Skuespiller Mille Dinesen
Skuespiller Mille Dinesen (47).© Ditte Capion

Velkommen til Mille Dinesens vilde, vidunderlige verden

Mille Dinesen har svært ved at sidde stille. Hun vil være over det hele og tror, at energien fra 20’erne stadig kan få hende derhen. Men nu får vi hende sat ned, så hun kan fortælle, hvor hun er lige nu: Med kærlighed, sundhed og modenhed.

1. juli 2021 af Eline Holm

Mille Dinesen er lidt ved siden af sig selv for tiden. Vores aftale er blevet rykket et par gange.

Senest fordi skuespillerinden var kommet til at dobbeltbooke, så der stod både “interview” og “køre mor til øjenlægen” på samme tidspunkt på samme dag.

“Der er et eller andet med det her corona-noget, hvor jeg ikke har det samme overblik. Jeg er sådan lidt konfus, og da jeg skrev til dig, ‘vi gør det der!’, da var der helt clean spot, og da min mor ringede og spurgte, ‘kan du hjælpe mig med at komme til øjenlægen?’, var der slet ikke en klokke, der ringede, så jeg sagde bare, ‘det kan du tro!’. Og så gjorde jeg det igen med foto- shootet, for der skulle min mor have andet vaccinestik.”

Kunne man ikke bare ringe efter noget flextrafik, ville nogen indvende, men nej, det kan man faktisk ikke, når man hedder Mille Dinesen og er vokset op med, at man er der for hinanden og ikke lader en ældre dame gå rundt og blive nervøs for, om der nu er nogen til at hjælpe sig ned ad trapperne og ind det rigtige sted.

Ligge på sofaen en hel dag. Jeg. Kan. Ikke.

Det er på en måde Mille Dinesens søsters fortjeneste, at aftalen ikke blev klemt ind og kan foregå uden at få såvel kalenderen som kvinden til at kollapse. For skuespillerinden glemmer nogle gange, at hendes tidsoptimisme har en pris, og at hun er fyldt 47.

“I går sad jeg og talte med min søster og fortalte, at du skulle komme klokken to i dag, så først kunne jeg lige fikse noget med noget storskrald, og der var også et bord ude i Ikea, jeg lige kunne hente, og så kunne jeg lige hjælpe min mor, og sådan kørte det. Der sagde hun bare: ‘Mille, skal du alt det i morgen? Det er måske at pakke din dag lige lovlig meget’. Der har jeg et ret urealistisk take på, hvad jeg kan nå. Det er nok det, jeg har sværest ved i forhold til at blive ældre – at jeg ikke har den samme energi.”

Der er bare det ved det, at hun ikke kan lade være. Noget af det værste, hun ved, er følelsen af ikke at udrette noget.

“At ligge på sofaen en hel dag. Jeg. Kan. Ikke. Jeg ville nok have godt af det en gang imellem, men jeg vil gerne nå alt muligt, og hvis jeg får en idé, så vil jeg gerne udføre den. NU. Og det er jo enormt godt, for det var også den energi, jeg havde, da jeg startede på teaterskolen. Den der damptromle-energi, hvor jeg tager skyklapper på og siger: ‘Nu er det den her vej!’, og så gør jeg 120 procent alt, hvad jeg kan, for at komme derhen.”

Skuespille Mille Dinesen
Mille Dinesen har haft karakteren Rita i sig gennem 10 år, indtil 2020 hvor sidste afsnit rullede over skærmen.© Ditte Capion

Nynne og Rita

Mille Dinesens drivkraft har fået hende langt. Du kender hende fra hendes roller som 00’ernes selvironiske Nynne og 10’ernes egenrådige Rita. To mastodont-karakterer, som har været med til at etablere Mille Dinesen som en af de danske skuespillerinder, det har været sværest at komme uden om de seneste 20 år.

