Hun synes godt nok, 50 er noget af en mundfuld, men hun har på den anden side aldrig haft bedre mavefornemmelser og høstet flere frugter end nu. Lotte Mejlhede er frygtløs, kompromisløs – og slet ikke så sort/hvid, som hun selv siger.
Hun bor i Bruxelles, arbejder i Europa, du ser hende næsten hver aften rapportere til dit tv fra et nyt sted. Alligevel er det første ord, TV 2-korrespondent Lotte Mejlhede bruger til at beskrive sig selv, “bonderøv”.
I al fald den ene halvdel af hende. Hendes far var af en fattig landmandsslægt på Mors, mens hendes mor voksede op i et privilegeret hjem i Nordsjælland.
“Der kunne være 100 år mellem dem, når du ser på de kår, de er vokset op under. Mors i 1930’erne var meget langt fra Søllerød. Min farfar døde meget ung og efterlod min farmor med ni børn. Han var oprindeligt landmand, men levede til sidst af at tegne forsikringer for andre landmand. Det gjorde, at han selv tegnede en livsforsikring, og det blev min farmors redning, og til dels også min fars, for det var den, der gjorde, at han kunne tage på højskole og få øjnene op for, at der var andre muligheder.
Det har givet mig en virkeligt god ballast, for jeg fik tidligt øjnene op for, hvor forskellige baggrunde vi alle kan have, og hvor tilfældigt de muligheder, vi får, kan forme sig. For hvad nu, hvis de ikke havde haft den livsforsikring?” siger korrespondenten, som tilbragte det første af sin barndom i Brædstrup, da faderen arbejdede som lærer i Horsens Statsfængsel, og senere boede i Nyborg, da han fik job som undervisningsleder i statsfængslet der.
I Lotte Mejlhedes barndomshjem havde alle en holdning, og alle gav udtryk for den. Hendes mor var aktiv i lokalpolitik, og der blev debatteret ivrigt omkring middagsbordet. Havde hun venner med hjem, blev de også udfordret på deres holdninger, og da hun var omkring 12 år, begyndte ideen om at blive journalist at forme sig i hendes hoved.
“Jeg vidste, det ville være rigtigt. Jeg har altid elsket at skrive – fortælle virkelige historier. Jeg er nysgerrig af sind og synes som udgangspunkt det er en gave at have et job, hvor jeg konstant møder nye mennesker, og hver dag er forskellig. Det der med at vågne om morgenen og tænke: Gad vide, hvad denne dag mon bringer? Og så er der selvfølgelig klicheen om at gøre en forskel. Som journalist synes jeg nogle gange, at jeg kan gøre måske bare en lille forskel ved for eksempel at fortælle, hvad det er for et liv, der leves i Europas mange flygtningelejre, eller hvad der foregår bag den polerede politiske overflade.”
Læs hele interviewet med Lotte Mejlhede
I Magasinet Liv nummer 72 kan du læse hele interviewet med Lotte Mejlhede, hvor hun også fortæller om sine tanker om at blive mor som 39-årig. Så skynd dig ned i din lokale kiosk, og få fingrene i det nyeste Magasinet Liv!
