Karen Thisted
Karen Thisted (72). © Les Kaner

Karen Thisted: “Med alderen er jeg blevet mere glad for naturen og træt lige efter frokost”

Journalist Karen Thisted skriver og siger sin mening, præcis som hun altid har gjort. Men til forskel fra tidligere kræver det i dag natur og en middagslur

12. maj 2019 af Karen Greve

Journalist Karen Thisted (72) har for nylig skrevet bogen Bryster skal hoppe, når man hikker sammen med Hella Joof.

“Jeg har været med til mange fester i mit liv, så nu nyder jeg ærligt talt mere lidt fred og ro. For nylig blev jeg inviteret til en fest på Politiken fra klokken 18 til klokken 01, og det er slet ikke noget for mig længere.

Jeg ville ikke ane, hvad jeg skulle stille op med mig selv i al den tid, og så med fingermad, det bliver man jo ikke mæt af! Så bliver jeg bare for fuld.”

Hyggeligt at tage en morfar

“Det lyder måske dumt, men jeg nyder virkelig at have fred og ro til at læse bøger, og jeg arbejder jo også stadig med at skrive. Det bliver jeg ved med, så længe jeg kan. Jeg er bare blevet mere træt med alderen.

Der handler det om at se i øjnene, hvad du kan gøre, så der kommer noget fornuftigt ud af det. Jeg er begyndt at sove til middag. Nogle dage kan jeg tage en morfar på et par timer lige efter frokost, og så står jeg op fuldstændigt frisk bagefter. Og jeg tænker på min lur som noget hyggeligt i stedet for at fokusere på det, jeg ikke får lavet.

Jeg har også stor glæde af at komme til Præstø, hvor jeg ofte låner et sommerhus, og hvor der er fugle og sæler og en natur, jeg nyder. Naturen er blevet vigtigere for mig med alderen.

Ligesom jeg nu fint kan være alene, uden at jeg føler mig ensom. Jeg har et barnebarn, og det er vidunderligt, men jeg sørger også for, at han og min datter ikke skal fylde alt. Han er otte år nu, og jeg ved jo, at hvis jeg er heldig, vil han stadig rejse på ferie med mig et par år mere. Så hvis jeg ikke skal stå og græde, når han siger ‘hej, hej’, så skal jeg også have andre interesser.”

Vil nyde nu 

“Det mærkelige ved at blive ældre er, at jeg føler mig som den samme. Jeg er, som jeg altid har været. Jeg skulle have taget en masse billeder til den bog, jeg har skrevet sammen med Hella Joof, men da jeg så billederne, tænkte jeg jo: Vorherre bevares! 

Jeg tænker ikke over mit udseende til daglig længere, for nu vil jeg bare nyde livet. Jeg gider ikke dyrke sport og gå på slankekur. Mit pensionsselskab siger, at jeg har penge, til jeg bliver 79 år. Ikke et sekund længere. Og der tænker jeg jo: Ja, men hvis det så bliver 79 år, så er det også godt nok. Jeg vil hellere nyde livet og bruge til sidste krone, og så sige good bye!”

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 14. marts 2019. 

Du vil (garanteret) også kunne lide