Interview med Julie Ølgaard
Skuespiller Julie Ølgaard (40).© Ditte Capion

Julie Ølgaard: “Det giver mig power at stå på hænder”

Hun har altid sagt nej tak til at lande i en boks som den lyshårede pige med blå øjne fra Hellerup. Skuespiller Julie Ølgaard er langt fra så yndig, som hun ser ud.

3. august 2022 af Eline Holm

Hvad er bare typisk dig? 

“At grine højt og have gang i tusind ting. I mit træningscenter, hvor jeg træner boksning, er jeg kendt som hende der duracell-kaninen, fordi jeg bare kan blive ved og ved. 

Der er altid liv omkring mig, og jeg kan godt lide at arbejde benhårdt – både med kroppen og hovedet,” siger Julie Ølgaard.  


Hvad laver du på en helt almindelig mandag?

“Ha! Jeg har vitterligt aldrig to dage, der er ens, og jeg elsker det. 

Men jeg træner boksning – den er i hvert fald helt sikker. Jeg skriver sikkert også på et manus og har nogle møder. Henter og afleverer mine børn. Og siger otte milliarder gange til dem, at jeg elsker dem,” siger Julie Ølgaard. 

Skuespiller Julie Ølgaard
Ikke to dage er ens for skuespilleren, som i sit træningscenter er kendt som duracell-kaninen.© Ditte Capion

Hvad glæder du dig ofte til i weekenden?

“Jeg glæder mig helt ind i min grundvold til at være sammen med min familie og mine venner. Vi er som regel til middag med venner og børn, hvor det hele bare går amok med larm, slik, popcorn, grin og liv. Om søndagen går vi til redskabsgymnastik, hvor ungerne hænger i tove, hopper på trampolin og slår kolbøtter.

Og så elsker jeg at putte mine børn i ladcyklen og cykle ud i verden.”


Hvornår har du sidst overrasket dig selv? 

“Da jeg for nylig besluttede mig for at lære at stå på hænder. Jeg så alle mulige videoer om, hvordan man gør det step by step, og da jeg så prøvede, kom jeg bare op. Det var så fedt, og det gav mig en følelse af power. 

Jeg har en grundstyrke i kroppen på grund af min boksetræning, men det handler også om at overvinde mig selv psykisk og tro på det. Men så vil jeg straks have mere! 

Så nu skal jeg lære at gå på hænder.” 

Skuespiller Julie Ølgaard
Julie Ølgaard har altid gjort ting tidligt og hurtigt. Nu må der godt gå lidt længere, dvæles lidt mere.© Ditte Capion

Hvad er dit største hængeparti?

“Jeg har en hel bunke af sokker, som jeg bilder mig ind, at jeg skal stoppe. Jeg kan ikke få mig selv til at smide dem ud, for jeg kan høre min mors stemme: ‘Du skal kunne stoppe et par sokker’. Jeg tror, det hænger sammen med, at hun altid var lidt skuffet over, at jeg ikke lærte at lave mad og at sy, for det syntes hun, at jeg skulle kunne. 

Så nu ligger sokke-bunken der som et symbol på, at jeg stadig gerne vil gøre min mor glad, selv om hun er syg af demens og ikke ville forstå, hvorfor jeg havde stoppet de sokker,” siger Julie Ølgaard.  

Hvad er din bedste sundhedsvane?

“I hverdagene prøver jeg at spise mellem klokken 12 og klokken 20. Jeg er slet ikke striks med det, og skal jeg mødes med en veninde til frokost klokken 11, så spiser jeg. Men det fungerer rigtigt godt for mig at overholde det nogenlunde, for når jeg gør det, kan jeg spise mere eller mindre, hvad jeg vil. 

Jeg spiser generelt sundt, men jeg elsker slik og kager, og der gør de 16 timers faste, at jeg kan holde vægten uden at skulle undvære søde sager.” 

Hvad er det næste, du glæder dig til?

“At tage til Sri Lanka med min familie i to uger. Vi skal på safari, rundt og se en masse strande og templer, men mest af alt skal vi bare grine, hygge os, spise is, sove længe og fjolle,” siger Julie Ølgaard. 

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv i juli 2022.

Julie Rosenstand Ølgaard (40)

  • Er gift med Gustav Muus, som er hospitalschef på Øjenhospitalet Danmark, og som hun har Cooper på 5 og Roxie på 3 år med.
  • Er uddannet skuespiller fra skuespillerskolen Lee Strasberg Theatre Institute i Los Angeles i USA. Hun brød igennem i filmen Midsommer fra 2003, hun har blandt andet spillet med i filmene Drabet, Råzone, Dig og mig og Julefrokosten, og hun var omdrejningspunktet Nanna Birk i første sæson af tv-serien Forbrydelsen. I 2005 startede hun Teater N.i.p.s. (Nye Impulser På Scenen) sammen med Laura Christensen og Neel Rønholt, som senere genopstod i form af web-serien Nipskanalen. Hun er derudover instruktør og forfatter af kortfilmene Trigger og We’ll always have Paris og stifter af produktionsselskabet Hit Hero Productions.
  • Er aktuel med podcasten Jagten på en ven og som politikvinden Sofie i filmen Krummerne.

Du vil (garanteret) også kunne lide