Men i 2020 rullede Rita over skærmen for sidste gang, efter at have levet inden i Mille Dinesen i 10 år. Kort forinden blev hun mor til Eddie. Han er i dag to et halvt, og efter en svær fødsel og et opbrud med Eddies far er der faldet ro på den del. Forude venter der nye roller – og en flirt med et andet slags arbejdsliv i form af den serie af skønhedsprodukter, som skuespillerinden for nylig har lanceret under navnet Balance by Mille Dinesen. Det er en ny livsfase. Og det kan mærkes. Og ses, synes hun.

Når kroppen søger sydpå

“Det var faktisk først, da Eddie blev halvandet, hvor jeg tænkte, okay, nu kan jeg begynde at se det på min krop. Du ved ... den søger sydpå. Jeg så en film, hvor der var en, der sagde, at ens røv daler 12 centimeter på et liv. Altså, jeg ved jo ikke, om det er rigtigt ...”

Der bliver jeg bare nødt til at indskyde, at når man som jeg har en datter på 14 og kigger på et foto, hvor vi står med ryggen til ved siden af hinanden, så fremgår det, at teenage­røven faktisk sidder sådan cirka en hel røv højere end 40+røven.

Mille Dinesen bryder ud i latter og klapper begejstret af det billede.

“Så den er god nok! Det er sjovt.”

Men hvordan har du det, når du ser på dig selv og opdager, at der er begyndt at ske noget?

“Det seneste år har jeg mest bare gået rundt herhjemme i min coronahabit, så jeg er ikke blevet konfronteret så meget med det endnu. Men jeg er helt klart forfængelig. Så det kan da være svært. Jeg har for eksempel altid haft en meget veltrænet mave, der bare har siddet sådan, boing!"

“Efter Eddie og en hardcore fødsel på halvandet døgn, der endte i et kejsersnit, er der kommet noget slap hud og et underligt ar, og sådan er det bare. Men det har jeg da lige skullet æde. Før i tiden kunne jeg vælge: Skal det være de lave bikini­ trusser eller den høje 60’er-­model? Nu er der ingen valgmulighed.”

Mormortrussen trækker måske ned, men så er der andre ting, der uventet vejer op. Siden hun var teenager, har hun haft det stramt med sin barm, som ikke hørte til i den fyldige afdeling.

“Jeg var sådan en drengepige, hende den skægge, klovnen med de store bukser, og imens gik alle de andre piger rundt med deres store, runde bryster – jeg kunne slet ikke holde det ud! Jeg var virkelig ked af dem i mange år. Og det sjove er, at det har ændret sig nu. Selv efter Eddie og amning og gravi­ditet sidder de faktisk meget godt, og jeg er gladere for dem, end jeg nogensinde har været. Jeg har altid gået med bøjler og vatte­ring, og nu har jeg nærmest ikke noget på. Det er sgu da en god udvikling. Jeg nyder det, så længe det varer.”

Skuespiller Mille Dinesen
Både fotografen og stylisten bag dette foto var helt solgt til Mille Dinesens nuttede labradoodle.© Ditte Capion

Sådan kan modenhedens briller sætte tingene i et nyt lys. For selv om man indimellem skal have sin søster til at sige, ‘sæt dig ned, og lad nogle andre køre i Ikea’, så ved man det godt. Og det gør Mille Dinesen.

For hun har oplevet, at al den energi, som i mange henseender er en medspiller i hendes liv, også er farlig, fordi den risikerer at køre af sted med hende og hendes helbred.

Amokløb i den alternative verden

Da Mille Dinesen var 27 og buldrede rundt som en damptromle inde på Statens Teaterskole, lyttede hun ikke, da hendes krop med ansigts­udslæt og betændelsessymptomer forsøgte at fortælle hende, at hun skulle geare ned.

En dag kunne hun ikke mærke sine ben, og da det ikke stoppede, blev hun undersøgt på Rigshospitalet, hvor lægerne gav hende en lidt vævende besked om, at det lignede sclerose. Måske ville hun ikke mærke noget til det resten af sit liv, men måske ville hun sidde i kørestol og være blind om nogle år. På trods af tvivlen, eller måske netop på grund af den, blev Mille Dinesen kastet ud i en krise.

