Kvindekroppe
Tak kære krop! © Getty Images

6 ting, du som 40+ kvinde ved om din krop

Din krop husker, hævner sig, afslører dig, elsker og advarer dig. Og nu skal vi sige dig hvordan.

27. april 2021 af Karen Greve

1. Din krop HUSKER

Stod du på vandski som barn? Så sidder bevægelsesmønsteret i kroppen, og så kan du også nu. Hvis altså styrke og balance er på samme niveau, som første gang du legede Miami Vice-intro. Apropos! Åh, Crockett, aldrig har en opsmøget, pastelfarvet habit set så godt ud!

2. Din krop HÆVNER SIG

Der er jern i rødvin og antioxidanter i chokolade, men en hel flaske og en fuld plade hævner sig alligevel. Den hævn lander som ekstra håndtag på hofterne eller maven. Og hvis du forsøger at tabe dig, bliver brysterne mindre og røven fladere. Altså, krop! Det er sgu en ommer i designet.

Chokoladebar
Hm, bid eller bare det hele?© Getty Images

3. Din krop AFSLØRER

Nogle går ind i et rum som en foroverbøjet undskyldning. Andre danser med løse hofter og åben mund. Vores bevægelser afslører vores personlighed. Og det er vi netop nogle, der har vidst, lige siden Johnny trak Baby ud af det hjørne. Hun var en fighter, da hun fik lært at danse med hofterne.

4. Din krop ADVARER DIG

Dagens sidste to punkter mangler, og så får du ondt i ryggen. Din krop beordrer pause, og det signalsystem har vi efterhånden forstået: Hellere en halv time på langs nu end ondt i 10 måneder. Andre “opråb» kunne kroppen godt dysse ned. Hvad er for eksempel den dybere mening med at bløde igennem?

Tampon
I grunden mange tak for vat i alle former og faconer.© Getty Images

5. Din krop ELSKER

Hurra for den knap på kroppen, som sørger for, at du selv på kedelige grå dage kan få røde kinder og varme i kroppen helt ned til folden på knæet og det lille hår på din storetå. Sex er sundt, det siger Sundhedsstyrelsen selv, og for en del 40+ kvinder bliver det (bingo!) kun bedre med alderen.

6. Din krop er KODET

Kroppen er kodet med evolution fra titusindvis af år. Derfor kommer vi automatisk op at stå og gå og får hår under armene – og den vished lærer vi 40+ kvinder at læne os tilbage i. Vi kan ikke styre alt, det er bare om at nyde turen (selv om det kan føles stramt under hedeturen!).

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. marts 2021.

Du vil (garanteret) også kunne lide