel del af kvinder, men det vigtigste er nok at kunne planlægge lidt bedre på den lange bane. Vi lever nogle gange lidt for hurtigt uden at se os tilbage. Jeg mistede selv mit ægteskab på den konto, fordi jeg bare levede fremad og opførte mig vildt egoistisk. Jeg betalte en vanvittig høj pris for at køre i overhalingsbanen hele tiden, for når alt kommer til alt, så er familien det vigtigste for mig. 

Heldigvis har Christina og jeg efter tre år fra hinanden fundet sammen igen. Respekt, forståelse og vores fælles barn Frederik gjorde, at vi stadig var en del af hinandens liv, da vi var fra hinanden. Vi har genfundet kærligheden, vi er sammen for at dele fremtiden – og ikke af praktiske grunde! Det må aldrig være årsagen til, at man finder tilbage.”

Hvordan fik du dit ægteskab tilbage – hvordan holder I kærligheden i live i dag?

“Ved at give hinanden friheden til at opleve ting hver for sig. Vi er blevet bedre til at afstemme hinandens forventninger og få snakket om, hvad vi gerne vil opnå sammen – og så få det gjort! Vi husker at være kærester, selv om vores hverdage kan være travle og fyldt med praktiske gøremål. Alenetid indimellem er også vigtigt, så vi ikke kommer for langt væk fra hinanden. Det er for os lig med katastrofe for kærlighedslivet.”

Hvad øver du dig i at blive bedre til?

“Nu, hvor min tid som professionel håndboldspiller er slut, vil jeg finde min nye plads her i tilværelsen, lægge håndboldspilleren Lars på hylden – og bare være Lars. Jeg øver mig dagligt på at være mere nærværende, hvile mere i mig selv og rette opmærksomheden mod folk omkring mig. I dag prioriterer jeg at tage til min søns fodbold- og håndboldkampe og være fuldt ud til stede, når vi er til fødselsdage og fester. Jeg bruger min tid bedre.”

Hvis du skulle give alle kvinder 40+ et rigtigt godt råd, hvad skulle det så være?

“I skal huske at leve! Livet er foran jer og skal kunne mærkes. I kvinder skal ikke affinde jer så meget og være tilfredse med blot at være kone og mor. Gør de ting, I har lyst til, og bevar jeres ambitioner. Derudover skal I ­huske, at I kan være sexede hele livet, hvis I gør noget ud af jer selv, og for alt i verden: Behold ­gløden i øjnene. Den må aldrig forsvinde.”

40+ kvinder, Lars Christiansen tager hatten af for

Suzanne Bjerrehuus
“Hun er en kvinde med stil, der virker som en rigtig livsnyder. Samtidig tør hun stå ved sin mening, uanset om den er populær eller ej. Suzanne er i mine øjne en stærk kvinde, der har bevaret sin kvindelighed og tør udfordre livet – hele livet.”

Kronprinsesse Mary
“Hun er en sympatisk, veltalende og smuk kvinde, som virker troværdig i alt, hvad hun foretager sig. Jeg har enorm respekt for, at hun taler så flot dansk, og jeg synes, hun klæder vores kongefamilie perfekt.”

Angela Merkel
“En dygtig kvinde, der har rejst Tyskland og gjort rigtig meget for at få landet ud af krisen. Det har bestemt ikke været nogen nem opgave – hatten af for hende!”

Artiklen er bragt første gang i Magasinet Liv nummer 29.

Du vil (garanteret) også kunne lide