Pia Allerslev og Henrik Uth
© Sine Nielsen

Pia Allerslev: “Jeg havde ikke planlagt at skulle blive sjaskhamrende forelsket i en ny mand”

45-årige Pia Allerslev havde en tjekliste. Den passede overhovedet ikke på Henrik, men han var for spændende til ikke at mødes med igen

1. juli 2017 af Louise Thorsted

Pia Allerslev er 45 år gammel, kæreste med Henrik Uth og mor til Freja og Valdemar, som hun har med sin eksmand. Hun er børne- og ungeborgmester i Københavns Kommune for partiet Venstre.

Hun husker et pænt jakkesæt fra deres første møde i marts 2016. Han husker noget med en god røv...

I Pia Allerslevs, Københavns børne- og ungdomsborgmesters, kalender stod: Møde om ambassadørpost i Børneulykkesfonden. Formålet var godt, så hun ville have sagt ja uanset hvad. Og hun bad da også bare sin sekretær bekræfte sit ja, anden gang Henrik Uth, manden bag Børneulykkesfondens Climb for Charity, bad om et møde. Efter hendes mening var der ingen grund til at mødes igen.

Men det mente han nu. Han fik et kvarter, som blev til en time. For i modsætning til første gang de mødtes, faldt snakken denne gang også på private interesser og passioner.

Sad jeg og flirtede med ham?

“Han havde forberedt sig godt og fik blandt andet nævnt, at han havde løbet et ørkenløb, som jeg netop havde lavet et opslag om på min Facebook-profil. Med en aprilsnarskommentar om, at det ville jeg til at træne op til. Da Henrik fortæller om det her ultraløb, begynder jeg at tænke, at der da vist er interessant indhold bag det der jakkesæt. Efter at han var gået, tænkte jeg: Sad jeg og flirtede med ham, eller var det bare vældigt interessant?”

Pia var blevet skilt fra sin mand gennem 12 år kun tre måneder tidligere. Hun havde ikke noget sted at bo, men lånte sig til lejligheder eller sov på sofaer hos veninder.

Jeg havde været sammen med min eksmand, Christian, i 15 år, men trods et fantastisk ægteskab og makkerskab, så voksede vi fra hinanden. Jeg havde ikke behov for at ryge ind i et fast forhold. Det var ret fint at føle mig fri. Jeg havde så meget, jeg skulle have styr på i mit liv, og glædede mig til et forår og en sommer i København, hvor jeg kunne rende rundt og drikke bobler, som dengang jeg var ung.”

Og når radaren så engang igen skulle stilles ind på en mand, så havde Pia faktisk allerede skrevet ønskerne til ham ned: Han skulle være samme sted i livet som hende. Han måtte gerne være ældre. Og da også gerne rig. Og det ville være fint, hvis han ikke havde små børn eller andre forpligtelser.

Henrik passer ikke på den beskrivelse. Han er på samme alder som mig, hans økonomi er nogenlunde den samme som min. Han er lykkeligt fraskilt. Det eneste, der passer med listen, er, at han ingen børn har.” 

Glemmer tid og sted

Men det, Henrik mangler i alder og på bankbogen, det har han i ihærdighed. Han får sneget sig uden om forkontoret og Pias kalender ved at skrive direkte med hende på Messenger.

“Det var i en venlig tone, men det var nok ham, jeg skrev mest med i de dage. En eftermiddag, hvor mit sene møde bliver aflyst, og jeg først skal mødes med min søster klokken 21, spørger jeg Henrik, om vi skal mødes og spise. Det var ikke en date, men vi sad alligevel og spurgte ind til hinandens liv.” 

Pludselig går det op for Pia, at klokken er 22. På hendes telefon ligger fem ubesvarede opkald fra hendes ventende søster. Pia har ikke før oplevet på den måde at glemme tid og sted og ikke høre sin mobil. Det bliver til en hurtig afsked i regnen, men heller ikke hurtigere, end at Pia lige når at klemme Henriks overarm, kun for at få bekræftet, at den er præcis så muskuløs, som hun har siddet og håbet på under middagen.

“Jeg syntes ellers virkelig, at jeg var diskret. Men det var det, der afslørede mig. Hvor vi begge indtil da har været i tvivl, om det var flirt eller bare venskabelig snak, så har Henrik fortalt, at det var her, han blev klar over, at jeg var interesseret.”

En rigtig mand

Nogle dage senere sender han hende en billedbesked af en flaske rødvin, som hun tager ud til ham og drikker.