“Det kan godt være, at jeg sagde til mig selv, ‘jeg tror sgu ikke, det er det’. Men jeg vidste det jo ikke. Jeg følte mig helt vildt alene og i vildrede. Jeg var lige startet på min drømmeuddannelse, og skulle det hele så bare stoppe? Og hvad med familie, børn? Skulle jeg bare holde mig fra det hele?”

Mille Dinesen blev sendt hjem med noget medicin, som hun selv skulle injicere, og som eventuelt ville tage nogle af de eventuelle attacks, der eventuelt kunne komme. Til gengæld var der en masse bivirkninger.

Alt strittede på hende, og da hun havde sid­det lidt med bukserne nede om benene og sprøjten i hånden, tænkte hun: Nej tak, og trak bukserne op igen. Med angst og bæven besluttede hun sig for selv at forsøge at rette op på den ubalance, hendes krop befandt sig i.

Det udviklede sig til et amokløb ind i den alternative verden, hvor hun rev ned fra hyl­derne af udrensninger, grønne juicer, hvid­løgskure. Og. Så. Videre. Der kom ikke flere attacks, men det var svært at nyde, fordi hun blev holdt i et jerngreb af det semi­militante sundhedsregime, hun havde skabt for sig selv.

“Jeg blev dybt fanatisk. Ikke røre alkohol, ikke røre sukker, ikke røre hvedemel, sådan argh! Og det afsocialiserede mig og ind­skrænkede mit liv. Hele tiden havde jeg en kamp i mig selv: Kan jeg gøre det her, eller er det bedre, at jeg går hjem og sover? Så jeg sad der, helt udrenset og havde været i Indien og fået alle mulige skøre behandlinger ... og var dybt ensom.”

Det tog syv­-otte år, før hun landede et sted, hvor hun fandt den balance, hun i dag ved er altafgørende for at føle sig ikke blot sund, men også glad og i stand til at nyde livet.

“Jeg fandt ud af, at sundhed handler lige så meget om de nære relationer, at få moret sig og grinet, at have gode kærligheds- og ven­skabsrelationer og at dyrke dem. Det er mindst lige så vigtigt som den sundhed, der har med bootcamps og pis og lort at gøre.”

Erfaringerne med gennem 20 år at bruge sin egen krop som en art sundhedslabora­torium har hun brugt til at bygge sundheds­universet i Balance by Mille Dinesen op, og i dag har hun fundet en rutine, der fungerer.

Skuespiller Mille Dinesen
“Jeg levede mit liv halvt i alle de år, hvor jeg konstant havde frygten i baglommen.”© Ditte Capion

Den handler om at spise sundt og træne regelmæssigt – uden særlige regler for præcis hvordan. Hun drikker sin “mose­konebryg” af sunde olier og passer på sin mentale sundhed gennem Body SDS­-behandlinger, psykologsamtaler og medita­tion.

“Jeg tager det mere afslappet i dag og spiser pasta og boller sammen med Eddie. For en del af det at være i balance er også, at man indimellem tipper over til en side, men at man ved, hvordan man kommer tilbage.”

Den læring er hun glad for. Værre er det med det næsten årti, hvor hun levede i skyggen af en tvivlsom diagnose, der aldrig blev – og som fik hende til at lægge alle mulige bånd på sig selv. Den del kæmper hun med at acceptere.

“Jeg hører om mennesker, der har været udsat for en kræftdiagnose eller noget andet dybt traumatisk, og som siger ‘jeg er faktisk glad for, at jeg har haft den oplevelse, fordi det har lært mig sådan og sådan’. Sådan har jeg det slet ikke. Jeg ville kraftstejleme gerne have været det foruden. Fordi jeg føler, at jeg levede mit liv halvt i alle de år, hvor jeg konstant havde frygten i baglommen.”

