Laura Bro
© Ditte Capion

Laura Bro valgte at få et barn alene: "Graviditeten var en blanding af sorg og enorm glæde"

Skuespiller Laura Bro har sluppet kontrolknappen. For erfaringen har lært hende, at livet alligevel ikke vil i den retning, hun prøver at styre det. Ikke nødvendigvis. Så nu er hun alenemor til Henry på fem år med en mor helt tæt på og en ekstra familie af venner

13. september 2018 af Majbritt Lacuhr


Laura Bro (45) er single og mor til Henry på 5 år. Hun er skuespiller, uddannet fra Statens Teaterskole i 2002. Har blandt andet medvirket i filmene Dirch, Under Sandet og En kongelig affære. Og i tv-serierne Krøniken, Sommer og Herrens Veje. På teatret har hun senest spillet Misantropen på Grønnegårds Teatret i København denne sommer. 


Du kan møde Laura Bro i anden sæson af Herrens Veje på DR, der har præmiere d. 14. oktober, hvor hun spiller biskoppen Monica. Og møde hende her, hvor hun blandt andet taler om at slippe kontrollen, livet som alenemor og tilgivelse...

Du kan læse det fulde interview med skønne Laura Bro i det nyeste Magasinet Liv, der er på gaden netop nu!

Alenemor 

(...) Men den vigtigste – og måske nok også den sværeste – tilgivelse har været og er den, der er rettet mod hende selv. 

Tilgivelsen i forhold til, at livet ikke lige flaskede sig på den måde, det ellers minutiøst blev planlagt i dagbogen af en 17-årig Laura Bro, der drømte om bryllup i brusende hvid kjole efterfulgt af et, to, tre børn. For brylluppet blev aldrig. Og barnet blev Laura Bro, i en alder af 39 år, nødt til at få hjælp til selv at bringe til verden for at indfri sit allerstørste ønske i livet.

“Jeg tror, at alle mennesker, som har prøvet at være i et vakuum af et virkeligt, oprigtigt, eksistentielt, stort uudlevet ønske om at få deres drøm om børn opfyldt og ikke er lykkedes med det, ved, hvor meget det betyder. Af alle de beslutninger, jeg har truffet i mit liv, har den at få Henry været den vigtigste. Selvfølgelig var den fyldt med bekymringer og overvejelser, for det er jo ikke noget, man bare gør. Det er en kæmpe, lang proces, dels overhovedet at få lov, dels den indre proces, det var for mig, at nå til det punkt, hvor jeg accepterede, at livet blev helt anderledes end alle de planer, jeg havde lagt for det. Pludselig stod jeg bare et sted, hvor jeg var nødt til at tage et valg. Kvinder har jo en biologisk udløbsdato i forhold til de der børn. Så enten skulle jeg beslutte mig for at give slip og acceptere livet, som det blev, eller også skulle jeg gøre et forsøg alene. Og lykkedes det ikke, havde jeg da i det mindste gjort alt, hvad jeg kunne. 

Min kæreste og jeg var lige gået fra hinanden, det var ikke lykkedes for os at få ønsket om børn opfyldt, og jeg tænkte, at jeg ikke kunne møde nogen snip-snap lige efter. Ikke når jeg gik rundt med et neonskilt i panden, hvor der stod: ‘Gør mig gravid NU!’. Derfor måtte jeg tage fat i en anden rækkefølge. Flere har sagt til mig: ‘Ih, hvor var det modigt!’, men jeg føler på ingen måde, at det har noget med mod at gøre. For mig var det nok nærmere desperation. Jeg følte, at jeg var et timeglas, hvor sandet bare løb ud imellem fingrene på mig. Der skulle handles.”

Læs resten af interviewet i Magasinet Liv

I Magasinet Liv 10, der nu er på gaden, kan du læse resten af det store interview med skuespiller Laura Bro. Her fortæller hun meget mere om den process, hun har været igennem i forbindelse med beslutningen om at gøre tingene i en anden rækkefølge og vælge at blive alenemor, samt funderer over, om hun savner en partner.

Så skynd dig ned og få fingrene i det nye Magasinet Liv!

© Ditte Capion

Seneste

Måske er du interesseret i...