Portræt af Liselotte Lyngsø
Liselotte Lyngsø (52). © Heidi Maxmiling

Jeg står 100 % ved min krop

Hvordan har du det med din voksne krop? Fremtidsforsker Liselotte Lyngsø ser en fremtid, hvor vi vil gøre alt for at hacke os til evig ungdom, mens hun helt privat går og øver sig i at blive gammel.

24. november 2022 af Louise Thorsted

Hvordan har du det med din krop lige nu?

“Jeg er gode venner med den. Jeg elsker at dyrke sport, jeg elsker at elske med den, og jeg tænker ikke på den hele tiden.

Efter jeg havde en diskusprolaps for 15 år siden, blev jeg klar over, hvor heldige vi er, når vi ikke har smerter. Jeg er mega taknemmelig over, at min krop dur, og at jeg ikke skal kæmpe med den. Hvis bare jeg lever nogenlunde i balance og træner tre gange om ugen, så er den også i balance og et godt spejl på, hvordan jeg har det.

Jeg oplever, at jeg står bedre fast. Og at det godt må være sjovt at være mig. Det har jeg været dårlig til at prioritere i de år, hvor jeg var alene med fire børn og byggede virksomhed op,” siger Liselotte Lyngsø.

Er dit fokus mere på helbred end på udseende?

“Både og. For en del af min indtægt kommer også fra at holde foredrag. For at få fremtidsforskningen ud over rampen internationalt skal jeg være præsentabel, og vores udseende er jo vores visitkort i dag.

Men det kræver også en del fysisk energi af mig at præstere foran et publikum. Det er ikke kun min hjerne, der skal spille, det er det hele. Jeg har altid fået meget energi af at træne, og jeg bevæger mig også for at blive træt på den fede måde, for ellers har jeg en tendens til at ligge vågen med tankemylder,” siger Liselotte Lyngsø. 

Portræt af Liselotte Lyngsø
“Alle er blevet ekstremt bevidste om at fremstå korrekt på en nypuritansk måde. Det synes jeg er synd,” siger Liselotte Lyngsø.© Heidi Maxmiling

Liselotte om sit billede:

“Billedet er taget på mit kontor på 10 minutter. Jeg er noget af det mest ublufærdige, men da jeg fik printet det ud i stort format, ville min mand ikke have det i soveværelset, og mine børn, som ellers er ret woke, synes, det er upassende i stuen. Det blev jeg faktisk ked af. Som barn af hippie-70’erne, hvor alle var topløse, havde jeg ikke tænkt, at det ville gå den stik modsatte vej. Alle er blevet ekstremt bevidste om at fremstå korrekt på en nypuritansk måde. Det synes jeg er synd, at mine fire børn skal vokse op i, og jeg håber, trenden vender igen på et tidspunkt.”

Hvordan mærker din krop, at det skal være sjovt at være dig?

“Det er meget enkelt, for det handler om at skynde mig langsomt. I stedet for at stresse – mere og mere, som kan være en ond spiral, forsøger jeg at trække vejret ned i maven og gå en tur med hunden. Jeg hopper også gerne i en blød pyjamas sidst på eftermiddagen.

Jeg kan tydeligt mærke på mig selv om morgenen, om jeg er i overskud. Om det er spændende og inspirerende at læse dagens nyheder, eller om jeg føler mig ‘angrebet’ af verden og en fornemmelse af, at jeg ikke er god nok. Så tænder lyset i alle advarselslamper, og så er det, jeg skal lukke ned for alt, der støjer, og omgive mig med det, der giver mig god energi. For eksempel min mand, der krammer mig og fortæller, at det nok skal gå.

Jeg øver mig også i at rumme at blive gammel – at nyde den visdom og det overskud, der følger med. Som fremtidsforsker har jeg fokus på at afmystificere og aftabuisere alderdommen og døden. Det er en modtrend til kropshacking og digitale filtre med evig ungdom som idealbillede, der ellers er blevet mainstream.”

Liselotte Lyngsø (52)

  • er gift og mor til fire. 
  • er fremtidsforsker og stifter af Future Navigator. Futurenavigator.dk

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv i november 2022. 


Og billedet af Liselotte Lyngsø er skudt af fotograf Heidi Maxmiling, som står bag og har det med i sin fotobog Ærlige kvindekroppe – i tekst og billeder. Som indeholder 60 billeder af kvindekroppe og 13 tekster af kendte danske kvinder i alle aldre. Fra Gads Forlag, 300 kr.

Bog om ærlige kvindekroppe
Heidi Maxmilings fotobog om kvindekroppe uden filter.

Du vil (garanteret) også kunne lide