Portræt af Vicki Berlin
Skuespiller Vicki Berlin (44). © Ditte Capion

Helt typisk Vicki Berlin

Lander der en bille i din kop, så flyt koppen. Skal du have vasket noget tøj, så find baljen frem. Og skal du have bygget noget, så gør det selv. Danmarks nye 40+ stjerne er ydmyg og slagkraftig på samme tid.

30. august 2022 af Karen Greve

Hvad er typisk dig?

“På et tidspunkt under optagelserne til Triangle of Sadness blev vi forsinkede på grund af corona. Jeg havde pakket en kuffert til fem dage i Sverige, men jeg blev nødt til at blive tre uger.

Havde jeg nu været en stor filmstjerne, havde jeg nok bedt produktionsselskabet om at få vasket mit tøj. Men jeg gik i stedet ned og købte en opvaskebalje og noget vaskepulver, og så ordnede jeg det på mit værelse. Det ville jeg ikke belemre nogen med,” siger Vicki Berlin.


Hvad kan få det til at vende sig i dig?

“Når nogen gør dyr ondt. Alle dyr. Det er mig, der går i revyteltet og redder små fluer og mariehøns, som sidder fanget i teltdugen. Jeg kan ikke holde ud, at de sidder fanget i det telt.

Engang sad jeg og snakkede med en kollega, og så kravlede der en bille på bordet, og så hamrede han hånden ned i den. Jeg blev helt paf. Hvad er det for en reaktion? Hvis du ikke vil have en bille i din kop, så flyt koppen. Den slags kan min hjerne ikke begribe.”

Portræt af Vicki Berlin
“Jeg er sådan en, der har alt værktøj. Til jul fik jeg en stiksav.”© Ditte Capion

Hvad er lige nu dit største hængeparti? 

“Vi har et faldefærdigt værksted derhjemme. Det har vi længe villet rive ned og bygge ordentligt op, men det skal tømmes først. Jeg vil også gerne bygge et cykelskur i min garage. Det kommer min far og hjælper med – han er sindssygt dygtig til alt håndværk, og det har jeg arvet fra ham. 

Jeg er sådan en, der har alt værktøj. Til jul fik jeg en stiksav, som jeg glæder mig til at tage i brug. Det er min far, der har lært mig alt, hvad jeg kan, og vi har nogle af vores hyggeligste stunder, når vi går og bygger sammen,” siger Vicki Berlin.

Hvilken forandring har gjort en forskel i dit liv? 

“For efterhånden nogle år siden besluttede jeg mig for at blive veganer. Jeg er veganer på grund af dyrevelfærd. Det var ikke for at være sund, at jeg lagde min kost om. Men det var en stor og dejlig gevinst, at min krop reagerede så positivt. 

Jeg havde for højt kolesteroltal, det er en familiesvaghed, så min læge bad mig om at ændre kost, for ellers skulle jeg have medicin. Men da jeg blev veganer, droppede mit kolesteroltal så meget, at en ny læge ikke troede på, at jeg ikke havde taget medicin. Jeg føler mig let og sund og har aldrig fortrudt min beslutning.” 

Hvornår har du følt dig sat i bås? 

“Da jeg begyndte at lave revy, blev jeg simpelthen ikke inviteret til castings længere. Telefonen stoppede med at ringe. I Danmark har jeg været den sjove dame. Og sådan er det indtil videre stadig. Og i det her fag kan jeg ikke gøre andet end det, jeg gør. 

Men jeg håber, det ændrer sig, for jeg er jo skuespiller og vil gerne bruge andre muskler end de humoristiske,” siger Vicki Berlin. 


Hvornår har du været lykkelig?

“Det er sjovt, for jeg synes, at lykkelig er et svært ord. At være glad er ikke det samme som at være lykkelig. Jeg har svært ved at sige, at jeg er lykkelig.

Jeg har en stor bekymringsside, som altid hiver mig lidt i den retning og fortæller mig, at jeg ikke har lov at være 100 procent lykkelig. Jeg var da helt vildt glad, da jeg vandt en Dirch, men jeg er jo mest lykkelig sammen med min familie. De er mit guld.”

Hvem har du lyst til at sige tak til? 

“Min mand, Nikolaj, er min klippe, min evige støtte. Han er fuldstændigt fantastisk! 

Og min familie har været så søde og stolte af mig. Bakket mig op. Fulgt mig hele vejen. Jeg har en stærk familie. Vi er en lille kerne. Jeg har en søster og en bror og deres familier og min mor og far, og da jeg gik op ad den røde løber i Cannes, sad de alle sammen hjemme foran fjernsynet og fulgte en livestream. Min søster tudede, da vi vandt Guldpalmen,” siger Vicki Berlin.


Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv i august 2022. 

Portræt af Vicki Berlin
Vicki Berlin: “Min familie er mit guld.”© Ditte Capion

Vicki Berlin (44)

  • er gift med filminstruktør Nikolaj Tarp og har ingen børn.
  • er uddannet skuespiller ved Holbergs Film + Teaterskole i 2001. Begyndte sin karriere med standup og blev en del af holdet bag satireprogrammet Tjenesten på DR. Har medvirket i flere musicals og er en fast del af den danske revyscene, blandt andet på Bornholm, i Nykøbing og i Odense. Har haft mindre roller i danske tv-serier og i filmen Anja & Viktor – i medgang og modgang (2008).
  • er aktuel i filmen Triangle of Sadness, som vandt Den Gyldne Palme ved filmfestivalen i Cannes i 2022, og som har dansk premiere 22. september 2022.

Du vil (garanteret) også kunne lide