Derfor er onani vigtigt for dig, der er 40+ | Kvinde strækker sig i sengen
© iStock

Derfor er onani vigtigt for dig, der er 40+

Og nej, det er ikke kun, fordi det er rart – selv om det selvfølgelig også har en hel del at sige!

21. oktober 2017 af Anne-Mette Søndergaard

Vi har efterhånden været seksuelt aktive i mange år, og med tiden har vi finpudset vores ‘tekniske kunnen’, men efter vi er fyldt 40, kan nogle af os godt synes, at sex eller onani (masturbering, som sexologen forklarer, at det hedder, når der er tale om kvinder) ikke længere giver den samme, dejlige følelse, det gav før i tiden – til tider kan det endda synes en lille smule kedeligt og monotont. 

Vi har talt med sexolog Dianna Alexandersen, og hun forklarer, hvorfor vi føler, som vi gør, og hvordan vi som 40+-kvinder via masturbering kan forbedre vores sexliv, så det bliver endnu bedre end før. 

Seksuel opblomstring

Når vi som kvinder har nået de 40, så sker der noget inde i kroppen. Vi bliver gerne mere afslappede i forhold til karriere, hvor vi er henne i livet og i forholdet til kroppen. Ifølge Dianna Alexandersen, så er vi som 40+ nået til et punkt i livet, hvor det pres, det er at se godt ud hele tiden, er blevet mindre.

Når bekymringerne til kroppen kommer lidt i baggrunden, oplever vi i vores alder ofte en seksuel opblomstring, fordi vi er i en fase i livet, hvor vi i højere grad tør at eksperimentere og lære kroppen at kende på ny, fortæller Dianna Alexandersen. “Det er tiden, hvor du kan lære nye sider af dig selv at kende – uden at trække maven ind,” siger sexologen. 

Du vil opleve en konflikt, hvor den pæne pige i dig kommer lidt i baggrunden, og den “indre tøjte”, som Dianna kalder det, gerne vil frem. Her råder sexologen dig til at acceptere, at hun også må være en del af dig: ”Hvis ikke du hører efter din krop, så lukker den ned, og det er ærgerligt, når blomstringen er i gang,” tilføjer hun. 

Når du accepterer begge sider af din seksualitet, kan du i højere grad kaste dig ud i at eksperimentere, give dig hen og bare nyde.

Kroppen har ændret sig

Når kvinder har fået børn, kan mange mærke, at deres behov vækkes igen, og de lægger ikke længere bånd på sig selv baseret på deres partneres ønsker – de hungrer efter, at deres (nye) seksuelle behov bliver stillet. “Det handler om at 40+ er en tid, hvor du skal lade dine egne behov styre, og du får et kærligt og mere respektfuld forhold til din krop, end du tidligere har haft,” siger Dianna. 

Find de nye sider

Det er netop perioden, hvor du kan lege med dig selv, fordi det er en ny tid for dig. Vi kvinder har nemlig en tendens til at masturbere på samme måde hver gang, når vi har fundet en metode, der virker, men det er med til at begrænse, siger Dianna. “Hvis du prøver at masturbere på en anden måde, så vil du finde nye sider at dig selv, der giver dig flere nuancer i det seksuelle rum.” 

“Du skal lære at nyde din krop og ikke kun have fokus på orgasmen.” Dianna råder dig til, at du skal give dig selv tid til forspil, hvor du (gen)opdager og leger med hele din krop. “Ved at du leger med dig selv og er nysgerrig på din krop, finder du ud af, hvad du har brug for. Det er nemlig ikke sikkert, at det, der fik dig til at nyde sex som 20-årig, er det samme, du kan lide som 40-årig,” understreger sexologen.

… og del dem med din partner

Det kan være meget svært at tale med sin partner om disse ting, især hvis du er bange for, at han tager det som en fornærmelse af hans seksuelle evner. Du skal snarere se det som en vejledning i, hvad din krop kan lide nu. ”Ingen kvinder er ens, og ’knapperne’ sidder forskelligt fra måned til måned – ja, selv fra dag til dag. Det, der virkede perfekt i går, behøves ikke at have samme effekt i dag.” 

Så ved at du prøver forskellige stillinger og situationer, finder du ud af, hvad der fungerer for dig. 

Du vil (garanteret) også kunne lide