Kian Kestler bor på Vibevej i Frederikssund
Kian Kestler (46).© Trine Bukh

Kian Kestler om livet på Vibevej: "Der stod 70 centimeter vand i alle rum i huset”

Der er Vibeveje i Gislev, Dragør, Aabenraa, Østbirk, Silkeborg, Vemmelev og 3.400 andre steder i Danmark. Og hvor forskellige er vi så, når vi bor så ens? Ret forskellige. Vi har nemlig spurgt tre 40+ kvinder, hvordan livet på deres Vibevej har formet sig?

19. juni 2020 af Karen Greve

Kian Kestler (46)

  • er gift med Dan og mor til Kristian på 21 og Regitze på 16 år.
  • bor på Vibevej i Frederikssund på Sjælland fem minutter fra stationen.
  • er børnebibliotekar.

Kian Kestler bor i et helt nyt hus på Vibevej i Frederikssund, for det gamle blev oversvømmet af stormen Bodil for seks år siden. Og så har hun igen sat strøm til en gammel hobby.

Jeg bor...

“På Vibevej lige midt i Frederikssund. Det er en gammel udstykning i et typisk villakvarter fra 1930’erne. Da vi flyttede ind i 1997, var det i et parcelhus fra 1970’erne med pistolgang og det hele. 

Jeg er fra Frederikssund, og min mand er fra Roskilde, og der kiggede vi også på hus, men det var for dyrt. Her har vi skov, strand og fem minutter til gågaden og stationen. Børnene kan cykle til alt, og vi er tæt på mine forældre og mine to søstre med familier. Især da børnene var små, var det vigtigt.”

Da jeg var ung, troede jeg, at jeg skulle være...

“Bibliotekar, og det blev jeg så. Jeg var sådan et barn, der drev bibliotekarerne på det lokale bibliotek til vanvid, fordi de ikke anede, hvad de skulle give mig. Jeg havde læst alle klassikerne: Anne fra Grønnebakken, Det lille hus på prærien, Tudemarie og Pigebørn, og jeg var særligt glad for bøger om gamle dage. Jeg var helt sikkert familiens bogorm og den eneste, der har fået en akademisk uddannelse.”

I dag er jeg...

“Børnebibliotekar og elsker at være med til at give kærlighed til litteratur videre. Bogen er ikke død blandt børn, og alle undersøgelser viser, at deres læsekompetencer bliver bedre ved at læse på papir i stedet for kun på en skærm. 

Og jeg vil så gerne hjælpe dem med at finde glæden i alt det, de kan opleve i bøgernes verden. Lige nu arbejder jeg på Amager og har over en time i bil hver vej hver dag.”

Kian Kestler bor på Vibevej i Frederikssund
“Jeg var sådan et barn, der drev bibliotekarerne på det lokale bibliotek til vanvid.”© Trine Bukh

Det der med familie... 

“Handler om mine børn og min mand, Dan, der arbejder med it og skyder lerduer og går på jagt i sin fritid. Min søn, Kristian, skal være maskinmester. Han har også jagttegn og et fritidsjob i Fakta. Min datter, Regitze, er bidt af en gal bageform. Hun har tre gange så meget bageudstyr som mig, og mine dyre tyller fra Imerco, de ‘er altså uambitiøse!’.

Sidste gang jeg var til syning, havde hun bagt en mandelkage med hvid chokolade, citronmousse og chokoladebund til os.

Jeg går til syning en gang om ugen for femte år i træk. Det er min mormor, som i sin tid lærte mig at sy, og nu bliver jeg lidt rørt, for min mormor har betydet meget for mig, og hun er næsten lige død. 

Det var også min mormor, som læste historier for mig som barn og på den måde vækkede min interesse for bøger. Mens mine børn har været små, har jeg ikke dyrket min hobby så meget, men de seneste år har jeg fundet symaskinen frem, fordi det passer godt til min personlighed at sidde og nørkle alene.

Jeg gør også meget ud af, at vi gør ting sammen som familie. Vi spiser altid aftensmad sammen. For mig er det vigtigt at få en daglig status på alles hverdag.”

Kian Kestler fortæller om, hvordan det er at bo på hendes Vibevej
“Det passer godt til min personlighed at sidde og nørkle alene.”© Trine Bukh

Den største kolbøtte mit liv har slået...

“Var i første omgang for 10 år siden, hvor min mand og jeg var tæt på at gå fra hinanden. Helt klassisk var vi blevet for meget forældre og for lidt kærester. Vi besluttede at sætte voksentid i kalenderen for at blive mindet om hinanden og to gange om året tage en status på vores parforhold, så vi fandt ud af, hvad vi skal arbejde på hver for sig og sammen. Det hjalp os til at se fremad sammen i stedet for at gå i hver sin retning.

Kort efter kom så en anden kolbøtte, da orkanen Bodil ramte Danmark og oversvømmede vores hus, så der stod 70 centimeter vand i alle rum i huset. Vi fik evakueret de fleste af mine elskede bøger og personlige papirer, men vi havde kun seks spisestuestole, en Ikea-skammel og en arvet gyngestol efter stormen. Alle andre møbler var ødelagt, og vi måtte genhuses, mens vores nye hus blev bygget.

Det er mærkeligt at miste sit helle på den måde. Ens hjem er jo der, du tager hen, når verden er ond, og for mig forsvandt mit hjem på nogle timer, mens jeg var til julefrokost på arbejdet.”

Det har overrasket mig...

“At jeg har klaret de forskellige ting, livet har smidt i hovedet på mig gennem tiden. Ud over min ægteskabskrise og Bodil blev jeg også helt uventet fyret fra mit arbejde i slutningen af 2016. 

Jeg synes, jeg har fortjent noget andet af 2020’erne. Men det hører med, at jeg er stået op hver morgen. Det har også gjort mig stærk.

I den mere humoristiske afdeling havde jeg nok ikke forestillet mig, at jeg skulle møde mit livs kærlighed på mit fritidsjob hos Shell. Men sådan var det. Dans lillebror lærte mig op, Dan kom forbi, og vi tog senere hjem til mig for at se billeder fra min tur til USA som au pair.”

Vild med Vibevej fordi!

“Vores Vibevej er lille og tryg. Der er kun fem huse, og vi vander blomster for genboen og holder nytår med dem i nummer 1. Jeg har aldrig været nervøs for at lade børnene være alene hjemme, fordi vi har gode naboer. Her er en tryg og social stemning.”

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 2. april 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide