Anne Louise Hassing
Anne Louise Hassing (51). © Ditte Capion

Anne Louise Hassing: “Det gjorde sgu' nas at blive skilt”

Hun har 18.825 dage bag sig. Lykkelige dage, overraskende dage, frustrerende, fnisende, hurtige og sløve dage. Vi zoomer ind på en håndfuld af de dage, der har forandret noget for Anne Louise Hassing. Eller rettere hvor hun selv har fået forandret noget. For sig selv

13. juni 2019 af Karen Greve

Anne Louise Hassing (51) er kæreste med terapeut Lars Henrik Lundsgaard og mor til Mingus på 14 år, som hun har med sin eksmand, musiker Peter Hellemann.

Hun er skuespiller. Uddannet fra Statens Teaterskole i 1998, men debuterede faktisk fem år tidligere i hovedrollen i Nils Malmros’ Kærlighedens smerte, som hun vandt både en Robert og en Bodil for. 

Siden har du blandt andet mødt hende i Lars von Triers film Idioterne (som hun også fik en Bodil for), i filmen Jagten, i DR-tv-serien Krøniken og i TV2’s tv-serie Badehotellet.

Hun går i løbet af sommeren i gang med indspilninger til 7. sæson af Badehotellet, som du kan glæde dig til at se i 2020. Og hvis 1. sæson just har været genudsendt på TV2, som den store succes den er.

Den dag jeg tog røven på mig selv

... købte jeg spontant et sommerhus. Anne Louise Hassing har lige spontant købt et sommerhus. Det var en lynhurtig beslutning at investere i et hus sammen med en ny kæreste. Ikke den slags, hun plejer at gøre. Men der er ikke ret meget plejer tilbage i Anne Louise Hassings liv.

Hun er nemlig nyforelsket. Faktisk har den følelse taget røven på hende. For det var ikke meningen, at hun lige efter sin skilsmisse skulle forelske sig hovedkulds. Det skete bare.

“Det var en langsommelig beslutning at blive skilt forrige år. En heftig beslutning at tage efter et langt, dejligt ægteskab, som bare ikke skulle være mere. Lige bagefter oplevede jeg en lettelse og lyst til mig-tid. Jeg skulle prøve Tinder og alt muligt af. Aj, hvor skulle jeg bare rigtigt ud. Men det nåede jeg da overhovedet ikke. Jeg blev forelsket en måned efter, at min eksmand flyttede, og det var ikke efter planen, men det kan man jo ikke styre.”

Svært at rumme

Den nye kærlighed var en gammel ven, Lars, som Anne Louise Hassing i årevis har gået til behandling hos, fordi han er kraniosakralterapeut.

“Vi kendte hinanden enormt godt. Men jeg havde været gift, og jeg er meget straight, så der havde ikke været åbnet op for noget af det andet. Men det blev der så, kan man sige.

Det var en ret heftig tid. Forelskelsen var fuldstændig, som dengang jeg var 17 år.” For eksempel følelsen af, at tiden bare forsvandt, af at kunne ligge på sofaen og lytte til musik i en uendelighed. Kysse en hel masse. Og snakke til klokken tre om morgenen.

“Jeg tænkte, aj for helvede, du er 50 år! Men jeg følte mig healet på celleplan af hans kærlighed. Min krop sugede den til sig som en svamp.”

Men helt som at være 17 år var det så alligevel ikke helt. “Det var svært at rumme både en kæmpe sorg over at blive skilt og tabet af min familie og en ungdommelig, stormende forelskelse.

Det ramte mig i nakken et halvt år efter, fordi jeg ikke rigtigt nåede at få bearbejdet min skilsmisse.”

Skilsmissen skete i enighed og var ordentlig og rolig, men intensiteten i sorgen over at skulle tage afsked med sit gamle liv kom bag på hende.

“Det var hårdt at blive skilt. Jeg lå og søbede rundt ovre i sofahjørnet med takeaway i et halvt år! Lige først er der en lettelse og frihed, men så kom der en efterklang, hvor jeg fik ryddet op i mange ting. 

Hvis jeg på forhånd havde vidst, hvor meget jeg skulle dykke ned i, er det ikke sikkert, jeg havde turdet.”

Anne Louise Hassing
Efter skilsmissen fulgte en stormende forelskelse, som kom bag på Anne Louise Hassing.© Ditte Capion

Var du bange for at være alene?

“Jeg havde en følelse af, at nu er jeg kun mig. Nu skal jeg finde et fundament kun i mig. Jeg er alene med økonomien, efter i 17 år at have været vant til at være to. Jeg var ikke bange for at være alene, men det var en følelse af, at gulvtæppet blev revet væk under mig, og det havde jeg ikke set komme. 

Jeg troede, at jeg var mere klar, men der kom en bølge af ren sorg. Det med at miste mit familieliv og kun have Mingus hver anden uge. Det var sådan: What have I done? Min eneste søn, mit ønskebarn, hvordan kunne jeg gøre det?”

Hvad hjalp dig i den periode?

“Jeg gik til en god psykolog, mine veninder var fantastiske, og jeg tilbragte tid ude i naturen. Jeg gav mig selv lov til ikke at skulle noget som helst socialt. Og til at ligge og hyle. 

Jeg brugte nok 10.000 kroner på take away, fordi jeg ikke orkede at lave mad. Jeg skulle ikke prøve noget nyt. Bare ligge i det samme hjørne og se de samme tv-serier. Gå nøjagtig den samme gåtur.”

Sorgen var noget, hun skulle igennem alene. “Min kæreste var en stor, dejligt tryg favn i den periode, men det var jo noget inden i mig, som jeg skulle igennem. Han var der, men jeg skulle selv igennem sorgen. Især det med at tabe familien. Ja, det gjorde sgu nas!”

Hun trækker vejret dybt ind. “De rigtige beslutninger føles ikke altid godt, lige når du tager dem. Men de er nødvendige.”

Et skridt nærmere en healing

Med sit nye sommerhus er Anne Louise Hassing kommet et skridt nærmere en healing oven på skilsmissen. Huset ligger ved siden af det sommerhus, hun i mange år delte med sin eksmand og hans familie. Det var ham, der foreslog hende at købe det.

“Ellers ville jeg aldrig have gjort det. Det havde været noget underligt noget at stå der med min nye kæreste. Men min eksmand er kærlig og rummelig, og jeg turde næsten ikke tro, at man kunne det. 

Tænk, hvis jeg kunne få både min nye kærlighed og min gamle familie. For min store ekssvigerfamilie, som er kærlig, farverig og favnende, den har været den største lykke for mig – jeg kunne næsten ikke bære at skulle miste den. Men måske behøver jeg heller ikke det?”

Læs resten af interviewet i Magasinet Liv 

I Magasinet Liv, der nu er på gaden, kan du læse resten af interviewet med Anne Louise Hassing. Hun fortæller blandt andet om at sige fra for at passe på sin krop, om de allermest livsforandrende dage og om at kaste sig ud i noget nyt og uvant. Og så reflekterer hun over nogle af sine største film- og tv-roller – blandt andet rollen som fru Madsen i Badehotellet

Så skynd dig ned og få fingrene i det nyeste Magasinet Liv! 

Magasinet Liv nr. 7
Magasinet Liv nr. 7.© Ditte Capion

Du vil (garanteret) også kunne lide