Helle Lundgren har skabt et netværk for selvstændige kvinder
Helle Lundgren (57).© Thomas Dahl

“Jeg vil jo gerne udvikle mig”

Helle Lundgren fik brug for et netværk, da hun blev selvstændig. Og så lavede hun da et selv.

10. januar 2021 af Louise Thorsted

Helle Lundgren (57)

  • er gift og mor til Caroline på 31, Josefine på 29 og Oscar på 22 år. Og mormor til to plus en bonus.
  • er zoneterapeut, kraniosakralterapeut og ALT-terapeut samt clairvoyant vejleder og coach. Hellelundgren.dk
  • har skabt sit eget netværk af kvinder i samme fag, som hun udveksler erfaringer og behandlinger med.

Et fagligt netværk

Mit netværk er … “bygget op af andre selvstændige kvindelige behandlere som mig, som jeg har rakt ud til. Nogle har henvendt sig til mig.”

Vi mødes ... “i vores behandlerrum eller til walk and talks i naturen.”

Vores (for)mål er … “at udveksle erfaringer og behandlinger.”

Vi er … “fem-seks piger. Tilsammen udgør de mit faglige netværk, men jeg dyrker det 1:1, og de ses ikke indbyrdes. Flere af dem har deres egne tilsvarende netværk.”

Mit netværk … 

“er rent fagligt og mit helt eget netværk af andre alternative behandlere, som jeg selv har fundet frem til, og som jeg ser 1:1. De har det til fælles, at de er dygtige behandlere, og jeg bruger dem til at dele erfaringer med, men også til at udveklse reelle behandlinger med.

Det er et hårdt fysisk arbejde at være behandler, og vi har det til fælles, at vi har brug for behandlinger af og til. Når vi vil ses, bruger vi hinandens bookingsystem, som var vi kunder. Vi skemalægger altså vores aftaler, og de har begrænset længde, og det synes jeg er rart. 

Ofte har den ene af os eller begge brug for at få en behandling, bare ligge på briksen og observere og mærke alt det, der er rart og godt og tage det til sig. Som regel sætter vi lige en ekstra halv time af til også at snakke, men vi slår ikke lejr. Ingen af os har tid til at bruge fire timer på udveksling. Vi skal jo også arbejde. Til gengæld ses vi måske hver 14. dag.”

Jeg er med i mit netværk … 

“fordi jeg valgte at blive selvstændig og arbejde hjemmefra. Det var for tre år siden efter 25 år på Skodsborg Spa nord for København. Jeg vidste, at jeg havde kunderne til det, for dem havde jeg opdyrket over mange år gennem min delvise freelanceforretning.

Min største bekymring var, hvad jeg skulle gøre, når jeg ikke længere havde kollegaer at tale med. Da jeg var godt i gang hjemme, tænkte jeg: Hvad gør jeg for at starte noget netværk op? Hvem kunne jeg godt tænke mig at få noget fra?

Jeg fandt tre behandlere, som hver især laver noget af det, jeg laver, og spurgte dem, om de ville udveksle erfaringer og behandlinger. Det ville de alle sammen. I mit faste job var der ikke rigtigt tid til at have netværk på samme måde. Nu har jeg langt større frihed til at udvikle mig og bestemme mit netværk, og om hvorvidt det skal udvides. Den nyeste er en, som laver ayurvedamassage, som jeg er blevet nysgerrig på.”

Helle Lundgren har skabt et fagligt netværk
“Udefra set er nogle af os potentielt hinandens konkurrenter, men sådan ser vi ikke på det.”© Thomas Dahl

Mit netværk giver mig … 

“viden og velvære. Jeg har altid været meget opsøgende og vil gerne udvikle mig. Med nogle deler jeg mere end bare faglighed og behandlinger, eller ofte hænger det jo sammen, for ligesom vores klienter bruger os til at læsse lidt af på, bruger vi også hinanden til det. 

Vi har naturligvis tavshedspligt, men har jeg været ude for en ubehagelig oplevelse, kan jeg godt sige: ‘Jeg havde en kunde, der gjorde sådan og sådan, hvad ville du have gjort i den situation?’. På den måde hjælper vi hinanden, så vi ikke står alene med oplevelsen.

Jeg har også en i mit netværk, som jeg går ture med, hvor vi især taler psykologi. Så får jeg svar på nogle ting, jeg undrer mig over og ikke har viden om, og det er så meget bedre end at slå op i en bog og læse mig til det. 

Udefra set er nogle af os potentielt hinandens konkurrenter, men sådan ser vi ikke på det. Vi er unikke, og der er forskel på, hvad vi tilbyder. Tværtimod henviser vi til hinanden, når vi har ferie, eller en klient har brug for en akuttid.

Det er selvfølgelig altid lidt risky at give de kunder videre, men mange af mine kunder har gået her i mange år. Det er lidt, som de fleste har det med deres frisør og tandlæge.”

Jeg drømmer om … 

“også at kunne arbejde fra mit hus i Spanien. Jeg testede det for to år siden, da vi boede der i tre måneder. Jeg meldte mig ind i den lokale zumbaklub. Fordi jeg godt kan lide at danse, men også fordi sådan mødte jeg en masse lokale, og de spurgte jo: ‘Hvem er du?’. Et par af dem har jeg allerede haft til behandling, og så holder jeg kontakt med dem over Facebook og Instagram.”

Mit bedste råd, hvis du også vil netværke

“At komme ud over dørtrinnet! Du kan ikke bare sidde derhjemme og vente på, at folk finder dig. Tænk i, hvor du kan møde nogen, du kan bruge, og som kan bruge dig. Alt efter hvilket netværk du gerne vil skabe eller ind i, så find ud af, hvem der findes, der laver det. Hvem kan noget, som du kan få glæde af at vide noget om, og tag så kontakt til dem. Det kan godt være en mail eller besked på Facebook til at begynde med.

Forklar, hvem du er, og hør, om de har lyst til at udveksle erfaringer eller bruge tid sammen med dig. Det handler om mod og om at prøve sig frem. I mærker hurtigt, om kemien er et match. Det er lidt ligesom at gå på date. Enten matcher man, eller også afslutter man det. Min erfaring er, at sender du åbenhed og nysgerrighed ud, så får du altid noget igen.”

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 12. november 2020. 

Du vil (garanteret) også kunne lide