Mand tisser
Der er altid god plads på det toilet, hvor man kan stå op og tisse, ikke?© Getty Images

7 ting kvinder misunder mænd

Har du i en tissekø skævet misundeligt mod mændenes afdeling? Været træt af at høre det biologiske ur tikke? Ærgret dig over kønsforskelle i lønstatistikken? Så tjek denne liste, for vi har mere at sige i afdelingen for kønsmisundelse.

18. november 2021 af Redaktionen

1. Det er nemt for mænd at købe undertøj

Der er ikke så mange valgmuligheder, når mænd skal klædes på inderst, vel? Hverken omkring A,B,C eller D-skåle, eller mål i omkreds, og typisk heller ikke så mange overvejelser omkring blonder, bomuld, satin eller silke. Har heller aldrig set et shape wear-undertøjssæt til mænd, selv om nogle af dem da godt kunne bruge lidt, der strammer maven op! 

2. Mænd har et mere stabilt månedligt hormontryk

Ingen mænd har skullet afpasse deres badeferie sydpå efter en menstruationscyklus, i hvert fald ikke deres egen! Og de er ikke grådlabile og/eller oppustede på bestemte datoer hver måned. Sådan er det bare, og det kan vi da godt i ny og næ misunde dem.

3. Tissekøen er altid kortere for mænd

Mænd kan stå op og tisse, og det er jo nemmere og hurtigere end en på-hug-siddende position i naturen eller den situation til en koncert, hvor du har drukket en stor fadøl og skal nå på det (alt for) lille hus i en kort pause sammen med 43 andre kvinder. Som i øvrigt altid virker meget langsommere bag døren end dig selv. 

4. Mænd kan få børn, når de er 50, 60 og 70 år

Vi nævner i flæng: Bubber, Klaus Riskær, Casper Christensen, Christian Kjær, Jørgen de Mylius. Der findes adskillige mænd, der er blevet fædre i både 50'erne og 60'erne på dansk grund. I 2017 blev 697 danske mænd over 50 år fædre. Og det er sgu et område, hvor vi har lidt svært ved at blive ligestillet. Dog er det ikke sådan, at mændene bare buldrer fertilt derudad, helt upåvirket af deres alder. Mænd over 45 år er fem gang så lang tid om at gøre deres partner gravid, som en mand på 25 år, der i gennemsnit skal bruge 4,5 måneder. 

5. Mænds overgangsalder er mindre svedig

Hedeture er ikke noget mænd døjer med, uanset hvor meget midtvejskrise de så oplever. Tørre slimhinder heller ikke. Og ikke fordi altså ... det er jo dejligt at have været den, der kunne føde børn, men for en del kvinder er der en pris at betale, når hormonerne begynder at droppe sådan cirka i begyndelsen af 50'erne. 

6. Det med løn og ansvar

Her kommer det lige igen (og det bliver det ved med, så længe statistikken hælder den vej): Mænd tjener mere end kvinder (4-7% når vi tager højde for forskellig fordeling på uddannelse, erfaring, sektor og branche). Mænd har flere chefposter, bestyrelsesposter og ministerposter. Til gengæld vinder kvinder frem på rigtig mange uddannelser. Så måske er der håb for fremtiden?

7. Det udefinerbare med alder

Grå stænk i håret og et karakterfyldt ansigt. Nogle mænd vokser sig kun pænere med alderen. Tænk på Georg Clooney, Daniel Craig og vores egen kronprins Frederik. Sådan kan det selvfølgelig også være med kvinder, men (og her arbejder vi i en helt udokumenteret afdeling for almene fornemmelser), det er som om kombinationen ældre mand og yngre kvinde er en mere velkendt kombination end omvendt i diverse film og tv-programmer og ude i virkeligheden er det også en sjældenhed, at kvinden i et parforhold er meget ældre end manden. Det virker skævt! Og i stedet for at kigge misundeligt i mændenes retning skal vi da tage udfordringen op og gøre det lækkert at være kvinde 40+, 50+, 60+ og hele vejen op til 100+. Er det en aftale?

Kilder: Region Sjælland, Beskæftigelseministeriet

Du vil (garanteret) også kunne lide