Pia Offer Madsen
© Kirstine Mengel

Pia flyttede på landet: “Tidligere søgte jeg ro i mine weekender, nu har jeg en rolig hverdag”

Pia tog en afgørende beslutning for sit liv, da hun gik ind i 40’erne. Hun byttede byliv ud med landliv og blev naboer med sine svigerforældre

21. september 2017 af Karen Greve

Pia Offer Madsen (44) er gift og mor til Carl på seks år. Hun ejer sammen med sin mand BotanIQ Lab, som produkt­udvikler boligtilbehør baseret på grønne planter. 

“Jeg bor så langt ude på landet, at jeg ikke kan se nogen naboer – hverken mod øst, vest, nord eller syd.”

Ordene er Pia Offer Madsens, og sammen med sin mand, Thomas, skiftede hun, lige før hun fyldte 40, bylivet ud med en stor naturgrund i Glamsbjerg på Fyn med marker og skov og sine svigerforældre som nærmeste naboer. Et nyt liv, som er blevet præcis, som hun længe havde drømt om, men først kunne realisere for fem år siden.

“Jeg kan stå op og drikke min morgenkaffe, mens jeg betragter årstidernes skiften og kigger på harer, rovfugle og rådyr. Jeg føler mig grounded her. Det er lettere at trække vejret helt ned i maven med naturen lige uden for døren. 

Tidligere søgte jeg ro i mine weekender, nu har jeg i stedet en rolig hverdag. Jeg har fået et arbejde, hvor jeg, sammen med min mand, udvikler boligtilbehør med grønne planter fra et stort gartneri på grunden, og jeg kan hente min søn tidligt hver eftermiddag. Jeg føler virkelig, at jeg er landet det rigtige sted. Jeg har truffet den rigtige beslutning for mig selv og min familie, som gør, at vi kan leve i overensstemmelse med vores værdier i stedet for at hænge i en klokkestreng, som vi ville have gjort, hvis vi var blevet i byen.” 

Familien flyttede på landet i 2012 i et nybygget hus – helt derude, hvor gadebelysningen er meget sparsom. Inden beslutningen om at bygge hus på landet havde Pia ellers en fin karriere, der kørte på storby-skinner. Først i København, siden i Odense. Men også en travl hverdag med lange dage og nogle gange søvnløse nætter.

“Samtidig kæmpede Thomas og jeg i seks år for at stifte familie. Da det endelig lykkedes at adoptere vores søn, Carl, fra Colombia, følte jeg et stort behov for at ændre vores hverdag. Jeg ville have tid med ham, og jeg ønskede at have mine og Thomas’ forældre i nærheden, så Carl kunne opleve sammenhængskraften i familien.”

Lettere tænkt end gjort. Drømmen om livet på landet går ikke nødvendigvis i opfyldelse, i samme øjeblik du sætter gummistøvlen i den mørke muld. Det er vigtigt for Pia at understrege, at alt ikke var lyserød optur lige fra starten. 

“Selvfølgelig spekulerede jeg over, hvordan det skulle gå. Jeg følte, at jeg lagde alle mine æg i én kurv ved at flytte ind på Thomas’ familiegrund med hans forældre som naboer og fælles arbejdsplads. Det første halve år var svært. Vi flyttede ind i vores nybyggede hus i september med en lang, dansk vinter foran os, og jeg var overrasket over, hvor bælgmørkt det bliver på landet.” 

Hun spekulerede også en del over konsekvenserne af familiens flytning. Hvad hvis de ikke kunne arbejde sammen? Hvis hun kom til at savne byens puls, caféliv, biografer og takeaway? Kunne hun bevare sin selvstændighed, når hun ikke havde sit velbetalte job, men skulle arbejde sammen med sin mand?

“Desuden havde jeg nogle fordomme, som jeg er noget flov over i dag. Jeg var usikker på, hvem jeg ville møde ude på landet. Ville jeg have nogen fælles interesser med dem, jeg mødte i børnehaven og i supermarkedet?”

Det har hun og fik hun. 

Læs resten af Pias historie

I Magasinet Liv 80 kan du læse resten af artiklen med Pia. Her fortæller hun blandt andet, hvad der begyndte at ske, da Carl startede i institution efter barsel. 

I det nyeste Magasinet Liv kan du også læse et stort interview med skuespiller Ann Eleonora Jørgensen, som har fundet ud af, at hun er troende. Hun afslører sit forhold til tro, håb og kærlighed og fortæller blandt andet, hvad den største kærlighedserklæring er for hende. Så skynd dig ned i din lokale kiosk, og få fingrene i det nyeste Magasinet Liv!

Magasinet Liv
© Ditte Capion

Du vil (garanteret) også kunne lide