Lars Hjortshøj: “Jeg er for gammel til at gå med hættetrøje – jeg har råd til en bluse, hvor hat og trøje ikke hænger sammen!”

Han er så sjov og sød, og nu kan du endelig opleve Lars Hjortshøj, 48, live igen. I sit nye standup-show ‘Omvendt’ og lige her!

16. august 2017 af Johanne Luise Boesdal

Du er aktuel med dit nye standup-show, Omvendt. Hvad handler det om?

Omvendt er et oldschool standup-show og en tilstandsrapport på min tilværelse. Jeg har ikke behov for at gå ud med et stort, forkromet tema. Jeg føler mig selv bedst underholdt af det mere fragmentariske, og jeg går typisk selv ind og ser et show, fordi komikeren interesserer mig.

Der er en lille tendens i øjeblikket til, at komikere gerne vil tages alvorligt – det har jeg slet ikke behov for. Jeg tager mit job alvorligt, men har ikke behov for selv at blive taget alvorligt.

Komikken er mest interessant, når den overrasker. Selvfølgelig må vi komikere gerne mene noget, jeg deltager selv i samfundsdebatter indimellem, men jeg selv er mere til standup-shows, hvor jeg bare kan læne hovedet tilbage og grine. Målet med at omvende verden lagde jeg fra mig allerede i starten af 20’erne.”

Men hvorfor hedder showet så Omvendt?

“Det er et udtryk for, hvordan jeg ser verden. Jeg nærmer mig slutningen af 40’erne. Mænd på den alder kan godt være lidt kategoriske og bedrevidende. Det har ligesom prøvet det hele, smagt det hele og været alle steder. Det, syntes jeg, var et lidt belastende træk hos både mig selv og mine jævnaldrende.

At blive omvendt dækker derfor over, at jeg ikke vil være en af de der midaldrende mænd, som føler sig så meget klogere med alderen. Jeg vil holde fast i, at der stadig er mange ting, der undrer mig. Som jeg er nysgerrig på, og som jeg bestemt ikke ved noget om.”

Hvad har så ændret sig med alderen for dig?

“Jeg er 48 og for gammel til at gå i hættetrøje, har jeg sagt til mig selv. Jeg gider ikke lefle for det ungdommelige og er nået til et sted i livet, hvor jeg har råd til en bluse, hvor hat og trøje ikke hænger sammen! Jeg er også holdt op med at gå i karbad. Det er for besværligt.”

Du vil (garanteret) også kunne lide