Portræt af Anne Nyland Nordestgaard
Anne Nyland Nordestgaard (65): “Vi skal glæde os til at blive ældre. Jeg har en kæmpe frihed.”© Privatfoto

Vi skal da tale alder op!

Anne Nyland Nordestgaard er sikker på, at vi står midt i et paradigmeskifte, hvor det er cool at have en vis alder. Men vi skal også huske at gøre opmærksom på det!

24. november 2022 af Karen Greve

Anne Nyland Nordestgaard (65)

  • er selvstændig debattør, influencer og blogger og har en sygeplejeviden­skabelig baggrund.
  • er gift og har 2 døtre, mens hendes mand har 3 sønner. Tilsammen har de 9 børnebørn.
  • se og følg Anne Nyland Nordestgaard på Instagram på @a_la_anne

En influencer er ikke altid en kvinde i 20’erne eller 30’erne, der skriver meget om proteinpulver eller den seneste udbringningsservice på alle sociale platforme.

En influencer kan også være 65 år og have en hjertesag, der handler om alderspositivisme. Og så i øvrigt bruge tid på investeringer og på at løse opgaver for kunder. For sådan en er Anne Nyland Nordestgaard.

“Jeg synes, at vi skal glæde os til at blive ældre, for livet er smadder godt, der er masser af ting at udforske, og jeg har en kæmpe frihed.”

Hun skriver med jævne mellemrum indlæg, især på sin blog på Instagram og på LinkedIn, for at gøre op med et gammeldags billede af, hvem kvinder på 65 og 75 år er i dag.

“Da min farmor var 65, var hun gammel og havde bobbet hår i en blålilla farve, men sådan er vi jo ikke længere. Mange kvinder på 65 er raske og i god form, vi passer på os selv, og så har vi jo en ro, erfaring og evne til at se nuanceret på tingene, som er sværere, når man er ung. Vi er et stærkt segment.”


Flere ældre rollemodeller

Anne håber, at flere virksomheder snart får øjnene op for, hvad der skal til for at fange det stærke segment, som hun selv og så mange andre tilhører.

“Jeg bliver irriteret over, at produkter, som jeg brænder for – det kunne for eksempel være Georg Jensen-smykker – at de produkter bliver vist i reklamer af eller med purunge modeller. Det provokerer mig. Jeg vil ikke være usynlig. Men jeg tror heldigvis også, at der er ved at ske et paradigmeskifte, hvor der kommer flere ældre modeller og rollemodeller, vi kan blive inspireret af. Flere smukke voksencool kvinder, det er det, vi skal have!”


Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv i november 2022. 

Du vil (garanteret) også kunne lide