Line Baun Danielsen står foran Louvre i Paris
© Renault

Line Baun Danielsen: ”Frihed betyder alt for mig”

Line Baun Danielsen er blevet bedre til at prioritere og passe på sig selv, siden hun for nogle år tilbage blev ramt af stress. Nu er frihed altafgørende for hende – både når det kommer til arbejde, rejser og valget af bil.

20. september 2022 af Benjamin Creative for Renault

Siden Line Baun Danielsen i 2017 blev ramt af stress, har hun valgt at prioritere sin tid og sine opgaver anderledes. Nu vælger hun efter lyst, og kalenderen er kun fyldt op med ting, der giver energi – frem for at tage det.

”Efter jeg havde stress, startede jeg forfra rent karrieremæssigt. Det var enormt opslidende at arbejde med mange deadlines hele tiden gennem så mange år, så jeg blev nødt til at træffe en beslutning. Jeg kunne ikke mere,” fortæller Line og tilføjer:

”Så jeg startede simpelthen forfra. Og det handlede i virkeligheden om at genopfinde mig selv og at finde en måde at arbejde på, hvor jeg ikke ville gå ned med stress igen. Jeg har fundet en god formel ved at arbejde hjemmefra og have varierende opgaver. Det er friheden og selvbestemmelsen, jeg trives godt med."

Hvad er vigtigt for dig?

”Det vigtigste er jo sådan set at leve livet. At have tid til mig selv, min familie og mine venner. At passe på mig selv og at kunne gøre de ting, som giver mig energi. Det er også derfor, jeg meget kritisk håndplukker mine opgaver.”

”Jeg har også lært at prioritere rækkefølgen på de ting, jeg gør. For noget tid siden valgte jeg for eksempel at tage fri for at invitere hele min familie på eftermiddagskaffe en mandag, inden min søn skulle rejse til USA. Det havde jeg jo ikke kunnet tidligere, men nu bestemmer jeg selv, hvornår kontoret åbner og lukker.”

“Friheden er uvurderlig. Den betyder alt for mig. Jeg kan også arbejde, hvorfra jeg har lyst – om det så er Gentofte, Paris, Málaga, you name it. Bare der er internetforbindelse.”

Line Baun Danielsen på en gade i Paris

Line arbejder som selvstændig kommunikationsrådgiver og influencer. Hun har kontor derhjemme, hvorfra hun kører ud i landet for blandt andet at holde foredrag og moderere debatter.

© Renault

Hvad er dit forhold til at rejse?

”Jeg er skytte, og skytter udmærker sig blandt andet ved, at de har en ekstrem udlængsel. Jeg har lidt af udlængsel, siden jeg var ganske ung. Jeg tror, jeg var 14-15 år, da jeg rejste alene første gang. Siden har jeg været på interrail og bilferie utallige gange. Jeg elsker at rejse! Der er en frihed i at rejse og noget tilfredsstillende i at møde sig selv i nye verdensdele.”

”For nylig har jeg jo gjort noget helt vanvittigt. Jeg har købt en lejlighed i Paris, hvilket jeg har drømt om hele mit liv. Det er en gammel teenagedrøm, der er gået i opfyldelse.”

Hvor stammer den drøm fra?

”Den går meget langt tilbage. Da jeg var barn, tog vi stort set altid på bilferie, og jeg tror, jeg har været 12, da vi første gang kørte til Paris. Vi boede i Montmartre, sad på caféer og kiggede på det her farverige menneskemylder. Der var jo et leben. Jeg forelskede mig simpelthen i Paris.”

“Lige nu sidder jeg og kigger på en bog, der ligger foran mig. Den hedder Paris Mon Amour. Det er nok det forhold, jeg har til Paris: Et kærlighedsforhold.”

Line Baun Danielsen ved Eiffeltårnet i Paris

Når Line har tiden til det, foretrækker hun at køre frem for at flyve. Senest tog hun den 13 timer lange tur til Paris i bil – en Renault Captur E-Tech plug-in hybrid

© Renault

Hvilke overvejelser har du gjort dig i forhold til transporten frem og tilbage?

”Jeg har gjort mig mange overvejelser. Jeg er meget bevidst om, at det at flyve frem og tilbage er forbundet med et stort CO2-forbrug for mit vedkommende, så jeg har også kigget på, hvad der er af alternative transportmuligheder. Tog er desværre meget dyrt og går ikke længere direkte fra København til Paris.”

”Nu har jeg kørt derned i bil et par gange og skal i bil derned igen med to veninder til efteråret. Det er der flere grunde til. Blandt andet er det billigere, både i forhold til CO2-udslip, men også økonomisk, hvis du kan fylde bilen. Og tiden, det tager, er jo godt brugt, hvis man sidder i bilen med en veninde eller to. Jeg kunne sagtens forestille mig, at jeg kommer til at tage bilen mange gange, når jeg skal afsted.”

Denne gang kørte du turen i en hybridbil. Hvordan var det?

”Jeg har en enkelt gang prøvekørt en ren elbil, og det var ikke nogen succes. Jeg fandt hurtigt ud af, at rækkevidden er for kort til mine kørebehov. Når jeg sætter mig ind bag rattet, så er det typisk for at køre langt til for eksempel foredrag – og nu Paris.”

”I hybridbilen Renault Captur, som jeg kørte i sidst, er rækkevidden på el op til 50 km. Så kan jeg bruge el, når jeg kører i byen, og benzin over større afstande. Det synes jeg jo giver god mening. At man selv kan vælge, hvor meget benzin eller brændstof, man vil bruge. Det er jo i virkeligheden også en frihed.”

Nyd friheden med fleksibel kørsel

Sidste gang Line skulle til Paris, kørte hun hele vejen fra Danmark i den smarte Renault Captur E-Tech plug-in hybrid. Den genopladelige hybridmotor gør, at du kan køre på el i løbet af ugen med daglig opladning og skifte til hybridkørsel på længere weekendture eller efter behov. 

Du kan oplade bilen overalt ved blot at tilslutte ladekablet en almindelig husstikkontakt, ladestation eller wallbox. 

Læs mere om bilen her.

Du vil (garanteret) også kunne lide