Kærlighedskompas i udu

For Mille Dinesen er kærligheden en lyshåret dreng, som står i døråbningen til sit værelse og siger: ‘Mor, vi har et problem!’ – og så skal hun spille Brandmand Sam, som kommer og fikser det. En dreng, som med en hensyns­fuldhed, der overgår hans alder, spørger, om hun er okay, når hun kommer til at udstøde et højlydt ‘argh!’, når tingene driller.

Eddie er kommet sent ind i hendes liv, men han er kommet med en strøm af rigtige følel­ser. Bedre end nogen sovepille har han kureret det søvnbesvær, som i årevis har fulgt hende.

“Tidligere har jeg virkelig sovet dårligt og har haft alle mulige tanker, der kørte rundt. Men efter jeg har fået Eddie, sover jeg bare SÅ godt. Jeg tror, det er, fordi alt ved det er rigtigt. Det er den reneste kærlighed, og der er ikke noget ‘skulle jeg lige genoverveje?’ eller ‘kan jeg nogensinde tilgive det der?’ – der er slet ikke de der svære følelser.”

Lige nu fylder han så meget, at hun har svært ved at forestille sig, at der skulle komme en anden slags kærlighed ind i hen­des liv. Hun kan lige knap forlade ham for at gå ned i vaskerummet og hente noget, så hvordan skulle hun kunne etablere et helt parforhold? Om hun overhovedet har lyst, er hun heller ikke så sikker på.

“Jeg kan tage mig selv i at kigge på andre forældre, der er i et forhold, og tænke: Puha. Godt det ikke er mig. Man skal jo blive enige om alt. Det er jo på en måde ret meget nem­mere, at det kun er mig og Eddie, og jeg kan gøre tingene på min måde.”

Eddies ankomst har også fungeret som en katalysator for en anden slags kærlighed. Mille Dinesens søster, som også bor i Brumleby, har altid været en stor del af hen­des liv, men efter der er kommet et barn til, er båndet mellem søstrene blevet endnu stærkere.

Skuespiller Mille Dinesen
“Jeg har det, som om mit kærlighedskompas er lidt ude af kurs.”© Ditte Capion

Men selv om Mille Dinesen lige nu er fyldt op af kærlighed fra sin nære familie, ved hun godt, at hun på et tidspunkt vil få behov for noget andet.

“Jeg vil da klart gerne opleve den kær­lighed, der er mellem en mand og en kvinde, igen. Altså, den er jeg jo ikke færdig med. Men jeg har sgu været lidt forvirret over kær­ligheden. Jeg synes ikke, den altid har været nem. Jeg har det, som om mit kærligheds­kompas er lidt ude af kurs. Jeg har brugt mange år på at prøve at få noget til at fun­gere, som aldrig blev. Så måske er jeg lidt brændt og bange for det.”

En lektie, som årene har lært hende, er, at hendes mavefornemmelse aldrig lyver.

“Jeg kan se i dag, at min mavefornemmelse omkring kærlighed har været rigtig. Men jeg har ikke lyttet, for jeg kunne ikke. Jeg holdt fast i troen på, at det kunne blive anderledes. At det var et spørgsmål om tid. Og så også en stædighed. ‘Det skal fandeme være løgn, nu har vi prøvet så længe, nu skal vi have det til at fungere’. Hold kæft, jeg er blevet så klog på det efter. Men først efter.”

Mavefornemmelsen kan nemlig komme med forsinkelse, og det kan være lidt et pro­blem, når man er typen, der per automatik hellere siger: ‘Jeps, det kan vi godt!’ end: ‘Nej, det har jeg ikke lyst til’. Hun kan glemme at sætte grænser for sig selv.

“Jeg har tit haft problemer med at sige fra i tide. I en diskussion har det tit først været dagen efter, at jeg har tænkt: Det var ikke i orden, det der. Men jeg kunne ikke finde ud af det i momentet. Der blev jeg ligesom lam­met. Og det er fandeme svært at komme dagen efter og sige: ‘Det i går, det var altså over grænsen’.

