Mette Helena Rasmussen.
Mette Helena Rasmussen (40).© Ditte Capion

Helt typisk Mette Helena Rasmussen

Hvis du drømmer om et bestemt job, at møde kærligheden eller at tjene flere penge, så gør noget ved det! Boligekspert og influent Mette Helena Rasmussen drømmer stort og handler hurtigt. På det seneste har hun lært, at det også har værdi at stå stille i ny og næ.

16. juni 2022 af Karen Greve

Hvad er typisk dig?

“En typisk ting er, at jeg nemt kan komme til at invitere en veninde og så lige komme til at invitere en mere, for nu har jeg jo tid, og så ender jeg med at dobbeltbooke. Jeg tror nogle gange, at mit liv er en Roskilde Festival, og vi mødes bare alle sammen foran Orange Scene, ikke? 

Det er, fordi jeg har for travlt. Jeg har sat mig for, at jeg lidt mere skal være en, som får svaret ordentligt nu. Være mere der, hvor jeg er,” siger Mette Helena Rasmussen. 

Hvor føler du dig hjemme?

“I mit soveværelse. 

Jeg har arbejdet meget hjemmefra under corona, hvor jeg har lært, at der ikke sker en skid ved at sige nej til en hel del. Tidligere har jeg været af sted til alle mulige pressevisninger, men verden går altså videre, selv om jeg ikke ved noget om de nye Kähler-vaser! I dag har jeg et arbejdsliv, hvor jeg laver noget mad og gør rent og lægger noget op på Instagram om det inde fra min seng. 

Jeg er blevet så glad for tid hjemme, at jeg er tæt på at købe et sommerhus. Jeg drømmer om at gå det igennem rum for rum. Om at male brædder og have det som projekt med min kæreste.”

Hvornår har du været mest lykkelig?

“Jeg har været allermest lykkelig, når jeg har født mine børn. Det er så vildt, at kroppen kan det. Da jeg fødte min datter – den lykke, der indtraf, fik mig til at tænke, at jeg ville have den følelse mindst en gang mere. 

Og da jeg skulle føde min søn, skulle det være hjemme. Jeg fødte i stuen. 

Og siden har jeg egentlig forsøgt at gøre ting, hvor jeg i små doser oplever, at der sker noget vildt med kroppen – ved at hoppe ind i en sauna eller ud i koldt vand. Der, hvor jeg kan opleve kroppens vilde reaktioner uden at tage en masse stoffer eller drikke en masse rødvin, det er da fantastisk,” siger Mette Helena Rasmussen. 

Hvad er dit største hængeparti lige nu?

“Det er altid noget med at rydde op. Jeg har en assistent, og meget af vores tid sammen filmer vi, at jeg rydder op et eller andet sted i min lejlighed. 

Vi har lige filmet, at jeg rydder op i mit klædeskab. Marie Kondo er prellet helt af på mig.”

Hvornår var du sidst glad helt ned i tæerne?

“Jeg er glad meget af tiden. Jeg var glad, da jeg i weekenden klatrede i træer med Asbjørn og nogle venner. Eller jeg var nok mest glad, da jeg kom ned på jorden igen.

Først var jeg rædselsslagen, grundlæggende er det jo helt unaturligt at kaste sig ud fra et træ i en svævebane. Det var hårdt, både mentalt og fysisk. Men alligevel var det jo sjovt.” 

Hvad er din bedste sundhedsvane?

“Jeg forsøger at lave gymnastik så tit som muligt. Det er fedt og skidesundt. Jeg elsker at være på et hold med andre damer og bare gøre, hvad der bliver sagt. 

Jeg føler egentlig kun, at jeg er blevet pænere med alderen. Hvis man må sige det?”

Hvad er det næste sted, du skal besøge?

“Jeg behøver ikke at flytte mig så meget. Under corona byttede jeg bolig med flere familier i Danmark, og det var så sjovt at se, hvordan folk bor – med robotstøvsuger og fjernsyn på terrassen. Jeg prøvede alle mulige dejlige steder i Danmark. Som ikke kun er dejlige om sommeren. 

En weekend så jeg skovtårnet på Sydsjælland for første gang. Jeg vidste ikke, at det kunne være så smukt at kigge ned på nøgne trætoppe. De er helt hvide oppefra mod en rød skovbund. Jeg tror, at alle ville tænke, at man skulle derned om sommeren, men jeg følte, at jeg var der på det helt rigtige tidspunkt,” siger Mette Helena Rasmussen.


Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv i juni 2022.

Mette Helena Rasmussen (40)

  • er kæreste med Asbjørn og mor til Villa Malou på 15 og Johs på 10 år, som hun har fra tidligere forhold.
  • er uddannet på Kunstakademiet i København og fik sine første job som stylist og skribent for boligmagasiner i Danmark og udlandet. Er i dag ejer af butikken Retrovilla og medstifter af Kunstsalonen, som er et kunstprojekt med galleriejer Anne Aarsland.
  • er influent på Instagramprofilen @mettehelena med mere end 100.000 følgere, og på TV2 har hun været boligekspert i Go’ morgen Danmark, deltager i Loppe Deluxe og dommer i Nybyggerne.

Du vil (garanteret) også kunne lide