Hvad er typisk dig?
“At falde i snak med alle mennesker.
Og så er det typisk mig at tage skraldeposen og slå en knude på den og stille den fra mig. Og så en halv time efter går jeg rundt og snuser og synes, der lugter mærkeligt af skrald? Jeg har også prøvet at tage den med i hånden sammen med tasken, gå ned til metroen, og så står jeg der på Enghave Plads og er nødt til at proppe den i en skraldespand. Jeg er lidt flyvsk,” siger Lisbeth Wulff.
Hvor hører du hjemme?
“Mit hjem er vanvittigt vigtigt for mig.
Jeg er glad for kunst og farver, det har jeg samlet på hele mit liv. Det kan sagtens være rodet, det er bestemt ikke Bo Bedre, men mit hjem er meget personligt,” siger Lisbeth Wulff.
Hvornår mærkede du sidst glæde helt ned i tæerne?
“Det var til Rasmus’ (Botofts, red.) fødselsdag, da han fyldte 50 for nylig. Jeg bliver helt rørt, når jeg tænker på det!
Vi lavede en surprise for ham om morgenen med en af vores venner Konrad på trompet, han dukkede op i mørket på den plads, vi har udsigt til fra morgenbordet. Først stod han og spillede alene, men så havde vi orkestreret det sådan, at langsomt dukkede flere og flere familiemedlemmer og venner op omkring trompetisten. Det at se Rasmus. Han dansede rundt og var så glad. Det var en ud af kroppen-oplevelse af lykke for mig.”
Hvad kan få det til at vende sig i dig?
“Jeg har en stærk retfærdighedssans og kan blive meget irriteret over uretfærdighed. Der er noget i vores tid, hvor man ikke må sige, at man har lavet en fejl eller dummet sig. Det er irriterende.
Lad os nu få det på bordet. Jeg gider ikke, at der lige bliver lavet en løgn, eller at vi bare ikke snakker om det. Det får jeg kvalme af. At vi ikke kan indrømme det. Jeg kan godt lide transparens. Det kræver jeg lidt, og det er nok et kæmpe krav. Stå nu ved det. Man skal kunne sige undskyld. Og så er vi jo videre,” siger Lisbeth Wulff.
Hvad er din bedste sundhedsvane?
“At trække vejret bevidst og drikke vand. Det virker for mig.
Og så vil jeg benytte chancen til at introducere begrebet ‘mellemdans’. Det er min kollega og veninde Lærke Winther, som har fundet på det. Det foregår sådan, at fra man som gæst kommer ind ad døren til en middag eller en fest, kan værten sige: ‘Så er der mellemdans’. Og så skal alle danse.
Det er vigtigt med gode højtalere. Man bliver så sur, hvis man er inviteret ud, og nogen siger mellemdans, og så er der dårlige højtalere! Jamen, så kan man jo ikke danse! Man skal kunne mærke det i kroppen.
Mellemdans er godt til en middag, hvor man spiser meget, for selv om man har danseglade mennesker med, så kommer de ikke på dansegulvet, hvis de sidder for længe. De skal op. Mellem forret og hovedret og dessert. Så er dansegulvet varmt til senere.”
Hvornår var du sidst stolt af dig selv?
“Jeg er stolt af, at jeg er blevet mere selektiv, når jeg skal beslutte mig for at sige ja eller nej til noget arbejde. Jeg vil lave noget, der er lystfyldt og sjovt.
Det prøver jeg. Det er ikke altid, du kan være så privilegeret, men jeg prøver virkelig,” siger Lisbeth Wulff.
Hvad er det næste, du glæder dig til?
“Jeg glæder mig helt vildt til en skiferie, jeg skal på lige om lidt, hvor jeg skal alene med min søn til Italien.
Vi plejer at rejse en hel flok på ski, men i år er det bare ham og mig. Rasmus har travlt på Det Kongelige Teater, og han sagde, at vi endelig bare skulle rejse. Måske er det sidste gang, min søn gider tage med mig på den måde?”
Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv 5. maj 2022.
Lisbeth Wulff (50)
- er uddannet fra skuespilskolen i Aarhus i 1997. Har haft talrige teaterroller og er blandt andet kendt for DR-satire-serien I Hegnet og for at skrive sketchene om Trines mor i Rytteriet og i Jul med Trines mor. I 2020 spillede hun hovedrollen i tv-serien Ambassadøren på Viaplay, og hun er forfatter til bogen Du forstår ikke din egen mor.
- er gift med skuespiller Rasmus Botoft, som hun har sønnen Willi på 15 år med.
- er aktuel i 4. sæson af Borgen som TV1-redaktør Pia Munk – som du kan se på både DRTV og Netflix – og i tv-serien Bertram på DR Ultra som en dejligt farverig mor til en teenagesøn.