Portræt af Camilla Ottesen
Tv-vært og personlig træner Camilla Ottesen (49).© TV3

Camilla Ottesen: “Jeg er blevet bedre til at tænke på mig selv”

Camilla Ottesen er blevet personlig træner sideløbende med sin tv-tjans og er i sit livs form. Og ret tilfreds med at være flyttet – og med at være blevet bedre til at erkende sine fejl.

10. marts 2022 af Louise Thorsted

Mit livs form 

“Det er faktisk de seneste par år, jeg er kommet i den. Jeg tog en personlig træneruddannelse for nogle år siden. Mest fordi jeg trænede meget selv og gerne ville vide noget mere om anatomi, kredsløb og kost. At undervise er en dejlig måde selv at få trænet på og samtidig hjælpe andre til at gøre noget godt for sig selv. Og så matcher det mine tv-værtsjob godt. Jeg er vant til at være på, og indimellem har jeg fri fra tv i længere perioder ad gangen.

Jeg er lige blevet 49, og jeg er bevidst om, at den bedste investering, jeg kan gøre i mig selv og min alderdom, er at dyrke sport og leve sundt. Jeg har kun mig selv at takke, når jeg sidder som 70-årig og enten har en krop som en 60-årig eller en krop som en 80-årig, som læge Bente Klarlund også har sagt det. 

Jeg ser det ikke som en løftet pegefinger. Min mor er mit bedste forbillede. Hun er 76 år, men ser 10 år yngre ud. Hun har altid dyrket motion og også været gymnastiklærer. Jeg tænker egentlig ikke så meget over, at jeg er i mit livs form, men var det modsat, ville jeg jo tænke over det, hvis jeg havde skavanker og ikke kunne sætte i en hurtig spurt efter bussen. Det føles dejligt at kunne det hele,” siger Camilla Ottesen.

Mit livs overraskelse 

“Jeg havde nok ikke lige regnet med, at jeg ville blive skilt, men jeg gider næsten ikke nævne det.”

Mit livs næste kapitel 

“Jeg er lige flyttet ind til indre by i København fra den villavej på Amager, hvor jeg har boet i 17 år. Det har været et energiboost og lidt som et æselspark bagi at gøre noget nyt i livet.

Jeg har snakket meget med mine børn om, at når man skifter skole, job eller flytter – af egen fri vilje – så selv om det er store beslutninger, så finder du ofte hurtigt ud af, at det faktisk var ret nemt og dejligt.

Lige nu føles det som det helt rigtige at være flyttet. Herinde går vi nye veje, handler nye steder og går ture andre steder. Vi er også sammen på en anden måde, fordi det er et nyt hjem. Rummene ligger anderledes. På Amager har vi gået ad de samme gange hen til de samme værelser, det samme køkken og toilet i 17 år, og nu er det lige pludselig nogle nye rutiner. Det er faktisk meget befordrende og skønt for dynamikken i vores lille familie,” siger Camilla Ottesen.

MINE 3 YNDLINGSDISCIPLINER AT TRÆNE – OG AT TRÆNE ANDRE I

BARRE: 

“Her træner du ved en barre som i ballet, men hos mig er det i en mere funky udgave. Det er den fedeste form for træning, fordi den går så meget på kropsholdning: Skuldrene tilbage, brystet frem, hagen op. Og så er det en feminin træning uden tjubang og tunge løft. Så godt for dit kredsløb og dit hjerte.”

TRAMPIT: 

“Musikken er høj, og lokalet oplyst af diskolys, og så giver vi den bare fuld smadder i 60 minutter på en lille trampolin. Det er helt vild cardio og skidesjovt. Og lidt ligesom at gå på klub. Træning skal være sjovt. Gå efter din lyst, for så går tiden, mens du træner, hurtigere, og du får ikke lyst til at springe halvdelen af øvelserne over.”

REFORMER: 

“Reformeren er et fantastisk redskab. Det er en slags bevægelig briks, som du ligger på, og ved hjælp af fjedre kan du justere modstanden. Den kan træne alle muskler og er virkelig effektiv.”

Portræt af Camilla Ottesen
Vi bad Camilla Ottesen snuppe en selfie til trampit – for sådan ser det ud!© Privatfoto

Mit livs erkendelse 

“Jeg må nok bare erkende, at jeg ikke altid når det, jeg gerne vil. Jeg har en forestilling om, hvor meget jeg skal nå, hvor mange jeg skal nå at se, og at jeg skulle have været den perfekte mor, men nu må jeg bare erkende, at jeg er, som jeg er.

Jo mere jeg erkender, at jeg laver fejl, også over for mine børn, jo bedre er jeg blevet til at sige: ‘Det var helt klart mig, der var galt på den her’. Så kan jeg prøve at arbejde med det. Det er jo kun en selv, man kan ændre på. Hvis du har lavet noget lort og indrømmer det, så bliver folk ikke lige så sure, som hvis du bliver ved med at holde på, at du ikke har lavet noget galt. Det er helt klart noget, jeg er blevet bedre til at gøre. Og når tingene bare sejler, jamen, så sejler de. Og i dag råber jeg op og beder om hjælp,” siger Camilla Ottesen.

Mit livs drøm 

“Jeg håber bare, jeg forbliver rask. Det er faktisk det vigtigste. At jeg og mine nærmeste ikke kommer ud i noget alvorlig sygdom. Alt andet kan man sgu finde ud af. Har du et godt helbred, kan du så meget. Og tilbage til, at du kun kan takke dig selv for, hvor god stand dit hylster er i.

Og ikke kun fysisk, men også mentalt. Har jeg haft nogle travle dage, er jeg god til at tage nogle dage, hvor jeg slapper af. Og ikke har dårlig samvittighed over, hvis der går to dage, hvor jeg ikke svarer på en sms. 

Jeg er blevet bedre til at tænke på mig selv. Mange af os er så pligtopfyldende og tror, at vi skal være tilgængelige hele tiden. Det er helt i orden at være ærlig og sige, at man ikke gider – undskyldningen behøver ikke altid at være, at man har travlt.”

Mit livs mål 

“Jeg gad godt blive god til fransk. Jeg gør ikke noget for det endnu, men jeg har lige solgt min hest for at få tid til at gå til fransk. Og jeg har spurgt ungerne, om ikke det kunne være sjovt, hvis vi kunne tilbringe to måneder i Paris over en sommerferie?

Jeg har altid godt kunnet lide Paris, og helt tilbage til, da jeg lavede Fangerne på fortet for første gang for 25 år siden, hvor jeg fik en masse franske bekendte, har jeg været fascineret af sproget,” siger Camilla Ottesen.

Mit livs motto 

“Jeg er faldet over et citat om, at ‘du kan købe dig til en ny seng, men ikke til mere søvn’. Og det ligger i mit baghoved som en påmindelse om, at selv om vi kan købe os til det meste, kan vi ikke købe os til noget af det vigtigste: Samvær og tid. Det er noget, du er nødt til at prioritere.”

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv 13. januar 2022.

Camilla Ottesen (49)

  • er single og mor til Viggo på 17 og Viola på 14 år, som hun har med sin eksmand.
  • er tv-vært og oprindeligt uddannet rentegner. Og nu også personlig træner i barre, trampit og reformer.
  • er aktuel med tv-programmet Boligkøb i blinde på TV3.

Du vil (garanteret) også kunne lide