Charlotte Sachs Bostrup
Charlotte Sachs Bostrup (55).© Les Kaner

Charlotte Sachs Bostrup: “Med alderen er jeg blevet mere fredfyldt og mindre højtråbende”

Instruktør Charlotte Sachs Bostrup har ikke længere lyst til at råbe. Hun vil snakke – som de gør det både øst og vest for Valby Bakke

5. maj 2019 af Karen Greve

Vi har bedt Charlotte Sachs Bostrup om at dele sine midtvejstanker med os. For vi kan ikke komme udenom, at alderen sætter sine spor, og at vi med tiden bliver mere af noget og mindre af noget andet. 

Evne til at skifte tempo

“Jeg er ikke længere så bange for at gå glip af noget. Al den iver, jeg havde som ung efter at blive hørt og set, var et godt drive, men nu sidder jeg på et bjerg af udført arbejde og behøver ikke have helt så travlt med at blive lagt mærke til.

Jeg kan sagtens stadig have travlt på mit arbejde, og det har jeg, men jeg er lynhurtigt nede i første-andet gear igen, når jeg kommer hjem. Den evne til at skifte tempo værdsætter jeg meget højt. Jeg er også blevet mere tilfreds med mindre, hvis man kan sige det sådan? Der skal ikke så meget andet end fred og ro til, så er jeg glad.

Måske er det sandt, hvad man hører om gamle mennesker: ‘Der skal bare lidt fred og ro til, så er alt godt’.

Hellere dele end slå

“Jeg har altid været politisk engageret og har elsket at diskutere, og jeg har stadig meninger om alt muligt, men jeg gider ikke udgyde helt så mange meninger til højre og venstre længere, for jeg tror ikke, at det forandrer særligt meget.

At råbe ud i det offentlige rum giver et stort, tomt ekko. Engang ville jeg helst slå nogle DF’ere i hovedet med en masse argumenter. I dag vil jeg hellere snakke med dem, jeg er uenig med.

Samtalen og det at lytte til hinanden betyder noget. Men jeg ved ikke, hvordan vi kommer videre derfra. Måske har alderen givet mig flere spørgsmål end svar?”

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 14. marts 2019. 

Du vil (garanteret) også kunne lide