“Det er mange år siden, jeg har været ude på det marked, så jeg ved slet ikke, hvad det første move er. Men pludselig får jeg det der første kys, der sender mig til tælling. Da jeg spørger: ‘Hvad gør vi nu?’, finder jeg til min store glæde ud af, at han også er en ægte gentleman. For han svarer: ‘Nu tager du hjem’. I taxaen tænker jeg: Wauw, det er en rigtig mand, det her. Som har rygrad nok til at sige: ‘Smut’.”

Men også så rigtig, at hun næste dag tager ud og sover hos ham efter en fest. Hun forsøger at være tro mod en sidste rest at sin overbevisning om ikke at skulle have et fast forhold og fortæller ham, at han nok bare er en rebound. Af de bedre, bevares.

Faktisk af de rigtigt gode, for når hun spørger sine kollegaer, husker de månederne i forsommeren 2016 som nogle, hvor det var svært at holde styr på hendes kalender. Eller i det hele taget få hendes fulde opmærksomhed.

Fem minutters kys i køen i Fakta

“Jeg har fået at vide, at jeg var rigtigt nem at omgås i den tid. Jeg rendte bare rundt og var skør og fjollet, og mine børn bemærkede, at jeg var meget sødere at være sammen med. Jeg sagde ja til mere, end jeg plejede, men de lurede vist ikke hvorfor. Vi kæmper i hvert fald for at holde det skjult for dem og for pressen. En måneds tid efter vores første nat sammen kan jeg huske, at vi står i hans køkken, og jeg brokker mig over, at han ikke har flere krydderier. Han svarer noget med: ‘Hallo! Jeg er en single fyr. Eller er jeg single?’. Og jeg siger: ‘Nej, skal vi ikke bare blive enige om, at det er du ikke. Og det der rebound, det er nok heller ikke kun det, du er’. Boblerne i maven blev jo ved at være der. På dage, hvor vi ellers ikke kunne ses på grund af arbejde, og fordi jeg havde mine børn, var det noget med, at jeg lige skulle ud og købe en liter mælk. Og så havde vi fem minutter, hvor vi kunne kysse i køen i Fakta.”

Bestod ferie-testen

Det nye par bliver officielt et par efter en rejse til Egypten, hvor Se & Hør regner det ud. Pia og Henrik havde planlagt, at de ville sige det til først og fremmest børnene, men også resten af familien og vennerne, hvis de kunne holde hinanden ud på ferie.

“Børnene havde mødt Henrik, men ikke fået ham præsenteret som kæreste. Min søns reaktion var: ‘Det vidste jeg da godt, mor. Men det skulle du selv have lov til at sige, når du var klar’. Min datter var lidt mere forbeholden. I dag løber Henrik og hun sammen, og han bokser med min søn. De går i biografen sammen alle sammen, og Henrik er i det hele taget faldet rigtigt godt ind. Vi er stadig helt skørt forelskede og nok mere kyssende og krammende end de fleste. Jeg er i det hele taget meget mere fysisk, end jeg havde forestillet mig, jeg ville være i et nyt parforhold. Vi er et kærligt par, men også et meget aktivt par. Nogle legebørn. Vi træner sammen og har også besteget Kilimanjaro til fordel for Børneulykkesfonden, som var det, jeg helt oprindeligt sagde ja til. Vi er rigtigt gode til at snakke om tingene. Henrik har vist altid været god til at sige fra, og jeg er blevet bedre til det.”

Det har jeg lært om kærligheden

“Bekræftelsen af de gode, gamle ord: ‘Kærligheden rammer, når du mindst venter det’. Når du ikke leder. Men det kræver, at du er modtagelig og ikke gemmer dig. Livet har lært mig, at jeg er nødt til at forholde mig aktivt til, hvad jeg vil gøre, når der dukker muligheder op. Som den her fantastiske mand, der dumpede ned i min sofa. Også selv om nogle og dybest set også mig selv syntes, det var lidt hurtigt efter min skilsmisse. Men jeg havde ikke planlagt at skulle blive sjaskhamrende forelsket i en ny mand. Det styrer du ikke selv. De af mine veninder, som har været alene i mange år, har spurgt: ‘Hvordan?’. Jeg tror, forklaringen er, at jeg tillod mig selv at være enormt åben og ikke afvise mine følelser. Og ham.” 

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nummer 76.

Du vil (garanteret) også kunne lide