Skal hun analysere på sig selv, trækker hun tråde tilbage til sine forældres skilsmisse. Erfaringen var, at når nogen skændes, så går man fra hinanden.

“Det er nok noget med ikke at ville blive forladt. Så er det bedre at please. Men så hober det sig op, og man ender med at sidde ovre i et hjørne uden at vide, hvem man selv er.”

Mille fra Brumleby

Mille Dinesen trives bedst med trygge og velkendte rammer, og hun har aldrig forladt det sted, hun er opvokset. Jo, jo, hun er da flyttet en fire-fem gange, men kun mellem blokkene, inden for den landsby-lignende oase, der er klemt inde mellem Østerbrogades hektiske butiksstrøg på den ene side og Parkens idrætsliv på den anden.

I dag er Brumleby ren idyl, men da Mille Dinesen voksede op i 1970’erne, gik bydelen under navnet Christiania 2 og var “noget gammelt lort”. Selv om der inden for hendes fire vægge var styr på tingene med en mor, der sørgede for, at lektierne blev lavet, og en far, der lavede udsøgt mad hver dag, var hun misundelig på klassekammeraterne, der kom ovre fra Classensgade og havde stuer en suite, franske døre, fjernvarme og toilet. Indendørs!

“Jeg var så flov over Brumleby. Jeg havde virkeligt svært ved at skulle have nogen med hjem, for vi havde toilet i gården, hvor der ikke engang var lys, og vi delte det med naboerne Randi, Dennis og John, der skyllede mund i Fernet Branca i stedet for at børste tænder og havde to jagthunde og nogle syge duer ude i haven, og hvor pinligt var det ikke?”

Som teenager begyndte hun dog at kunne se det fede i Brumleby. Der var fest og ballade og skete altid noget, og vennerne ovre fra parketgulvene syntes, det var skidespændende at komme på besøg et sted, der var fyldt med skøre originaler, hvor høj som lav var velkommen, og man lige skulle hjælpe med at bære en eller anden fulderik hjem fra Olufs (værtshus, red.). Der var kaos, men der var plads til alle og fællesskab. Hendes flovhed blev vendt til stolthed, og den dag i dag er Mille Dinesens og Brumlebys værdier to sider af samme sag. Så når mor skal køres, så stiller man op, også selv om det kommer i vejen for noget andet.

Skuespiller Mille Dinesen
Holder mændende op med at vende sig om nu? Øh, nej! Det tror vi ikke rigtig på!© Ditte Capion

Hun bor selvfølgelig lige om hjørnet, Mille Dinesens mor, ligesom søsteren, en barndomsveninde fra to et halvt-års alderen og flere andre familier, som i generationer heller ikke har set grund til at forlade Brumleby. Det er trygt. Måske for trygt?

“Nogle gange har jeg tænkt: Hold kæft, jeg har ikke engang været på Interrail, jeg har ikke været på efterskole, jeg har ikke været på højskole. Jeg har bare boet her. Men mit arbejdsliv er meget i alle retninger, så det betyder meget for mig med den trygge base. Jeg kan godt lide at komme ud at rejse, ud at spise og ud at fyre den af. Men så skal jeg også hjem til Brumleby bagefter og gå rundt og fikse ting og høre Jazzmosfæren.”

Det sidste har ikke været en mangelvare de seneste år, med først baby, så corona og lockdown. Og så kan Mille Dinesen komme til at sende en tanke til sin mor, som var en smuk kvinde som ung, og som har fortalt om dengang, mændene stoppede med at vende sig om efter hende på gaden. Er hun selv kommet dertil, når landet åbner, og hun træder ud fra Brumlebys mure, uden coronahabit og gylp på tøjet?

Livet efter tissebleerne

“Nogle gange tænker jeg: Nu har jeg så lige krydset den alder, hvor de ikke kigger mere. Men det kan også godt være, det virker så fjernt, fordi der er så rigeligt på den konto, hvor jeg har gået rundt i mit joggingtøj og samlet tissebleer op. Men jeg savner det. For det er vigtigt med bekræftelsen, og det er sgu da en måde at holde sig ung og i live på.”

