Portræt af Maren Uthaug
Forfatter og tegner Maren Uthaug (49). © Ditte Capion

Helt typisk Maren Uthaug

Forfatter og tegner Maren Uthaug elsker tanken om, at hendes døtre ryster røv med Megan Thee Stallion. Hun kan godt blive træt ved tanken om, at hendes døtre ligner hende. Og så lyver hun dagen derpå og glemmer at svare. Hvad? Ja.

21. september 2022 af Karen Greve

Hvad er helt typisk dig?

“Jeg glemmer at svare, når nogen spørger mig om noget. Jeg svarer inde i hovedet, og så tror jeg, at jeg har svaret. Måske tænker jeg over to forskellige svar, som jeg lige skal formulere, og inden jeg så svarer, tænker jeg på noget nyt. 

Det bliver min mand, mine børn og venner altid enige om, er virkeligt irriterende ved mig, og jeg forstår det godt,” siger Maren Uthaug. 


Hvilken slags teenager var du?

“Jeg var en rasende teenager. Jeg var sådan en, der hoppede ud ad vinduet og forsvandt, jeg var en ulidelig teenager. 

Og min søster er helt færdig af grin, for en af mine døtre er fuldstændigt magen til – hun ligner mig på en prik. Hvis man bare overvejer at bestemme noget over hende, bliver hun helt rødglødende. Det er umuligt at navigere i, så nu tænker jeg: Stakkels min mor, og der fik jeg den!”


LÆS OGSÅ: Helt typisk Lisbeth Wulff

Hvornår mærkede du sidst, at du var glad?

“Da jeg stod til en koncert forleden på Roskilde Festival med Megan Thee Stallion på scenen i meget småt undertøj med en stor røv. 

Hun twerker virkeligt meget og er tydeligt seksuelt feministisk, og jeg blev helt rørt, da hendes røv vibrerede på stor­skærmen, hvor jeg fik et øjebliks lykke ved tanken om, at mine to ældste døtre helt sikkert stod helt forrest ved scenen og rystede røv og var med på hendes sange. Det fik mig til at føle, at jeg har gjort noget rigtigt,” siger Maren Uthaug. 


LÆS OGSÅ: Cecilie Nørgaard: "Jeg blev feminist som 7-årig"

Hvad kan få det til at vende sig i dig?

“Jeg er dårlig til at være træt. På et tidspunkt kan jeg slukke, og der kan jeg ikke overskue verden længere. Jeg skal helst bare gemme mig under dynen og være alene.

Hvis jeg har været til fest, så kalder jeg dagen derpå for ‘store lyvedag’. Min hjerne er så træt, at alt bliver et problem. Du ved: ‘Der er klimakatastrofe, og min mor er død, og huset styrter sammen’. Det er ikke rart, så jeg minder mig selv om, at jeg ikke skal tro på mine tanker sådan en dag – derfor hedder det ‘store lyvedag’.”

Portræt af Maren Uthaug
Bare rolig, pelsen er fake. Men det er damen eddermame ikke!© Ditte Capion

Har du en sundhedsvane, der fungerer for dig? 

“Det fungerer for mig, når jeg husker at tage min mascara af. Det er mit niveau, og jeg tror, det er for sent til at blive anderledes,” siger Maren Uthaug. 


Hvem ville du gerne give en opsang? 

“Helle Thorning. Jeg har aldrig tidligere været irriteret på hende, men det er jeg nu. Med hendes bog og hendes super meget woke attitude. 

For hun sad altså på en post, hvor hun havde chancen for at ændre noget. Hun gjorde det bare ikke. Og så kommer hun bagefter og mener alt muligt gratis. Det pisser mig af.”

Hvad er dit største hængeparti lige nu?

“Jeg har skrevet så meget på min roman de seneste måneder, at mit hjem nærmest er gået i opløsning. Vi er ude i sådan noget med at vaske en trusse ad gangen. Fordi det bliver for meget at tømme hele vaskestativet. Så jeg hænger lige en trusse i lysekronen, hvor den tørrer hurtigt, og hundene ikke kan nå den,” siger Maren Uthaug. 


Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv i september 2022. 

Maren Uthaug (49)

  • er kæreste med Allan Højen og mor til Kamille på 19, Mynte på 16 og Anemone på 14 år.

  • er forfatter, tekst­ forfatter, skribent og tegner. Debuterede som forfatter med Og sådan blev det i 2013 og senest En lykkelig slutning. Er uddannet fra Den Danske Reklameskole og begyndte sin karriere som tekstforfatter. I 2001 blev hun freelancer og klummeskribent, i 2009 oprettede hun Marens Blog, og i 2013 vandt hun en tegnekonkurrence på Politiken, hvor hun lige siden har haft den daglige stribe: Ting jeg gjorde i avisens kultursektion.

  • er aktuel med romanen 11%.

Du vil (garanteret) også kunne lide