Anna Thygesen: ”Det er jo absurd at tro, at kroppen fungerer, som da jeg var 30”

For Anna Thygesen har det været en svær erkendelse, at hendes krop bliver ældre og ikke længere fungerer optimalt. I dag er hun dog ikke sky for at tale om de udfordringer, der følger med en aldrende krop.

15. maj 2023 af Kommerciel redaktion for Always Liners

Selvom Anna Thygesen har rundet de 58 år, er hun på ingen måde på retræte. Det kan godt være, kroppen kræver lidt ekstra kærlighed, men hendes generelle værdi er bestemt ikke faldende – den opfattelse er en kæmpe misforståelse om aldrende kvinder, mener hun.

– Jeg synes, det er værd at tale mere om overgangsalder og kvinders aldring på godt og ondt – og på en måde, som ikke gør os syge eller svage eller mindre værd. Vi har på mange måder en ungdomskultur, og alt drejer sig om de år, hvor man er ung og etablerer sig i et parforhold, skaber en familie og tonser frem på arbejdsmarkedet, og når man så når de 50, så har der typisk været en lidt gammeldags holdning til, at vi er ved at afinstallere os selv fysisk og arbejdsmæssigt, fortæller Anna Thygesen.

– Det bliver kommunikeret på en måde, hvor det hurtigt kommer til at lyde som om, at vi trækker os tilbage og er mindre værd, end vi har været tidligere. Vi skal være bedre til at se kvinder på over 50 år som en aktiv del af samfundet. Vi er ikke på retræte med færre penge og et kedeligere liv, tværtimod!

En doer, som også gerne vil tale om tingene

Anna Thygesen lever bestemt ikke et kedeligt liv. Hun har sit eget kommunikationsbureau, og udover det kan hun både skrive debattør, meningsdanner og foredragsholder på CV’et.

– Jeg er nok det, man vil kalde en doer.

Og det gælder ikke kun på arbejdsmarkedet.

– På grund af min alder mister jeg for eksempel muskelmasse, så det er jeg ved at prøve at gøre noget ved. Det handler ikke om at blive super fit, men om at få en stærk krop, fordi jeg skal holde mange år endnu. Jeg kan godt lide at gøre ting i stedet for bare at tale om det. Men nogle ting skal selvfølgelig tales om, for eksempel overgangsalderen og aldring generelt.

Anna Thygesen ser sig selv som lidt af en foregangskvinde, der ikke er bange for at gå forrest og tale om de ting, der normalt er tabubelagte eller sjældent siges højt.

Vi skal tale om, hvad der sker i trussen

En af de ting, Anna Thygesen mener, vi bør tale mere om, er, hvad der sker i trussen – både med alderen, men også generelt. Det er nemlig helt normalt, at her samler sig nogle forskellige væsker, men det er sjældent noget, vi taler højt om. Og ifølge Anna er det ikke noget, vi skal gå at putte med selv.

Hvorfor er det vigtigt at tale om?

– Det er sådan – sådan har jeg det i hvert fald – at når man italesætter noget og udveksler erfaringer, så bliver nogle af de her udfordringer eller irritationer lidt nemmere at forholde sig til. Man finder også tit nogle løsninger, som man måske ikke selv havde tænkt på. Jeg kan også mærke, at når jeg taler åbent om det, så sænker andre kvinder tit skuldrene lidt.

Dryp, dryp, dryp

– Med alderen får man blandt andet ofte en lidt slappere blære. Jeg er selv omkring 45, da jeg oplever det første gang. Min søn spørger, om jeg ikke vil prøve naboens trampolin, og jeg er jo ret sporty, så jeg smider skoene med det samme og hopper op. Jeg griner simpelthen så meget. Og så, ud af det blå, så drypper jeg i underbukserne.

– Det er vigtigt at understrege, at jeg jo ikke har et stort problem. For mig er det nok med et par Always Dailies trusseindlæg, og dem bruger jeg faktisk præventivt. Det lyder måske lidt mærkeligt, men når jeg bruger dem, så er jeg mere opmærksom på at gå på toilettet lidt oftere. Jeg tror, det er noget psykologisk. Ellers kan jeg nemlig godt komme til at dryppe lidt, hvis jeg er meget presset og skal skynde mig fra et møde til et andet. Og jeg har jo ikke været vant til at skulle gå på toilettet så ofte. Men det går heldigvis aldrig rigtig galt, for jeg er jo altid i nærheden af et toilet.

Anna Thygesen bruger Always Dailies-trusseindlæg, som kan hjælpe til, at du føler dig frisk dagen igennem. 

© Always Liners

”Trusseindlæg er jo nærmest en form for velvære”

– Pletblødning har jeg aldrig oplevet, men mængden af udflåd går jo lidt op og ned i perioder. Og så er det bare rart med et trusseindlæg. Jeg er også meget glad for at have det på, for eksempel når jeg dyrker sport, hvor man nemt kan komme til at føle sig lidt fugtig.

For Anna handler det i virkeligheden om at føle sig godt tilpas.

– Jeg får skønhedsbehandlinger, og jeg gør jo generelt det, jeg kan for at holde mig frisk og sund og føle mig godt tilpas. Det, jeg forbinder de her trusseindlæg med, er jo nærmest en form for velvære. At jeg præventivt har et trusseindlæg på, gør, at jeg føler mig mere sikker. Jeg lyder nok lidt som en gammel menstruationsbindsreklame, men det er jo ikke for sjov, at man siger sådan noget! Den er god nok.

Kroppen skal fungere optimalt

– Jeg bruger også trusseindlæg på helt almindelige hverdage, men det har taget mig noget tid at komme dertil. At bruge trusseindlæg på daglig basis kan godt være lidt af en barriere, fordi der måske ligger en erkendelse deri, som man ikke har lyst til at blive konfronteret med.

Hvad er det for en erkendelse?

– For mig var det en erkendelse af min alder. Erkendelsen af, at min krop ikke fungerer optimalt mere. Det har faktisk været den værste erkendelse, for jeg går meget op i, at min krop fungerer optimalt. Men jeg har lært, at jeg bliver nødt til ikke at være mere ambitiøs på min krops vegne, end at den skal fungere optimalt i forhold til min alder. Det er jo absurd at tro, at den fungerer, som da jeg var 30. Det bliver en kamp uden lige. Og det orker jeg faktisk ikke at bruge krudt på.

Hold dig frisk med Always Dailies

Always Dailies er trusseindlæggene for dig, der gerne vil føle dig frisk og sikret mod uønskede væsker hele dagen. Med deres behagelige design giver de en god kombination af velvære og beskyttelse, så du kan stole på dem hver dag, men uden at mærke dem. Se de forskellige varianter her.

Du vil (garanteret) også kunne lide