Lisbet Dahl: “Jeg er sgu’ ikke blevet klogere med alderen!”

Læs med, når Lisbet Dahl fortæller om 10 ting, hun ville ønske, nogen havde fortalt hende noget før ...

10. november 2016 af Isabel Fluxa Rosado

1. Om mænd

“Mænd er jo ikke bare mænd. Mænd er mennesker. Jeg har lært mere om mig selv end om mænd gennem fire ægteskaber, og jeg ville ikke have undværet nogen af dem. Jeg har været nært relateret til mænd og holder meget af dem, men jeg er nok ikke selv så nem at have med at gøre. Når du er nyforelsket første gang, så tror du jo, at alt er ideel lykke, men det er hårdt arbejde at holde et forhold i live.” 

2. Om venskaber

“At det er lige så nødvendigt at have venner som at spise og drikke. Du må meget gerne have mange af dem, og det skal være rigtige venner. Dem du kan ringe til klokken tre om natten, og som ringer til dig, hvis de er ulykkelige. Dem du vender situationer i livet med, og når noget går dig på. Det er vigtigt at tale meget med dine venner, både når det går skidt, og når det går godt. Du skal også huske at dele de lykkelige stunder. Jeg har været rigtig heldig, og jeg har mange gode venner.”

3. Om karriere

“Lige siden jeg som ganske ung blev uddannet skuespiller, er jeg blevet båret frem på hænder og fødder. Jeg fik tidligt gode roller, og jeg har haft det sindssygt sjovt! Det er skønt at lave lystspil, og det er vidunderligt at lave Cirkusrevyen hvert år. Jeg ville ikke kunne eksistere, hvis jeg ikke kunne få folk til at le.”

4. Om kærlighed

“Alt hvad jeg behøvede at vide om den fundamentale kærlighed, fik jeg fortalt meget tidligt af min mor, som fortalte mig, hvor dejlig og dygtig jeg var. Jeg har både fået selvværd og selvtillid fra min barndom, men jeg har også altid været genert - en genert damptromle!” 

5. Om sex

“Jeg vidste meget tidligt, hvad det handlede om. Min mor gav mig en bog om sex. Så læste jeg den på mit værelse og råbte: ‘Moar, nu har jeg allerede læst den, er jeg ikke dygtig?’. Og hun svarede: ‘Jo - godnat!’. Sex er jo fantastisk! Og det er op og ned ad bakke. I perioder har du det slet ikke. I andre perioder har du meget, især hvis du er nyforelsket. Mænd kan have lidt større behov for sex end kvinder. Der er nok en lille forskel der.”

6. Om forældre

“Jeg har skrevet en hel bog om min mor og vores forhold. Jeg havde en skøn mor og en skøn far, og jeg har fået det bedste med af dem begge to. Jeg var ikke i tvivl om, at jeg var elsket. Min mor lærte mig om alting, og hun gav mig grundreglerne for at være et lykkeligt menneske. Det var godt, vi fik hinanden!”

7. Om børn

“Da jeg var 16 år, skrev jeg en dagbog om, at jeg gerne ville have mange børn, men aldrig giftes. Jeg var kun 19, da jeg fik Louise, og jeg vidste intet om børn! Så købte jeg Bogen om barnet, læste som en sindssyg og rettede mig efter den. Børn er meget forskellige, så du må behandle dem ud fra, hvordan de er som personer. Men reglerne er de samme, og den vigtigste regel er kærlighed. At vise at du elsker dem, altid at være der for dem og hjælpe dem, når de har brug for det. Jeg kan også anbefale bogen De kære børn af Anna Wahlgren. Den er helt vidunderlig. Jeg bruger den stadig, når jeg passer børnebørn.”

8. Om kroppen

“Jeg er skideligeglad med kroppen! Den er der, og hvis der er noget galt med den, så bliver den repareret. Min krop fungerer, og jeg er et stærkt menneske, så jeg beskæftiger mig ikke så meget med den. Jeg gider ikke at bekymre mig om fremtiden, jeg vil hellere have det rart lige nu. Hvis jeg har et problem, så bekymrer jeg mig ikke, jeg tager affære. Jeg plejer også at sige, at jeg bliver lysten i strid, ellers lærer jeg heller ikke noget, og så går jeg på arbejde. Det er ikke min stil at bekymre mig - det kan ikke betale sig.”

9. Om livet

“Jeg tror på skæbnen. Vi kan godt påvirke den og styre nogle af tingene selv, men skæbnen er altid inde over. Derfor flyder jeg mest med strømmen. Det kalder jeg at følge min intuition. Det der med at lære af sine fejltagelser bryder jeg mig slet ikke om. Der sker bare det, at du venter længere med at begå den samme fejl. Du kan lige så godt bare springe ud i det! Jeg elsker livet, men jeg er sgu’ ikke blevet klogere med alderen. Jeg er god til at leve i nuet og til ikke at tillægge ting alt for stor betydning. Jeg tager mig kun af det, der er væsentligt.”

10. Om familie

“Familien er det vigtigste af alt. At mine børn og børnebørn er glade og har det godt. Det er pragfuldt, at når de kommer hjem til mig, så har de svært ved at tage hjem til sig selv igen. Så bor de her, bliver her i flere dage og holder ‘ferie’.”

Interviewet er bragt første gang i Magasinet Liv nr. 7.

Du vil (garanteret) også kunne lide