Hun er dog stadig godt tilfreds med den pakke, der møder hende i spejlet. Det handler om det, der kan ses med øjnene, men også om en følelse.

“Jeg tænker da: Okay, jeg har stadig et flot hår, og mine læber er heller ikke blevet to sprækker. Men følelsen af at være lækker hænger for mig også meget sammen med en fornemmelse af at være sund, stærk og frisk. At jeg spiser noget ordentlig mad, prioriterer at få trænet og bruger musklerne, når jeg rejser mig fra en stol. Så kan jeg mærke mig selv.”

Det er en skør dag, vi mødes på. En dag i april, hvor det skiftevis er sne og solskin, blæst og stille. Fra den ene yderlighed til den anden, nærmest som et billede på den mystiske coronatid, vi lever i. 

Mille Dinesen funderer over, om det egentlig startede inden corona. Der var nogle år, hvor den ene store berømthed efter den anden drattede om alt for tidligt, og på hendes bord står en figur af en af dem. Master Fatman. Som en påmindelse om, at “alt er love”, og at det hele kan være ovre, før vi tror det. Når man selv har oplevet at leve halvt i syv-otte år, giver det helt konkret mening, at det er nu, vi er her, og det nu vil hun gerne blive endnu bedre til at give opmærksomhed. Men samtidig har hun tusind ting i gang, og så kan det være svært at lade være med at dvæle i fortiden eller hele tiden være to skridt foran sig selv – og bare være.

“Jeg synes, det er en svær øvelse, men hold kæft, hvor er den vigtig. Det er jo ikke bare en prøve det her liv, før vi får lov til at gøre det igen. Der er ikke en second round.”

Den lille levende talisman i hendes liv er god til at tvinge hende til at være her og nu.

“Jeg har det med hele tiden lige at skulle ordne et eller andet, før jeg kan noget andet. Jeg kunne ikke sidde her og snakke, hvis der lignede lort inde på Eddies værelse. Men jeg har totalt fundet ud af, hvor fucking fantastisk det er at droppe alt det og gå helt ind i en leg med Eddie. Fordi jeg faktisk kan slippe noget, når jeg er der. Og det er jo for helvede det, det handler om, det her liv. At være til stede sammen med dem, man elsker, lige her og nu. Alt det andet er bare praktik.”

Mille Dinesens bedste sundhedstips

  • DRIK MOSEKONEBRYG “Jeg starter morgenen med et glas lunkent vand med citron efterfulgt af min ‘mosekonebryg’, som er: Et skvat hørfrøolie, et skvat fiskeolie, en knivspids okinawa-kalk og en teskefuld chlorella, alt sammen blandet forsigtigt i lidt æblejuice. Ned med sig – det smager ad h til, men det er et indre bad, som dine nerveceller og organer vil sætte pris på.”
  • FORKÆL DIG SELV “Selvforkælelse er vigtigt, og jeg kan gå i to grøfter: Enten spiser jeg en kæmpe burger med fritter og en god portion is bagefter. Eller jeg går helt modsat og laver hjemme-spa på badeværelset: Tørbørstning, bad, indsmøring af huden med en blanding af min egen body oil og body lotion. De to produkter fungerer så godt at blande og giver silkeblød, gennemfugtet hud! Fødder og hænder får en tur med en blanding af min håndcreme og repairing balm. På med en bomuldssok, og vågn med fødder så bløde som en barnenumse.”
  • PLEJ DINE RELATIONER “Da jeg selv har prøvet at leve fanatisk og ude af balance, har jeg fundet ud af, at min sundhed mindst lige så meget består af at se mine venner og min familie, så ofte som jeg overhovedet kan. Det er en vigtig, vigtig sundhedsingrediens.”

Lykken er en fornøjet dreng på rutsjebanen

Egentlig er det ligetil. Lykken er nuet. At være noget for sine nærmeste. At se på en fornøjet dreng på vej ned ad rutsjebanen og blive der, selv om han egentlig skulle hjem og have en leverpostejmad og en lur. Eller at tilbyde sin mor en hånd at holde i, når hun skal vaccineres.

