Kvinde i undertøj
Eydis Dali (48).© Thomas Dahl

Min krops historie: Alt ændrede sig, da jeg fik en stalker

I otte måneder blev Eydis Dali stalket af en Tinder-date, og det fik hende til at gemme sig lidt. I dag er hun ude på den anden side og er dukket op til en vigtig snak om kropsglæde.

21. april 2022 af Louise Thorsted

Hvis min krop kunne tale lige nu, ville den sige: Godt gået

“Jeg har det godt! Jeg har ingen smerter, men måske et par ekstra coronakilo. Jeg giver egentlig ikke min krop så meget opmærksomhed, men måske skulle jeg til at forkæle den mere.

Jeg accepterer min krop, som den er, med appelsinhud og mine ikke så mange strækmærker. Det er ikke det, det handler om for mig, det er mere at have det godt mentalt og leve uden smerter.

Jeg har vinterbadet i et år nu – siden min datter lokkede mig med i december 2020. Jeg har altid frosset meget, men nu er det sådan, at det kolde vand i bruseren føles lunkent. Jeg kan meget bedre klare kulden i dag.” 

Min krop er vigtig for mig

“Vigtig for mig. Den fragter mig rundt til gode oplevelser i na­turen og ved havet. Jeg har ingen gamle skader, og jeg har ikke været syg. Det skyldes nok både held, og at jeg har passet godt på mig.

Jeg skal have mere motion ind i min hverdag, så jeg også på sigt kan blive ved at bære mine tunge indkøbsposer og få en dejlig alderdom og klare mig selv længst muligt. Jeg prøver at gå 10.000 skridt om dagen, og når noget går mig imod, så husker jeg at være taknemmelig for, at jeg ikke har smerter.” 

Jeg er stolt af min krop

“På dage, hvor jeg gør noget ekstra ud af mig selv. Når jeg skal ud og tager tøj på, som sidder, som jeg kan lide det.

Jeg har altid været tynd og var en af de sidste i klassen, der fik bryster og menstruation. Jeg lavede lidt catwalk, tv­-reklamer og fotoshoots som ung. Min krop var nok meget almindelig og pas­sede det meste tøj, selv om jeg ikke er så høj. Jeg har altså været privilegeret i forhold til samfundets kropsidealer. Dengang var jeg en størrelse xs og s, nu er jeg mere størrelse m og l.

Med alderen er hofterne blevet bredere, men min datter og hendes veninder siger, at Kardashian og brede hofter er på mode, og så tænker jeg: Okay, så er jeg helt med på moden. De hænger måske lidt lavt, men skidt pyt, så kan jeg tage nogle høje hæle på, det hjælper.” 

Jeg er mest glad for min krop om morgenen

“Når jeg vågner om morgenen, og den har sovet hele natten og bare har det dejligt under den varme dyne.

Jeg tror ikke, jeg er i overgangsalderen endnu, men jeg taler meget om den med mine veninder. Det er rart at vide, hvad jeg skal forvente, så jeg prøver at suge al viden til mig.” 

Fire kvinder i undertøj
Eydis med Karen Sophie, Molly og Elisabeth, der også fortæller deres krops historie. Alle er klædt på af Change Lingerie.© Thomas Dahl

Min kropshistorie blev en anden, da jeg fik en stalker

“Jeg var i 2014 udsat for en stalker. En Tinder­date, der forfulgte mig i 18 måneder. Det var så voldsomt, mit centralnervesystem var på vagt hele tiden. Jeg var frygteligt bange for at få opmærk­somhed, så jeg holdt op med at gå op i mit udseende og gik og kig­gede ned i vejen, når jeg var ude, for jeg havde svært ved øjenkontakt, især med mænd. Jeg havde læst om, at stalking­ udsatte kan ende som misbrugere, få en depression eller ende med at begå selvmord, og der blev jeg virkeligt bange, så jeg holdt op med at ryge cigaretter og drikke alkohol, for jeg ville ikke risikere at havne der. 

En anden krigshistorie om min krop er fra dengang, jeg var ansat i en ejendomsmæglerbutik, hvor chefens kone var meget utryg ved mig. En dag, jeg stod alene i kopirummet, kom hun ind og nærmest hviskede: ‘Jeg ved ikke, hvordan man går klædt inde i byen, men her i Nordsjælland klæder man sig ikke sådan der’. Jeg havde lange, røde bukser på, en sort top, en sort blazer og sorte sandaler. Jeg var ret dækket til. Jeg blev helt paf og mundlam i situationen.

Men da jeg kom hjem, var jeg både vred og ked af det, og spurgte min kæreste, om jeg lignede en luder, for det var det, hun indikerede. Der gik ikke lang tid, før jeg blev fyret. Selv om de sagde, at det var noget andet, er jeg helt overbevist om, at det var hende, der stod bag fyringen. Jeg ændrede heldigvis ikke adfærd, men jeg husker det.” 

Min krop har ikke været glad for min graviditet

“Jeg fik min datter, da jeg var 20 år, og mine små, dejlige pige­bryster overlevede desværre ikke graviditet og amning. Jeg var ret ked af dem og fik lavet dem syv år senere. Desværre overtalte kirurgen mig til at gøre dem for store. Siden har jeg været meget opmærksom på, at min udskæring ikke må være for dyb.

Nu er mine bryster så i stedet begyndt at hænge lidt, og jeg synes, man ser gammel ud med store bryster, så jeg kommer til at få fjernet implantaterne en dag.” 

Min krop fortæller historien om et balanceret liv

“Efter at have været igennem mange faser i mit liv, hvor jeg blev mor allerede som 20­-årig, og enlig mor som 22-­årig, har jeg først levet min ungdom ud senere.

Jeg går ikke længere på diskotek, men jeg kan virkeligt godt lide at danse. Når musikken spiller, sker der et eller andet i min krop, og hvis jeg selv skal sige det, så synes jeg, jeg er ret god til at danse. Så det vil jeg gerne have mere af!” 

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. marts 2022.

EYDIS DALI (48)

  • er single og mor til Ingibjørg på 27 år.
  • er selvstændig ejendomsmægler og arbejder primært med køberrådgivning. Forfatter til bogen #stopstalking og fortæller sin historie i podcasten Stalker – mit fatale Tindermatch. 

Du vil (garanteret) også kunne lide