Helene Elmer stiller op til VM i windsurfing
Helene Elmer (47).


© Thomas Dahl

Helene Elmer stiller op til VM i windsurfing: “Alder er ingen hindring”

Til november stiller Helene Elmer op til VM i windsurfing igen. For at bevise, at alder ikke er en hindring for noget som helst!

24. november 2016 af Marianne Vestergaard Nielsen

Helene Elmer (47)

  • har en kæreste, mor til Magnus på 15 og Mille på 11 år fra tidligere forhold.
  • er butiksejer af Trendzetter House, selvstændig forhandler af detox-behandlingen It Works. 
  • Har vundet følgende VM-titler i windsurfing: Slalom i 1989, Freestyle i 1992 og sammen med landsholdet for bedst landshold i 1996.

Hvad fik dig op på et surfbræt første gang?

“Jeg har sejlet, siden jeg var fem år, og jeg er på en måde mere tryg på vandet end på landjorden. Da jeg var 14, var jeg blevet for stor til at sejle jolle, og i stedet for en konfirmation ønskede jeg mig et bræt. Naboen havde nemlig et bræt, som mine brødre og jeg havde prøvet.”

Hvorfor blev du stående?

“Jeg får en helt anden ro og samler kræfter, når jeg er på havet. Andre går en tur i skoven. Selv om jeg har haft pauser, føles det, som om jeg aldrig har forladt brættet, når jeg kommer ud igen. For eksempel tog jeg til VM i 2013 efter en pause på 10 år. De første dage lå jeg til en medalje, og jeg endte på en femteplads. Det er da et super resultat.”

Du har vundet tre VM-titler. Hvad er dit drive?

“I skolen var jeg venner med drengene, jeg kunne løbe stærkt og blev valgt til fodbold. Omvendt var jeg ikke særlig populær blandt pigerne. Jeg blev mobbet, og den anerkendelse, jeg har fået gennem sporten, har været med til at motivere mig. Jeg ville virkelig vise dem. Og med alle de oplevelser, jeg har fået, har guleroden også været, at hvis jeg lige trænede lidt hårdere, kunne jeg lige ... Nu stiller jeg op til VM igen i november. Jeg har lyst til at vise, at selv om vi kvinder er over 40, kan vi sagtens sætte mål og føre dem ud i livet. Det bliver da hårdt, men det er jeg frisk på.”

Hvor er du i dit liv lige nu?

“Jeg er blevet klar over, at det er vigtigt at lytte mere til mig selv. Derfor har jeg besluttet mig for at sælge min butik, så jeg ikke er bundet af åbningstider. Der skal være tid til min familie og til at komme på vandet.”

At være 40+ er?

“Fantastisk, fordi der følger en ro med. Jeg havde en lille krise omkring de 45, hvor milepæle i mit liv, som for eksempel VM-titler, var 25 år tidligere. Jeg tænkte: Orv, det lyder gammelt. Men jeg føler mig på ingen måder gammel. Mine venner spøger med, at der på min gravsten skal stå: ‘Endelig slapper hun af’. Men der skal ikke være nogen sten. For jeg vil hellere hældes ud i havet."

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nummer 66.

Du vil (garanteret) også kunne lide