Urmila bor på Vibevej
Urmila Bruun Lautrup (46).© Kåre Viemose

Urmila Bruun Lautrup: “Tænk, at jeg er endt tæt på det område, jeg er vokset op”

Der er Vibeveje i Gislev, Dragør, Aabenraa, Østbirk, Silkeborg, Vemmelev og 3.400 andre steder i Danmark. Og hvor forskellige er vi så, når vi bor så ens? Ret forskellige. Vi har nemlig spurgt tre 40+ kvinder, hvordan livet på deres Vibevej har formet sig?

9. juni 2020 af Karen Greve

Urmila Bruun Lautrup (46)

  • er gift med Jesper og mor til Silja på 10 og Frede på 6 år.
  • bor på Vibevej i Ry i Jylland og har sin klinik i sit hjem.
  • er selvstændig behandler med en mastergrad i ernæring fra Kings College i London, en bachelorgrad i ernæring og psykologi fra University of North London samt en lang række alternative behandlingsmetoder, herunder kinesiologi.

Urmila Bruun Lautrup har rejst verden tynd, inden hun slog sig ned på Vibevej i Ry. Hvor hun nu til gengæld tilbringer al sin tid, fordi hun kombinerer familieliv og arbejdsliv i sit hus.

Jeg bor...

“Mellem Silkeborg og Aarhus i Ry i et rødt murstenshus fra 1960’erne. Jeg faldt for Vibevej allerførste gang, vi kørte ned ad vejen, fordi det er en grusvej, som minder mig om at være i sommerhus. Det er en stille, blind vej med høje birketræer og egetræer i haverne, som kan ses fra vores hus.

Min mand har lavet en spændende og levende have til os, som er rig på sommerfuglebuske, frugttræer, stauder og prydgræsser. Den nyder jeg dagligt, fordi jeg har klinik i vores hus og arbejder hjemmefra.

Vores vej er tæt på Knudsø, og søen giver en tyngde af noget roligt og smukt, som jeg sætter pris på. Begge vores børn har lært at svømme der.”

Da jeg var ung, troede jeg, at jeg ville være...

“Simultantolk i engelsk og fransk. Det virkede sejt, og jeg har altid været fascineret af sprog. Samtidig har jeg været interesseret i, hvad mennesker går og tumler med, så tanken om at blive psykolog strejfede mig også.

Som ung rejste jeg en del. Først var jeg på high school i USA, og efter gymnasiet tog jeg til Schweiz og Frankrig for at lære sprog. Herefter blev det til et år på Handelshøjskolen i Aarhus, hvor jeg læste fransk og engelsk. Til at jeg helt skiftede retning og flyttede til London i otte år, hvor jeg blandt andet læste psykologi og ernæring på universitetet. 

Indien har jeg også besøgt i flere omgange. Mine rejser har givet mig erfaring i, hvor forskellige og samtidig hvor ens vi mennesker er, og så giver det mig en ro nu, at jeg har været ude i verden.”

Urmila Bruun Lautrup bor på Vibevej
“Mine rejser har givet mig erfaring i, hvor forskellige og samtidig hvor ens vi mennesker er.”© Kåre Viemose

I dag er jeg...

“Selvstændig behandler. Ud over mine universitetsuddannelser har jeg taget forskellige uddannelser inden for kropsterapi både i Danmark og i udlandet, og i dag hjælper jeg klienter af med allergier over for pollen, støv og husdyr og med smerter i hoved og mave.

Mit arbejde er meningsfyldt og er aldrig kedeligt. Jeg kan planlægge min dag, som jeg vil, og det er nok min lyst og evne til præcis det, der har drevet mig. Jeg har aldrig planlagt at blive noget bestemt. Jeg har lært om det, der har interesseret mig og skabt mit eget job ud fra mine egne kompetencer.”

Det der med familie...

“Handler om at have det godt. Det vigtigste er at nå at mærke hinanden i alt det praktiske, som hverdagen er fyldt med. Jeg er gift med Jesper, og sammen har vi Silja på 10 år og Frede på seks år. 

Jeg tror, vi har det allerbedst, når vi pakker bilen med et telt og tager på tur uden nogen fast plan om, hvor turen skal gå hen. Vi har altid en bold med, når vi er ude. Begge børn går til fodbold, og jeg spiller selv hver onsdag om sommeren. 

En fodbold er en fantastisk ice breaker, når du gerne vil møde nye mennesker. Men jeg indrømmer gerne, at jeg også er et konkurrencemenneske, som elsker at stå og hoppe på sidelinjen til børnenes stævner.

Min mand er musisk, og vores hjem er fyldt med instrumenter, så ud over bolden ligger der også altid en ukulele i bilen.”

Urmila Bruun Lautrup bor på Vibevej
“Mit arbejde er meningsfyldt og er aldrig kedeligt.”© Kåre Viemose

Den største kolbøtte mit liv har slået...

“Var, da jeg ret sent fik børn. Jeg gik fra at tænke, at jeg var afklaret med det meste i mit liv, jeg havde ikke ansvar for andre end mig selv, til at blive mor og blive ramt af en følelse af utilstrækkelighed, som jeg ikke kunne have forestillet mig. 

Jeg kunne ikke leve op til mit eget ambitionsniveau, og jeg blev så udfordret på min søvn, at jeg følte, at jeg blev en anden i en periode.

Det var en kolbøtte, der har givet mig en større ydmyghed og respekt over for livet og andre menneskers livsveje og beslutninger – og en dybere erkendelse af, at vi alle gør det bedste, vi kan med det, vi har med.”

Det har overrasket mig...

“At jeg efter så mange år i udlandet skulle ende her på Vibevej tæt på det område, hvor jeg er vokset op som barn, og med en dansk mand og to børn og med mine forældre og min søster lige i nærheden.

Jeg gik egentlig ikke og drømte om at få børn. Jeg levede et mere svævende liv som rejsende, men min mand fik mig overbevist, og faktisk blev jeg gravid, året efter at vi mødte hinanden. I dag er jeg dybt taknemmelig for, hvor jeg er i livet – og her på Vibevej. Jeg har fået benene på  jorden med børnene, og det er positivt.”

Vild med Vibevej fordi! 

“Her er en følelse af, at vi altid er klar til at hjælpe hinanden, hvis der er behov for det. Her er roligt og smukt og samtidig kun 10 minutter til biografen og Rys gode helsekostbutik!”

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 2. april 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide