Far og søn
© iStock

Læn dig tilbage, og lær af din mand, når han leger med ungerne

Undersøgelser viser, at der er god grund til at kigge vores mænd over skulderen – de har nemlig en helt særlig evne, du kan lære noget af

6. november 2016 af Rie Louise Kirkebjerg

Dit barns intelligens kommer fra dig og ikke fra faderen, men selvom vi som mødre kan prale lidt af det, kan fædre i den grad lære os noget meget vigtigt om ungerne. 

En undersøgelse viser nemlig, at mødre er mindre lykkelige og mere stressede og trætte, når de tilbringer tid med deres børn, end fædre er.

Leg og kreativitet 

Mødre bruger generelt mere tid med børnene på helt grundlæggende gøremål – som børnene sikkert vil kalde de "kedelige ting" – som oprydning, madlavning og rengøring. Derimod bruger fædre typisk tiden med ungerne på de sjovere ting som leg, kreativitet og fritidsaktiviteter. Dette er ifølge den nye undersøgelse den afgørende faktor, som gør, at fædre er gladere og mindre stressede end mødre. 

Selvom de huslige pligter selvfølgelig skal klares, og vi som mødre gør alt, hvad der står i vores magt for, at ungerne skal have det så godt som muligt, kan vi dog med fordel afsætte nogle timer – eller en hel dag – hvor vi tillader os ikke at tænke på andet end at slappe af og have det sjovt med børnene. 

Mange af os skal (sandsynligvis) blive bedre til at lægge vores mor-gen lidt på hylden og nyde den sjove tid med børnene. Dette vil både du og dit barn med garanti elske dig for. 

Du vil (garanteret) også kunne lide