Og så har hun en genvej væk fra dagligdagen og lukt i lykkens favn i form af musikken.

“At sidde i min bil og høre musik. Det gør mig LYKKELIG! En sang varer to et halvt minut, men det er helt vildt, hvad det kan gøre ved mit sind. Der kan jeg pludselig se lyst på alt. Det er, som om all my troubles, de forsvinder bare.”

Noget musik virker sådan på hendes nervesystem, at hun faktisk ikke kan høre det. Here Comes the Sun med The Beatles har hun ikke hørt i årevis, for den er forbundet med så meget savn efter det svundne fra hendes barndom, og hun kommer så meget i en stemning, at det bliver for meget. Hun kan ikke være i sin krop og må hellere lade være.

Forfængelighedsabe på skulderen

Mille Dinesen føler sig heldig med de ting, hun har oplevet og opnået. Nej, hun kom ikke på efterskole eller et år til udlandet, men hun har spillet nogle kæmpe roller inden for en genre, der er en hybrid mellem drama og komedie, og hun har elsket arbejdet med Nynne og Rita. Alligevel sidder der indimellem en lille forfængelighedsabe på hendes skulder og hvisker:

“Det er den der ‘det er alt sammen meget godt, men hvad med den og den rolle? Hvorfor ringer ingen om dem?!’. Det meste af tiden kan jeg godt finde ud af at sætte pris på, at jeg er et godt sted, og at det er få forundt at få lov til at arbejde med en karakter i 10 år, men alligevel er jeg bare et lille, dumt menneske, der – ligesom de fleste vel kender det – tænker på, om græsset mon er grønnere på den anden side. Og så er jeg jo bare indrettet sådan, at jeg gerne vil spille alle roller og arbejde med alle de fede instruktører.”

Skuespiller Mille Dinesen
Mille Dinesens drømme om fremtiden er noget med krimi og med verden og med Eddie.© Ditte Capion

Muligheden for at træde ind på naboens græsplæne er der nu, og i fremtiden kunne hun godt tænke sig at prøve kræfter med en helt anden genre. Måske krimi?

Måske bringer jobbet hende på et udlandsophold? Rita har i hvert fald en fanskare i alle mulige egne af verden.

“I øjeblikket får jeg sindssygt mange beskeder fra fans i Brasilien. De er hårdt ramt af corona, og der ligger folk hjemme på deres sofaer og skriver til mig: ‘Rita er det eneste, der holder mig oppe!’. Det er vildt rørende og sjovt at opleve. Så den der internationale rolle kunne da være skideskæg.”

Det ville give skuespillerinden muligheden for at opfylde en af de andre drømme, hun har for sin fremtid: At se verden sammen med Eddie. Hun længes efter at rejse ud med ham, vise ham, hvordan andre børn bor og lever. Når de er mætte af indtryk, vende hjem til Brumleby igen.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 27. maj, 2021.

Mille Dinesen (47)

  • er mor til Eddie på 2 år, som hun bor alene med.

  • er skuespiller. Uddannet fra Statens Teaterskole i 2004 og bragede igennem allerede i 2005 som Nynne i både filmen og tv-serien baseret på bøgerne Nynnes dagbog 1, 2 og 3. Fra 2012 til 2020 var hun Rita i tv-serien af samme navn, som har fået international succes på Netflix og fans over hele verden. Og derimellem har hun spillet teater, indspillet film som Swinger og Jagtsæson og været fru Flinth i Min søsters børn-filmene. Og så har hun såmænd også skrevet en sundhedsbog, Min egen vej, og lige lanceret en skønhedsserie.

  • er aktuel med sin egen serie af skønhedsprodukter, Balance by Mille Dinesen. Til efteråret spiller hun hovedrollen i spillefilmen Tag min hånd.

Du vil (garanteret) også kunne lide