Portræt af Mette Bluhme Rieck
Tv-vært Mette Bluhme Rieck (40). © Ditte Capion

Helt typisk Mette Bluhme Rieck

Ikke hjem fra Tivoli og ikke ud på altanen. Tv-værten om både sig selv som barn, sine børn og om at have lagt pleaseren på hylden. Og om at være 40 år i sin krop!

23. januar 2023 af Karen Greve

Hvad var typisk dig som barn? 

“Jeg var et barn, der ikke kunne forlade Tivoli uden at have prøvet de vildeste forlystelser. Jeg har altid haft tryk på, og jeg klatrede op i de højeste træer. 

Jeg kan huske en episode, hvor en ung pige, som passede min søster og mig, satte mig til at sidde og stirre ind i en fedtplet på ovndøren, indtil min mor kom hjem, fordi jeg bare ikke ville høre efter, da jeg blev bedt om ikke at kravle så højt op.” 


Hvilken sund vane fungerer for dig? 

“Jeg er lige nu smerteligt bevidst om, hvad det gør ved mig at få lov til at komme ud og bruge min krop, for det gør jeg ikke i øjeblikket. Jeg er for udkørt med to små børn og et husprojekt.

Jeg kan mærke det alle steder i min nu 40 år gamle krop, at der er noget, jeg ikke får ud af systemet, og nogle endorfiner, jeg ikke får ind.” 

Portræt af Mette Bluhme Rieck
“Jeg har været meget mere en pleaser, end jeg er nu. Men det sidder i mig.”© Ditte Capion

Hvad vægter du højest i dit parforhold? 

“Jeg har aldrig været sammen med nogen før, hvor jeg kunne være så meget mig selv, som jeg kan og er med Kasper. 

Jeg har altid tidligere lige haft nogle ting, hvor jeg skulle lægge bånd på mig selv. Omkring ambitioner, karriere, familie, men Kasper og jeg har mange fælles værdier, vi genkender meget hos hinanden.”


Hvilken hverdagsbekymring har senest ramt dig? 

“Jeg har fået sat de vildeste låse på altandørene i vores nye hus. Jeg er panisk bange for, at ungerne skal falde ned, selv om det er højst usandsynligt.” 


Hvad er sjovest ved dit arbejde? 

“Jeg elsker den variation, det giver, at når der har været valg, er det den kommende statsminister, der sidder ved bordet hos os, og når vi spiller VM, er det landstræneren. 

Hvis jeg skal pege på interviews, jeg virkelig husker, så må det være interviews med koryfæer som Bent Fabricius-Bjerre, Morten Grunwald og øvrige aldrende stjerner fra Matador for eksempel. Jeg føler, det betyder noget særligt, når jeg får lov til at tale med folk, hvor jeg ikke er sikker på at få chancen igen.”

... Og det værste?

“Jeg kan godt lide, at folk kan lide mig. Jeg har været meget mere en pleaser, end jeg er nu, men det sidder i mig. Jeg har arbejdet med det. 

Jeg vil da stadig helst have, at folk skal synes, at jeg gør det godt. Og jeg kunne nok have valgt et bedre job med den personlighed. For det kræver nogle år at blive tykhudet nok. Men det handler mest om at prøve det rigtigt mange gange. Og efter nogle episoder med heftig kritik har jeg måttet til psykolog for at få styr på hovedet bagefter.” 


LÆS OGSÅ: 10 sætninger, du skal sige til dig selv hver dag


Hvad fylder mest i dit hoved i øjeblikket? 

“Børnene! Hvordan har folk fem børn? Jeg forstår det virkelig ikke. De må være ‘bedre til mor’ end mig. 

Hvis man taber en bold i ulvetimen, så er det jo game over. Maden skal stå serveret klokken 17.30, ikke 17.35, for så sidder du der med en, der græder, og en anden, der ikke kan rumme den slags, fordi de nu er to, der er blevet fem minutter forsinket. Excuse me!”  

Portræt af Mette Bluhme Rieck
Mette Bluhme Rieck laver altid godt fjernsyn for dig!© Ditte Capion

Du vil (garanteret) også kunne lide