Christine Feldthaus

Christine Feldthaus: 10 ting, jeg ville ønske, nogen havde fortalt mig...

Læs med, når livsstilsekspert Christine Feldthaus løfter sløret for 10 ting, hun ville ønske, nogen havde fortalt hende

1... om mænd
“At det tager tilløb at finde den rigtige, og at det ville være pragtfuldt at have en 50-årigs erfaring, når du skal vælge manden at få børn med. Egentlig er det jo ulogisk, at du sidst i 20’erne bliver skruk, men stadigvæk mangler en del erfaring i at se ud over mandens udseende og økonomiske formåen! Det fører jo til, at en del bryllupsvideobånd efterfølgende bliver overspillet med landskampe i stedet!”

2 ... om venskaber
“At det er et stort og vigtigt arbejde at værne om og passe på sine nære venner. Det tager tid at få kvalificerede venskaber, som rækker ud over et par hastige bemærkninger på Facebook om, at du har fået nye negle eller botox i læben. Venskaber skal passes og plejes som udplantningsplanter, hvis de skal blive ved med at vokse. Og det kræver, at vi ind-imellem tager os tid til at mødes live.”

3 ... om karriere
“At det aldrig er for sent at ændre retning. Hvis du røvkeder dig eller har en psykopat i jakkesæt som chef - så sadl om! Glem frygten for finanskrise og arbejdsløshed, for jo længere du venter med at komme i den rigtige retning, desto større er faren for, at der opstår en anden krise i mellemtiden. Husk, at dine behov og ressourcer skifter hele livet igennem, derfor er det livspild at sidde fast i et job, du er vokset fra, bare fordi du er bange for alternativerne (som altid viser sig at være bedre).”

4 ... om kærlighed
“Kærlighed skal der til. For hvad skal du med baller af stål og kernesunde familier, hvis kærligheden er stendød? Kærlighed kommer ikke af sig selv - det handler om at give og være i stand til at tage imod, også når din partner er strabadserende og vrangvillig. Mange kvinder kunne godt tåle at slippe kontrollen lidt indimellem og spare lidt på deres skrigeskinkegen. Det kræver frem for alt humoristisk sans og en god portion selvironi at komme levende igennem kærlighedsforhold - frem for altid at forsøge at finde fejlen hos den anden.”


5 ... om sex
“Nu er det her jo et dameblad. Så jeg tænker, at vi piger skal huske, at vejen til mandens hjerte også går gennem hans diller. Han er så stolt af den, og han elsker at bruge den, og jeg fristes til at planke sloganet fra Interflora i let omskrevet form: ‘Tænk, hvad sex kan gøre!’ Og ja, rart er det jo, at du for en tur i høet kan få malet hele plankeværket uden vrøvl!”

6 ... om forældre
“Alle forældre gennem alle tider har formentligt gjort det bedste, de kunne! Det er svært at fatte, når du som teenager står med hængerøvsbukser og føler dig omgivet af omvandrende oldtidslevn (læs: forældre) - men jo ældre du bliver, desto klarere står det, at du skylder dine forældre en del.”

7 ... om børn
“Børn og børneopdragelse er mere udviklende end de vildeste kanindræberkurser. Men frem for alt er de med til at sikre, at du får fingeren ud af din egen navle og tager ansvar for andet end din egen selvrealisering med zumbafitness, caffe latte-møder og balanced scorecard. Ja, jeg fristes næsten til at citere William Feather: ‘At være et godt eksempel for sine børn tager al morskaben ud af at være midaldrende’!”


8 ... om kroppen
“At du sgu bare har at lære at leve med dine fysiske skavanker, for der bliver flere og flere af dem, som årene går. Her kan du med fordel begynde at styrke ånden i en ung alder, for der bliver brug for indsigt og åndsliv, når dine baller og bryster hænger nede ved knæene, og leverpletterne spreder sig som mæslinger i fjæset. Her er det klogt at kunne spille på andre strenge end udseende og sexappeal.”

9 ... om livet
“At det leves forfra - men forstås bagfra.”


10 ... om familie
“At de ikke altid makker ret - og at det er besværligt, når vores forældre bliver ældre og kræver at få noget igen for alle de bleskift og varme retter, de har serveret for os, mens vi var børn. Jeg tror, at vi skal indse, at familien kan være de mennesker, der får os til at beholde jordforbindelsen. Vi kan ikke bare løbe væk fra dem eller delete dem som venner på Facebook, når vi er trætte af dem. Og det er nok i virkeligheden rigtigt sundt: At der findes relationer, som vi bare må få til at fungere, også når det kræver noget intensivt arbejde fra vores egen side.”

Du vil (garanteret) også kunne lide